images/stories/logosait_new.jpg

 

У Києві викрили "детективне агентство": незаконно стежило за людьми

Правоохоронці викрили у Києві так зване "детективне агентство", учасники якого здійснювали протиправне стеження за громадянами з використанням спецзасобів та незаконно продавали інформацію з державних та правоохоронних баз даних.

Джерело: Київська міська прокуратура у Telegram

Деталі: Згідно з матеріалами слідства, учасники "детективного агентства" за гроші стежили за громадянами − зокрема, відслідковували маршрути їх пересування.

До переліку "послуг" агентства також входило надання інформації з державних та правоохоронних баз даних. За це просили від 600 доларів.

Дослівно прокуратура
: "У свою чергу, невстановлені особи, зловживаючи своїм службовим становищем за грошову винагороду здійснювали перевірку потрібних фізичних осіб за наявними базами даних та передавали отриману інформацію "детективу"".

Деталі: У ході досудового розслідування правоохоронці провели низку обшуків, за результатами яких задокументували протиправну діяльність вказаних осіб.

Одному з фігурантів повідомили про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 362 та ч. 2 ст. 361-2 (несанкціоноване втручання в роботу електронно- обчислювальних машин) ККУ та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності усіх причетних осіб", − підсумували в прокуратурі.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер