images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернопільській громаді створили Раду безбар’єрності

З метою ефективного забезпечення безперешкодного середовища для всіх груп населення, в тому числі осіб з інвалідністю та інших категорій маломобільних груп, у Тернополі створили колегіальний орган – Раду безбар’єрності. На черговому засіданні виконавчого комітету міської ради затвердили відповідне положення та склад Ради.

«Тернопіль – одне з чотирьох міст, що увійшло у пілотний проєкт з реалізації Стратегії зі створення безбар’єрного середовища. Наше місто перше в Україні затвердило Концепцію створення безбар'єрного середовища та План дій з впровадження цієї ініціативи у Тернопільській громаді. Зараз створюємо колегіальний орган – Раду безбар’єрності. Його завданням буде проконтролювати виконання Концепції, яка прийнята на сесії», – розповідає секретар міської ради Ігор Гірчак.

Рада працюватиме у пошуку ефективних, дієвих рішень адаптованих до конкретних умов і потреб у контексті реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

До роботи залучатимуться фахівці із життєвим досвідом подолання бар’єрів для себе та інших людей, напрацюванням та реалізації концептуальних та операційних документів щодо системного впровадження конкретних заходів на території нашої громади. Зокрема, щоб формувати безбар’єрний простір, враховуючи потреби різних людей, створюючи умови життя комфортні для всіх, прибираючи бар’єри та обмеження.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер