images/stories/logosait_new.jpg

 

Міський голова оглянув пункт тимчасового проживання мешканців на випадок блекауту, що на вул. Лесі Українки у Тернополі

У Тернополі на базі міських освітніх закладів розгорнуто 12 пунктів масового проживання мешканців у випадку відсутності газу та електроенергії, централізованого тепло- і водопостачання у зимовий період.

З метою налагодження їхньої роботи та відпрацювання алгоритму дій мешканців у випадку надзвичайної ситуації на об’єктах критичної інфраструктури, у місті тривають відповідні навчання.

Так, цього тижня міський голова Сергій Надал спільно з відповідальними структурами оглянули тимчасовий пункт масового проживання, що на вул. Лесі Українки.

«Відбулось навчання на базі двох будинків на вул. Лесі Українки, а також школи №10, що визначена як пункт масового проживання у випадку блекауту. Не долучились до цього навчання керівники одного з ОСББ, які повністю не готові до надзвичайної ситуації. На жаль, такі дії могли б призвести до повного знищення мереж у будинку, а їх відновлення вартувало б великих коштів, – зазначає міський голова. – Ще раз звертаюсь до керівників ОСББ відповідально ставитись до обов’язків та готуватись до зимового періоду. Саме для цього у місті проводиться навчання, як такі дії необхідно проводити. Наступного тижня навчання будуть проводитись в інших тимчасових пунктах проживання, про що попередньо будемо інформувати мешканців».

У випадку критичної ситуації на базі цього пункту для тернополян буде працювати польова кухня, медичний кабінет, кабінет психологічної підтримки, обладнано місця для проживання людей. Перевіряється робота генераторів, що забезпечать резервну подачу живлення. Доступні старлінк для забезпечення інтернету, санвузол, вода, продукти, побутова хімія, подовжувачі для зарядки телефонів та інших потрібних речей.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер