images/stories/logosait_new.jpg

 

700 тисяч гривень втратили загалом троє жителів області, спокусившись на онлайн-заробітки.

І це лише за минулі вихідні.

У соціальних мережах та телефонних месенджерах поширюється повідомлення про онлайн-заробіток. Мешканцям обіцяють великий дохід за примітивну роботу в мережі. Поліцейські нагадують, це - шахраї.

Невідомі обіцяють чималий дохід за написання коментарів в соціальних мережах, поширення повідомлень, перегляди відео. Також жертвам пропонують викуповувати товар, вкладати гроші до фондових бірж, клеїти конверти, скручувати ручки.., словом, чого тільки не придумують лиш би залізти в чужу кишеню. А люди, як не дивно, ведуться на пропозиції, бо тверезо оцінити ризики ніколи, адже перед очима захмарні прибутки, обіцяні шахраями. Жадібність затьмарює розум.

До співробітників відділення поліції №3 міста Теребовлі надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що невідома особа під приводом надання заробітку заволоділа його грошима в сумі 450 тисяч гривень. Як з’ясувалося, чоловік в телеграм-каналі знайшов оголошення про роботу онлайн. Зв’язався з «роботодавцем». Йому запропонували зареєструватися на сайті і викупляти товар, за який обіцяли повертати непогані відсотки. Відсотки були, от тільки від першої покупки: чоловік вклав 17 тисяч гривень, а на карту йому повернули 22 тисячі. А далі гонитва за заробітком призвела до втрати 450 тисяч гривень.

Інший потерпілий – житель обласного центру на онлайн-заробітках втратив понад 250 тисяч гривень. Чоловікові мали платити за перегляд відео і коментарі, так само, як і тернополянці, котра втратила майже 60 тисяч гривень.

За усіма фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження за статтею 190 Кримінального кодексу.

Пропозиція онлайн-заробітку від невідомих – це найпоширеніша схема шахрайства, - вкотре нагадують поліцейські і застерігають громадян не довіряти таким оголошенням та не вестися на сумнівні пропозиції. Якщо вам надійшли подібного змісту повідомлення– не відкривайте їх, видаляйте. У жодному разі не перераховуйте гроші на невідомі рахунки. Обов’язково розкажіть про такий вид афер своїм рідним та знайомим. Подбайте про свою фінансову безпеку та бережіть свої заощадження!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер