images/stories/logosait_new.jpg

 

Поліцейські застерігають: не довіяйте телефонним незнайомцям, які представляються працівниками банків, кіберполіції

Повірила телефонним незнайомцям і втратила понад 13 тисяч гривень жителька Зборівської громади. Із заявою про вчинення щодо неї шахрайських дій жінка звернулася до співробітників відділення поліції №2м.Зборова.

Зі слів потерпілої, спершу до неї зателефонував нібито працівник банку. Співрозмовник повідомив про те, що з її картки намагаються зняти кошти і порадив зателефонувати за номером 3700 і заблокувати картку. Жінка так і зробила. Через деякий час їй знову зателефонували, але вже з іншого номера. На цей раз незнайомець представився працівником кіберполіції та почав розповідати, що з картки жінки хочуть викрасти гроші і їх необхідно перекинути на інший рахунок. За вказівкою співрозмовника, потерпіла зайшла в банківський додаток і перерахувала кошти зі своєї картки на рахунок, який їй продиктували. Після такої трансакції більше ніхто на зв’язок з жінкою не виходив.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські вживають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Співробітники поліції вкотре радять жителям краю не довіряти телефонним незнайомцям, які розповідають про проблеми з банківськими картками та лякають втратою коштів. Будь-які операції з платіжною карткою краще проводити особисто у відділенні банку. За жодних обставин не переказуйте ваші кошти на будь-які інші рахунки та рахунки третіх осіб. Не розголошуйте нікому: тризначний номер на звороті картки, пін-код до картки, логін та пароль до інтернет-банкінгу та коди, які надходять вам на телефон.

У випадку підозри шахрайських дій, блокуйте картку та телефонуйте на лінію 102.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер