images/stories/logosait_new.jpg

 

«З вашої картки намагаються викрасти гроші»: шахраї ошукали жительку Скалатської громади на майже 39 тисяч гривень


Поліцейські вкотре застерігають: у жодному разі не довіряйте телефонним незнайомцям, які представляються працівниками банку, та не виконуйте їхніх вказівок.

До співробітників відділення поліції №5 (м. Підволочиськ) надійшло повідомлення від жительки Скалатської громади про те, що невідома особа під приводом проведення банківських операцій незаконно заволоділа її грошима. Загальна сума – майже 39 тисяч гривень.

Зі слів потерпілої, їй зателефонували начебто із банку та повідомили, що з її картки намагаються викрасти гроші. Співрозмовник запропонував їй передзвонити на гарячу лінію банку і уточнити інформацію. Жінка зателефонувала, але зв’язатися з оператором їй не вдалося. Через декілька секунд їй знову подзвонили нібито із банку. Підтвердили, що з її картки намагаються викрасти гроші. Відтак запропонували їй перекинути кошти зі своєї картки на резервний рахунок, який їй продиктував псевдобанківський працівник. Потерпіла так і зробила. У результаті таких операцій, залишилася без грошей.

За цим фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Тривають заходи для розкриття злочину.

Правоохоронці радять краянам проявляти пильність та у жодному випадку не перераховувати гроші на невідомі рахунки. Будь-які питання з банківськими картками вирішуйте у відділенні банку, а не в телефонному режимі з невідомими особами.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер