images/stories/logosait_new.jpg

 

«Коли їхали на війну, взяли лише три пари шкарпеток, бо розуміли, що помремо там», – Ігор Шолтис

«Коли їхали на війну, взяли лише три пари шкарпеток, бо розуміли, що помремо там», – Ігор Шолтис (відео)
На YouTube-каналі «Варто знати» вийшло інтервʼю з офіцером ЗСУ Ігорем Шолтисом на псевдо «Шульц».

Вперше на війну Шульц потрапив у 2015-му році. Під час виконання бойового завдання отримав тяжке поранення, після якого майже рік пересувався у колісному кріслі. З початком повномасштабного вторгнення Ігор знову повернувся на фронт.

У нашому інтерв’ю Шульц розповів про мотивацію на війні, амурні справи, Залужного і Сирського та багато іншого.

– Мотивація – це про стрижень. Вона також залежить від жорсткості та ефективності управління в підрозділі. Коли ми відправлялися на фронт в перші дні повномасштабної війни, то взяли з собою по три пари шкарпеток. Чому? Бо їхали на вірну смерть! Ми відправлялися у зону бойових дій не з баченням, що виживемо і переживемо цю війну, а з розумінням того, що помремо на ній, – наголосив Шульц.

Більшість тих, хто не хоче йти на війну, думає, що його одразу кинуть у «м’ясний штурм», каже Ігор Шолтис.

– Людей, які не були вмотивовані з самого початку, ти не зможеш вмотивувати якимось високими патріотичними цінностями. Ти не скажеш йому, що сто років тому боровся Шухевич з хлопцями, а тепер і ти маєш це робити. Необхідно тиснути на чоловічі якості, на стрижневі якості. Кожен воїн має розуміти: якщо він відмовиться виконувати своє завдання, то інші хлопці, суміжники, які зараз в окопі, загинуть, – підкреслив Шульц.

Розповів Ігор Шолтис дещо і про «амурні» справи, зокрема незначні вимоги до своєї майбутньої обраниці.

– Я не є суперсимпатичним Валерієм Маркусом, за яким бігають тисячі жінок. Попри це мені важливо, щоб людина, навіть якщо і не орієнтується, все ж була зацікавлена в державотворчих процесах. Я б не зміг жити з людиною, яка не знає, як по-батькові нашого президента чи з якого міста він родом. Помічаю, що можу обговорювати багато тем, але все зводиться до громадського та політичного життя, – зазначив Ігор Шолтис.

Більше – у нашому інтерв’ю.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер