images/stories/logosait_new.jpg

 

Покупці виявилися аферистами: дві тернополянки потрапили у шахрайську пастку


Понад 31 тисячу гривень втратили дві жительки обласного центру, скориставшись послугами доставки сервісу оголошень. Жінки хотіли продати товар, натомість залишилися без грошей. Обоє потерпілих звернулися за допомогою до співробітників Тернопільського районного управління поліції.

32-річна потерпіла повідомила, що на одному із сайтів розмістила оголошення про продаж дитячого комбінезона вартістю 400 гривень. За деякий час в одній із соціальних мереж їй написав невідомий чоловік і повідомив, що оформив послуги доставки товару та надіслав кошти. Однак продавець відповіла, що гроші не отримувала. У подальшому псевдопокупець використав шахрайську схему нібито з технічною підтримкою. Жінка виконавши умови шахрая, перерахувала понад 29 тисяч гривень, які їй обіцяли повернути після активації рахунку. Аферисти також запевнили заявницю, що тоді надійдуть і кошти за комбінезон. Проте тернополянка грошей так не отримала і зв’язатися із покупцем більше не змогла.

35-річна місцева мешканка втратила кошти під час продажу ікони. Жінка перейшла за фіктивним посиланням, яке їй надіслав псевдопокупець. Як результат – з банківського рахунку зникли більше тисячі гривень.

Дані події поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Шановні громадяни, будьте вкрай обережними, коли справа стосується грошей. Не відправляйте товар, не переконавшись в тому, що на ваш рахунок надійшли кошти. Ні за яких умов не переходьте за посиланнями, отриманими від третіх осіб. Всі операції по здійсненню угоди і проведенню оплати повинні виконуватися виключно на сайті на якому покупець чи продавець знайшов чи розмістив оголошення про продаж.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер