images/stories/logosait_new.jpg

 

Поліцейські протидіють незаконному продажу алкогольних напоїв неповнолітнім


Працівники ювенальної превенції продовжують здійснювати профілактичні рейди щодо дотримання вимог законодавства щодо заборони продажу дітям пива, слабоалкогольних, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Лише з початку року поліцейські задокументували понад 200 фактів порушень вимог частини 2 статті 156 КУпАП, зокрема продажу алкогольних напоїв неповнолітнім. Половина з них здійснювалася ще й у період часових

обмежень продажу спиртного, визначених рішенням виконавчих комітетів територіальних громад.

Посилену роз’яснювальну роботу поліцейські проводять із торговими закладами, які знаходяться поблизу навчальних закладів та здійснюють реалізацію алкоголю, цигарок, у тому числі електронних. Таких на території області нараховується понад 200, а на 14 працівників крамниць вже складено адміністративні протоколи за продаж алкоголю чи цигарок школярам.

З метою недопущення даних правопорушень працівники поліції ініціюватимуть до голів територіальних громад розглянути можливість запровадження обмежень продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів в магазинах поблизу навчальних закладів.

Звертаємося до мешканців міста: якщо ви стали свідками продажу чи купівлі неповнолітнім цигарок або алкоголю, зупиніть і продавця, і дитину. Повідомляйте про такі факти на лінію «102».

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер