images/stories/logosait_new.jpg

 

Сьогодні відбудеться чергове засідання ВАКС у справі про хабар екс-голови Тернопільської облради Михайла Головка

Михайло ГоловкоМихайло Головко
Сьогодні, 17 травня, Вищий антикорупційний суд вкотре засідатиме по справі колишнього голови Тернопільської обласної ради "свободівця" Михайла Головка, якого звинувачують в отриманні хабаря у місцевого підприємця Олександра Ярмоленка.

Про засідання сповістив місцевий журналіст Сергій Сінкевич.

"Якщо не трапляться якісь непередбачувані форс-мажори, то сьогодні - 17 травня 2024-го - відбудеться чергове засідання Вищого антикорупційного суду, у якому, процитую з документа: "Спеціалізована антикорупційна прокуратура Офісу Генерального прокурора обвинувачуватиме Головка Михайла Йосифовича в одержанні неправомірної вигоди". Кінець цитати. Прокурорсько-судова термінологія юридично стримана, і це правильно. А по-простому, судячи з коментарів, тернополяни кажуть, процитую узагальнюючи: "прокрався, у хабарі вліз по вуха". Кінець цитати", - відзначив Сергій Сінкевич.

Якщо у Вищому антикорупційному Михайла Головка зараз обвинувачують, то у Львівському апеляційному він вирішив нападати, оскаржуючи рішення Тернопільського адміністративного суду, який відмовив йому у поновленні на посаді голови обласної ради.

"Як то мовиться - цирк поїхав, але одного клоуна залишив...) Пригадав перший передвиборчий ефір студії "Кажи прямо в очі". 7 вересня 2020-го свободівець Михайло Головко дискутував з представником "Удару" Ігорем Побером. І, згадавши про обкладинки журналу, розвішані містом, я запитав у Михайла: "скільки коштує ваш гарний годинник, який ви так показово "виставили" на фото?". І Головко назвав вартість у доларах. Чому не у гривнях? - подумалось тоді.  Аж тепер зрозумів: економічний націоналізм - він такий. Долю Головка визначить суд. Моя особиста, емоційна думка не повинна, і не має для ВАКСу жодного значення. Це правильно. Одначе, як громадянин-тернополянин, право на таку суб'єктивну думку маю. Тому, нічого не стверджуючи до судового вироку, просто процитую фразу з відомого фільму - "злодій має сидіти у тюрмі", - наголосив журналіст.

Нагадаємо, 26 червня 2023 року, тоді ще голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка детективи НАБУ зловили на отриманні хабаря у місцевого підприємця Олександра Ярмоленка.

Родина Михайла Головка найняла одних із найдорожчих адвокатів країни з групи «Баррістерс».

Станом на 1 квітня 2024 року справу про хабар передали до ВАКС і її мають розглядати по суті.

Паралельно, Михайло Головко подав до суду у Тернополі, бо вважає неправомірним його звільнення з посади голови Тернопільської облради, і хоче повернути заробітню плату.

Перший суд у Тернополі Михайло Головко програв.

Михайло Головко з дружиною почали розпродувати майно.

Найімовірніше гроші з розпроданого майна родини Головко йдуть або ж на оплату послуг дорогих адвокатів, або сім'я екс-голови Тернопільської облради збирається виїхати за кордон.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер