images/stories/logosait_new.jpg

 

На Тернопільщині до 10-ти років позбавлення волі засудили колаборантку

На Тернопільщині до 10-ти років позбавлення волі засудили колаборантку
На Тернопільщині судили зрадницю.

До 10 років позбавлення волі за участь в організації псевдореферендуму засуджено мешканку смт Розівка Запорізької області

За публічного обвинувачення прокурорів Тернопільської обласної прокуратури, в порядку спеціального судового розгляду, жительку смт Розівка Запорізької області за участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території Запорізької області засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна і з позбавленням на 15 років права обіймати посади в державних органах влади та правоохоронних органах (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Прокурори довели у суді, що колаборантка допомагала окупантам у проведенні нелегітимного референдуму на тимчасово окупованій території регіону щодо входження до складу країни-агресора.

У квітні 2022 року на зібранні односельців, яке проводила окупаційна влада, вона агітувала за приєднання смт Розівка до складу «ДНР».

Пізніше, з 23 по 27 вересня 2022 року, під час проведення незаконного референдуму про  входження Запорізької області до складу рф, вона координувала роботу представників так званої виборчої комісії, роздавала мешканцям населеного пункту бюлетені для голосування.

Вирок ще не набрав законної сили

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер