images/stories/logosait_new.jpg

 

Офіс Генпрокурора проводить обшуки в "Укренерго" - ЗМІ

Офіс Генерального прокурора 20 вересня проводить обшуки в приміщенні НЕК "Укренерго, проводиться виїмка договорів оператора розподілу з контрагентами, з якими компанія співпрацювала в 2019-2023 роках.

Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на ухвалу Печерського районного суду міста Києва.

Також факт проведення обшуків підтвердили в "Укренерго".

Зазначається, що правоохоронці здійснюють обшук у рамках кримінального провадження №42023000000000452, зареєстрованого працівниками Міністерства внутрішніх справ 16 вересня.

Серед контрагентів: ТОВ "Центробуд", ТОВ "Секур Інтеграція", ТОВ "Топ Трейдінг Лайн", ТОВ "НВЦ Інбіотех", КВКП "Союз", ТОВ "Енерго Країна", ТОВ "Хорос", МПП Фірма "Інтеренергосервіс", ТОВ "Еліз", ТОВ "Контур-М", ТОВ МГК "Черкаси", ТОВ "Буд-Агро-Енерго-Груп", ТОВ "Структум" тощо.

Ці компанії постачали товари та послуги НЕК "Укренерго" в 2019-2023 роках.

Джерела видання зазначають, що  кримінальне провадження було зареєстровано, спираючись на результати перевірки "Укренерго" Державною аудиторською службою. Звіт про цю перевірку ДАСУ було складено ще у березні 2023 року.

Нагадуємо:

"Укренерго" вимушене відбиватися в судах від фірми, пов’язаної з колишнім прем’єр-міністром Миколою Азаровим, яка вдруге намагається стягнути з енергокомпанії 150 млн гривень за документами з ознаками фіктивності.

АНАСТАСІЯ ЖАРИКОВА

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер