images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Укрпошта з липня підвищує тарифи на посилки по Україні

Четвер, 30 червня 2022, 13:57

Укрпошта повідомила про нововведення з 1 липня - зокрема, поштовий оператор буде приймати та доставляти крупногабаритні посилки. Також компанія підвищує вартість стандартної доставки в межах України в середньому на 14% та в межах області – на 13%.

Про це повідомляє пресслужба Укрпошти.

"У більшості областей Укрпошта повернулася до довоєнного графіку роботи. Виключення складають тимчасово окуповані території Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей, де робота здійснюється в індивідуальному порядку з огляду на поточну ситуацію.

Також у деяких звільнених містах, де наразі населення повернулося лише частково, відділення Укрпошти працюють за скороченим графіком та перейдуть до довоєнного режиму як тільки збільшаться обсяги роботи в зв’язку з поверненням людей", - пояснили в компанії.

З 1 липня поштовий оператор буде приймати та доставляти крупногабаритні посилки: велосипеди, автомобільні бампери, пуфи та інше в усіх обласних центрах, а також в містах: Кременчук, Краматорськ, Кривий Ріг, у виділених відділеннях для таких відправлень.

Крупногабаритним вважається відправлення фактичною вагою до 30 кг, довжиною найбільшої сторони від 0,7 м до 2 м, та сумою всіх сторін (висота + довжина + ширина) - до 3,5 м.

Зі списком об’єктів поштового зв’язку, які приймають до відправлення крупногабаритні посилки, можна ознайомитися за посиланням.

Крім цього, впроваджено зміни і для відправлень вагою понад 30 кг. Максимальна маса такого відправлення збільшується до 600 кг.

Також повідомляється, що з 1 липня будуть діяти нові тарифи на послуги "Укрпошта Стандарт" (рішення про перегляд тарифів НКРЗІ затвердила ще в листопаді 2021 року).

"Попри те, що нові тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку мали вступити в дію з 1 грудня 2021 року, вони починають діяти тільки з 1 липня 2022 року.

При цьому, перегляд вартості відбувся для послуг "Укрпошта Стандарт" в межах України в середньому на 14% та в межах області – на 13%. При тому, що постанова НКРЗІ дозволяла граничне підвищення послуг до 37%", - пояснили в копанії.

Перегляд тарифів там пояснили передусім збільшенням логістичних витрат на доставку.

За новими тарифами з 1 липня будуть доставлятися відправлення "Укрпошта Експрес" - підвищення складе в середньому 14% для пересилання в межах області та 16% для пересилання в межах України. Якщо раніше посилка до 1 кг по Україні коштувала 39 грн, то з 1 липня буде коштувати 45 грн.

На 14% зросте вартість послуги "Документи".

Вартість міжнародних відправлень залишається незмінною.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

Економічна правда

 

В Україні арештували корпоративні права турагентства TUI російського олігарха Мордашова

Четвер, 30 червня 2022, 13:44

Суд арештував корпоративні права туркомпанії, яка пов’язана з російським металургійним олігархом - прокуратура передала в АРМА арештовані активи.

Про це повідомляють пресслужби СБУ та столичної прокуратури.

У СБУ встановили, що кінцевим бенефіціаром цієї компанії є російський мільярдер, наближений до політичної верхівки РФ.

 

Як підкреслюють в СБУ, у бізнес-колах РФ мільярдера називають "железным мальчиком". Він володіє однією з найбільших російських сталеливарних і гірничодобувних компаній і має контрольні пакети акцій кількох підприємств.

У 2016 році бізнесмен отримав від президента РФ путіна відзнаку "За благодеяние".

За рішенням суду, на його туристичний бізнес в Україні накладено арешт.

Це стосується, зокрема:

  • корпоративних прав у вигляді 100% статутного капіталу компанії в розмірі понад 31, 5 млн грн
  • кошти у розмірі понад 3 млн грн і 106 тис доларів США, які знаходились на банківських рахунках.

Усі арештовані активи передано в управління АРМА.

 

Зазначається, що триває досудове розслідування щодо компанії за двома статтями ККУ:

  • ч. 2 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України)
  • ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
 

За даними джерел УП у правоохронних органах, йдеться про російського олігарха Олексія Мордашова і туристичну компанію ТUІ, пов'язану з ним.

TUI - один із найбільших туроператорів на українському ринку.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

Економічна правда

У київських ТРЦ заборонили роботу дитячих розважальних майданчиків

Четвер, 30 червня 2022, 10:33

У Києві заборонили роботу дитячих розважальних майданчиків в торговельних центрах.

Про це повідомила керівник пресслужби управління ДСНС України у Києві Світлана Водолага в ефірі телеканалу "Київ".

Обмеження запровадили після ракетного удару по ТРЦ "Амстор" у м. Кременчук Полтавської області.

"На сьогодні вже ухвалено рішення військовою адміністрацією міста Києва: вже є заборона на роботу дитячих розважальних майданчиків безпосередньо в торгових центрах", – заявила Водолага.

"Порада від рятувальників: не користуватися наскільки це можливо такими об'єктами, краще користуватися тими, у яких або поряд із якими є укриття", - додала вона.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

Економічна правда

 

Російський чиновник переконує, що західні бізнесмени приїжджали на форум до Петербурга "у перуках, масках та плащах"

Четвер, 30 червня 2022, 10:30

 
Сергій Красильников
РІА НОВОСТІ

Віце-президент Російського союзу промисловців та підприємців Сергій Красильников стверджує, що "багато керівників західних компаній" таємно були на економічному форумі в Санкт-Петербурзі.

Про це він заявив в інтерв'ю ресурсу "РІА Новості".

"Відкрию секрет, багато керівників західних компаній, незважаючи на всі заборони, приїхали все-таки на Петербурзький міжнародний економічний форум, але поводилися там вкрай обережно, обачно", – сказав Красильников.

"Такої міри, що для того, щоб їх ніхто не помітив і не впізнав, вони вдавалися до маскування – перуки, маски, плащі", – запевняє він.

"Щоб дядечко Сем не погрозив їм через океан пальцем, західний бізнес воліє наразі діяти в Росії тихо, особливо не афішуючи своєї діяльності", – цитується Красильников.

Зазначимо, що у тому ж інтерв'ю Красильников назвав повернення західних компаній "найгіршим сценарієм" для Росії.

CЕРГІЙ МЕЛЬНИК

Львівські лікарі сформували штучний стравохід 6-річній дівчині

Четвер, 30 червня 2022, 10:16

У лікарні Святого Миколая у Львові медики створили штучний стравохід для маленької пацієнтки з Ковеля.

Про унікальну операцію повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

Упродовж кількох років медики робили операції для підтримки стану. Але для того, щоб повернути дівчинці можливість повноцінного життя та харчування, необхідно було зробити реконструктивну операцію.

Медики замінили стравохід пацієнтки кишковим трансплантатом.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Вони зазначають, що такі операції для маленьких пацієнтів – рідкість. Проте лікарям вдалося зробити новий орган для 6-річної дитини.

"Штучний стравохід вони сформували з фрагмента товстого кишківника, розмістивши його за грудиною від шлунка до верхнього сегмента стравоходу. Уже на третій день після операції Оля почала самостійно ковтати слину, а через тиждень – пити воду", – йдеться у повідомленні.

 Дівчинка у дворічному віці ненароком випила мийний засіб. Хімічна рідина спричинила важкі опіки стравоходу. Функції ковтання та просування їжі були порушені.

Тому лікарі регулярно проводили операції та розширювали звужений та зарубцьований стравохід. Згодом і це перестало допомагати. Тоді пацієнтці встановили гастростому – трубочку в животі, по якій їжа вводилася одразу у шлунок.

Але дівчинка не могла ковтати навіть воду та слину, тому мусила постійно носити із собою хустинку.

У вересні вона має піти в школу. Тому мама звернулась до медиків, щоб вони вилікували її доньку.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Вікторія Андрєєважурналістка УП.Життя

 

Сторінка 630 з 1423

«ПочатокПопередня621622623624625626627628629630НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер