images/stories/logosait_new.jpg

 

Користувачі інтернет-платформ з продажу товарів продовжують потерпати від рук аферистів


Майже 22 тисячі гривень втратив житель обласного центру, переказавши кошти за неіснуючий товар.

Черговий факт шахрайства задокументували працівники Тернопільського районного управління поліції. Від рук невідомих потерпів житель обласного центру. Чоловік повідомив, що мав намір придбати запчастини до іномарки. Оголошення про продаж товару знайшов на сайті оголошень в мережі та зателефонував за вказаним номером.

Продавець представився працівником автофірми, розповів що весь товар в наявності, однак підприємство працює по передоплаті. Чоловік, нічого не підозрюючи, переказав на банківський рахунок афериста кошти, однак товару так й не отримав.

За фактом шахрайських дій розпочато кримінальне провадження. Поліцейські проводять оперативно-розшукові заходи, аби становити особу афериста.

Працівники поліції вкотре звертаються до мешканців Тернопільщини, бути обачними та не здійснювати повну передоплату за товар. За такою схемою найчастіше працюють пройдисвіти. Коли кошти надходять на їх рахунки, вона одразу видаляють оголошення, обліковий запис й вимикають телефон.

Ретельно перевіряйте інформацію про продавця почитайте відгуки про нього в інтернеті, шукайте історію роботи онлайн-магазину, введіть мобільний номер продавця в інтернет-пошуку.

Не повідомляйте невідомим реквізити вашої картки, які маєте право знати лише ви: термін дії, коди, одноразові паролі, які приходять на телефон. Не переходьте за сумнівними посиланнями для оплати, які надсилають продавці чи покупці.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер