images/stories/logosait_new.jpg

 

У центрі науки Тернопіль відбувся воркшоп з питань безбар'єрності у рамках проєкту Empower Ukraine

16 листопада у центрі науки Тернопіль відбувся воркшоп з питань безбар’єрності «Розвиток інклюзивності в громадах», який провела ГО «Ліга сильних». Захід відбувся у рамках проєкту Empower Ukraine, що створений за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини (GFFO), CBM та Європейського Форуму з питань осіб з інвалідністю.

Участь у заході щодо безбар’єрного розвитку взяли представники місцевого самоврядування, громадські активісти, волонтери та небайдужі тернополяни.

В Україні  прийнята Національна стратегія зі створення безбар'єрного простору в Україні до 2030 року, яка розроблена з ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар'єрів». Концепція передбачає шість напрямів безбар’єрності:

  • фізична;
  • суспільна та громадянська;
  • освітня;
  • інформаційна;
  • цифрова;
  • економічна.

Тож під час заходу спікери розповіли, що таке безбар’єрність та яких сфер це стосується, опрацювали термінологію, а також основні правила впровадження інклюзивності у громадах, питання проблем та викликів у питаннях впровадження інклюзивності. Також сформовано дорожню карту проблем та рішень щодо впровадження безбар’єрності у Тернопільській громаді.

Нагадаємо, у Тернополі до 1 грудня  триває обговорення та збір пропозицій до Концепції зі створення безбар’єрного середовища для людей з інвалідністю та інших категорій маломобільних груп населення на території Тернопільської міської територіальної громади «Тернопіль – місто без бар’єрів» на 2024-2026 роки.

Довідка. «Ліга сильних» – це громадська спілка, яку заснували шість організацій, що працюють у сфері осіб з інвалідністю, та яка  має на меті змінити стереотипи суспільства про людей з інвалідністю та сформувати інклюзивний підхід до суспільної свідомості. Об’єднання виникло у 2021 році як реакція нового покоління професійних і незалежних лідерів на монополію і формалізм, що твердо вкорінювалися в Україні серед громадських організацій, що діють в інтересах осіб з інвалідністю.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер