images/stories/logosait_new.jpg

 

Жителька Чортківського району, ввівши дані банківської картки, – втратила 9 тисяч гривень

Повідомлення про шахрайство надійшло до співробітників Чортківського райвідділу поліції від жительки одного із сіл району. Невідома особа заволоділа її коштами, які були незаконно списані з банківської картки, після введення нею особистих даних на одному із сайтів.

Зі слів потерпілої, вона в інтернеті знайшла оголошення про працевлаштування за кордоном. Зв’язалася з «роботодавцями». Їй красиво розповіли про перспективи роботи в одній із країн Європи. Відтак сказали, що потрібно зареєструватися на сайті компанії і пройти авторизацію. Шахраї скинули їй посилання, де вона ввела свої персональні дані та дані банківської картки. Після цього з її рахунку списали 9 тисяч гривень.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Працівники поліції застерігають: не переходьте за сумнівними посиланнями від незнайомців. У жодному разі не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах. Не розголошуйте нікому: тризначний номер на звороті картки; пін-код до картки; логін та пароль до інтернет-банкінгу та коди, які надходять вам на телефон. У разі підозри шахрайських дій, блокуйте картку та телефонуйте на лінію 102.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

жителька чортківського району, ввівши дані банківської картки, – втратила 9 тисяч гривень

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер