images/stories/logosait_new.jpg

 

За пропозицію неправомірної вигоди поліцейським жителю Борщівської громади загрожує кримінальна відповідальність


Чоловік пропонував поліцейським 200 євро за непритягнення його до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані сп’яніння.

Під час несення служби співробітники групи реагування патрульної поліції відділення поліції №1 м.Борщів зупинили за порушення правил дорожнього руху водія автомобіля «Volkswagen Golf». За кермом перебував 40-річний житель громади. Під час спілкування правоохоронці помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Інспектори запропонували чоловіку пройти огляд на стан сп’яніння на місці події або проїхати у медзаклад. Проте він відмовився.

Водій запропонував поліцейським 200 євро неправомірної вигоди, аби вони його відпустили і не складали на нього адмінпротокол. Факт корупційного діяння задокументувала слідчо-оперативна група, яку на місце події викликали інспектори.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу – пропозиція надання неправомірної вигоди службовій особі. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 4 років позбавлення волі.

Також чоловіку доведеться сплатити штраф за їзду напідпитку. Поліцейські склали на нього протокол за ст. 130 КУпАП.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер