images/stories/logosait_new.jpg

 

Чортківський водоканал подає в суд на боржників

Чортківський водоканал подає в суд на боржників
Водоканал у Чорткові буде судитися зі боржниками.

Як повідомили у міській раді, на сьогодні понад 50 абонентів водоканалу мають борги за послуги водопостачання та водовідведення понад 5 тис. грн. З них 20 абонентів боргують більше як 10 тисяч.

На 16 споживачів підприємство вже подало в суд, проти 4 – направило заяви до виконавчої служби про відкриття провадження. У боржників можуть заблокувати банківські рахунки, в тому числі – пенсійні, а також вилучити майно.

Крім цього, водоканал примусово відключатиме злісних боржників від мереж. Перші відключення відбудуться вже найближчим часом. У мерії кажуть, що підставою для відключення абонента від мереж є несплата за послуги протягом двох і більше місяців.

Також у міській раді анонсували підвищення тарифів на воду.

"У діючому тарифі на воду та каналізацію закладено вартість електроенергії на рівні 3,80 грн. Зараз її ринкова ціна – 8,23 грн. За короткий проміжок часу електроенергія зросла більш ніж вдвічі. Борги водоканалу за електроенергію зростають із кожним днем. Покривати різницю у тарифах з бюджету громади, який знекровлений втратою "військового ПДФО", можливості немає. Тож всім водоканалам України рано чи пізно доведеться йти на непопулярні кроки, коригуючи тарифи", – зазначили у міській раді Чорткова.

Нагадаємо, 29 грудня 2023 року уряд скасував мораторій на відключення комунальних послуг користувачам, які мають заборгованість з їх оплати перед постачальниками.

Читайте також: Списки на відключення вже сформовані: на Тернопільщині боржники можуть залишитися без газу

427839339_795455899294718_1601858437326367819_n.jpg

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер