images/stories/logosait_new.jpg

 

Ступці винесли вирок за п'яне ДТП, прокуратура оскаржуватиме "через м'якість покарання"

Столичний суд визнав винним актора Остапа Ступку у скоєнні ДТП в нетверезому стані та призначив покарання у вигляді обмеження волі на 3 роки з позбавленням права керування на 8 років.

Джерело: пресслужба Київської міської прокуратури

Дослівно: "За підтримання публічного обвинувачення прокурором Київської міської прокуратури судом оголошено обвинувальний вирок 56-річному чоловіку за обвинуваченням у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди у стані алкогольного сп’яніння (ч. 2 ст. 286-1 КК України)...

За сукупністю доказів сторони обвинувачення чоловіка визнано винним в інкримінованому злочині та засуджено до 3 років обмеження волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 8 років".

Деталі: За даними УП, прокуратура, яка просила для Ступки 3 роки ув'язнення, оскаржуватиме це рішення суду.

Дослівно: "Вирок суду буде оскаржено прокурором в апеляційному порядку з підстав неправильного застосування закону про кримінальну відповідальність, через м’якість призначеного покарання".

Передісторія:

  • За даними слідства, 4 квітня 2023 року Ступка за кермом Range Rover, рухаючись вул. Федорова в напрямку перехрестя з вул. К. Малевича, виїхав на зустрічну смугу і скоїв наїзд на припаркований на вулиці Mitsubishi. Унаслідок ДТП чоловік, який перебував у легковику, зазнав травм, його шпиталізували.
  • Ступку затримали на місці події. Прилад "Драгер" показав 1,62 проміле алкоголю в його крові.
  • Попередньо подію було кваліфіковано за ч. 1 ст. 286-1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного сп'яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження). Однак, враховуючи висновки судово-медичної експертизи, яка встановила, що заподіяне потерпілому тілесне ушкодження є тяжким, кримінальне провадження перекваліфіковано на ч. 2 ст. 286-1 КК України.
  • ВАЛЕНТИНА РОМАНЕНКО
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер