images/stories/logosait_new.jpg

 

В області, що межує з Тернопільщиною, зафіксували новий підвид коронавірусу "Омікрон"

В області, що межує з Тернопільщиною, зафіксували новий підвид коронавірусу "Омікрон"
На Рівненщині зафіксували новий підвид штаму коронавірусу "Омікрон".

Як повідомив у Facebook начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль, його виявили на території Дубенського району.

Чиновник зазначив, що новий підвид називається "Арктур", проте головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю РБК-Україна уточнив, що на території Рівненської області був зареєстрований випадок нового субваріанту коронавірусу варіанту "Омікрон" під назвою "Пірола". Його виявили у молодої людини віком 20-ти років.

"Пірола", "Еріс" та всі інші – це все відхилення від базової лінії "Омікрону". І всі ці штами мають певні спільні характеристики. Вони полягають у тому, що кожна нова мутація призводить того, що вірус ще швидше передається від людини до людини, йому ще більше вдається ховатись від імунної відповіді і все більше людей, які пройшли навіть повний курс вакцинації мають ризик захворіти, але все одно в них зберігається захисна дія вакцини", – сказав головний державний санлікар.

Ігор Кузін додав, що люди, які мають повний курс вакцинації, все одно переносять інфекцію або в легкій формі, або не хворіють взагалі.

За даними МОЗ, симптоми субваріанту "Піроли" такі ж, як і за інших варіантів COVID-19: нежить, підвищена температура, кашель, головний біль, втома, втрата нюху або смаку, можливе подразнення очей та висипи.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер