images/stories/logosait_new.jpg

 

Помер директор Театру на Печерську

21 жовтня помер від інфаркту директор та художній керівник Театру на Печерську Олександр Крижанівський. 66-річний режисер і актор був також відомий ролями у серіалах "Нюхач", "Повернення Мухтара" та багатьох інших. В його доробку понад 60 ролей у фільмах та створення 25-ти вистав.

"Сьогодні ми осиротіли… Наш Олександр Володимирович помер. Висловлюємо найглибші співчуття дружині, Тамарі Олександрівні та сину Володимиру", – йдеться у повідомленні Київського академічного театру на Печерську.

Крижанівський керував театром від початку його створення – з 2000 року. Під час повномасштабного вторгнення Росії Крижанівський разом з акторами театру приєднався до роботи гуманітарного штабу Печерського району.

Олександр Крижанівський у серіалі "Нюхач-2"

Водночас він надавав постійну допомогу військовій частині 3066 Нацгвардії України, яка у березні 2022 року охороняла Печерськ.

"Олександр Крижанівський за власні кошти забезпечував їх харчами, кариматами та іншими нагальними речами. Актори театру під керівництвом Крижанівського у час воєнного стану вели активну діяльність для підняття бойового духу військових та населення", – зазначили в Печерській райадміністрації.

Олександр Крижанівський у ролі Маркіза Форліпополі, вистава "Трактирниця".

Тетяна Пушнова

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер