images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернопільська обласна організація ветеранів війни та «Карітас» започатковують спільний проєкт, щоб допомагати воїнам і їхнім сім’ям

Тернопільська обласна організація ветеранів війни та «Карітас» започатковують спільний проєкт, щоб допомагати воїнам і їхнім сім’ям (відео)
Допомагати демобілізованим воїнам та сім’ям загиблих чи зниклих безвісти – з такою метою у співпраці об’єдналися Тернопільська обласна організація ветеранів війни та благодійний фонд «Карітас Тернопіль».

Спільно вони започатковують новий проєкт, у межах якого підтримуватимуть воїнів, які повернулися з війни, а також допомагатимуть дружинам, дітям та батькам захисників.

– Люди, які повернулися з пекла війни, мають різні фізичні, духовні і психологічні травми. Не менш страждають і сімї тих, хто загинув, опинився в полоні чи безвісти зник. Знаєте, Христос каже: «Там, де двоє або троє зберуться в Ім'я Моє, там і Я серед них». Нашими однодумцями у прагненні допомагати воїнам та їх родинам стала Тернопільська обласна організація ветеранів війни, тож ми не самі. Думаю, наша спільна праця буде благословення Богом та приноситиме свої плоди,  наголосив директор БФ «Карітас Тернопіль», отець Роман Загородний.

У межах ініціативи ветеранська громадська організація та «Карітас Тернопіль» надаватимуть воїнам соціальну, психологічну, юридичну допомогу. Окрім цього, організовуватимуть дні духовної віднови для сімей воїнів у Зарваниці, проводитимуть заходи для дітей тощо.

– Наразі з Тернопільською обласною організацією ветеранів війни напрацьовуємо напрямки роботи. Організуємо зустріч із демобілізованими військовослужбовцями та родинами воїнів, щоб точно знати, якої конкретно допомоги вони потребують, – пояснила заступниця директора БФ «Карітас Тернопіль» Наталія Масник.

Загалом проект реалізовуватимуть за такими напрямками:

  • Соціальний супровід
  • Юридичні консультації
  • Психологічні консультації
  • Майстер-класи
  • Паломницькі та туристичні поїздки

– Нам важливо надавати саме ту допомогу, якої точно потребують демобілізовані воїни та їхні рідні. Будемо вести роботу з випадком. Вивчатимемо на проблему і спільно вирішуватимемо, як її подолати, – розповіла заступниця директора БФ «Карітас Тернопіль» Аліна Муц.

У  Тернопільській обласній організації ветеранів війни наголошують, що проєкт стартує невдовзі. У планах – значно масштабувати його.

– Сподіваємося, що наша співпраця буде ефективною. Якщо все піде так, як плануємо, то згодом значно розширимо напрямки співпраці. Усі воїни, які потребують допомоги, можуть звертатися до нашої організації. Ми вас проконсультуємо та допоможемо тим, чим зможемо!  зазначив керівник громадської організації Тарас Пастух.

Співзасновник Тернопільської обласної організації ветеранів війни Руслан Ваврик каже, людям, які воювали, дуже нелегко знову адаптуватися до життя в тилу.

– Зараз нам важливо максимально спрямувати свої зусилля на те, щоб воїни, які з певних причин повертаються додому, бачили, що про них тут піклуються та не залишать наодинці з проблемами, підкреслив Руслан Ваврик.

Саме тому Тернопільська обласна організація ветеранів війни у співпраці з «Карітасом» об’єднується, щоб допомагати, наголосив співзасновник громадської організації Володимир Камінський.

– Ми дуже добре знаємо, з якими труднощами стикаються ветерани після повернення додому. Чимало випробувань проходять також їхні дружини, діти та батьки, тому маємо допомогти тим, хто захищав нашу державу, ризикуючи найціннішим – власним життям, – зазначив Володимир Камінський.

За детальною інформацією звертайтеся у Тернопільську обласну організацію ветеранів війни чи БФ «Карітас Тернопіль».

Тернопільська обласна організація ветеранів війни: вулиця Івана Франка, 8а. Номери телефонів – 0670000225, 0680332346.

БФ «Карітас Тернопіль»: вулиця Замонастирська, 1. Номер телефону: 0672738176.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер