images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Благодійний велопробіг «Захід – Схід»

Четвер, 23 липня 2015, 13:00

16 липня почався велопробіг через всю Україну із Заходу на Схід. Ми плануємо показати всю красу нашої Батьківщини, символічно з’єднавши Схід із Заходом, пише Моя газета

Кожен день будемо проїжджати приблизно 50 км, багато фотографувати і зустрічатися з різними цікавими людьми.

Плануємо проводити патріотичне виховання молоді та на власному прикладі пропагувати здоровий та активний образ життя.

Приєднатися до велопробігу може кожен, хто бажає, як на весь маршрут, так і на будь-який зручний для нього відрізок. Кількість учасників пробігу не обмежується, а для людей з обмеженими можливостями навіть запропонуємо спеціальні трьох- та чотирьохколесні велосипеди.

А також будемо привертати увагу громадськості до інвалідів, ветеранів, сиріт… та всіляко їм допомагати.

Маршрут через Тернопільську область:

Благодійнийвелопробіг “Захід-Схід” (Тернопільська область)

Маршрут

Маршрут пробігу: Чоп – Ужгород – Мукачеве – Свалява – Воловець – Синевир – Вишків – Долина – Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль – Волочиськ – Хмельницький – Летичів – Літин – Вінниця – Немрів – Гайсин – Умань – Звенигородка – Шпола – Черкаси – Чигирин – Кременчук – Бутенки – Полтава – Чутове – Люботин – Харків – Чугуїв – Шевченкове – Куп’янськ – Сватове – Старобільськ – Біловодськ – Мелове.

Нитка проїзду

A – заїзд організаторів благодійного велопробігу “Захід-Схід” з с. Нижнів Івано-Франківської області. Зустріч на території Тернопільської області:

B – м. Монастириськ

G – м. Бучач (проїздом)

D – с. Язловець

E – с. Скоморохи

F – с. Зарваниця

G – с. Бурканів

А -с. Дружба

В – вул. Микулинецька

I – м. Тернопіль

F – м. Волочиськ

 

У Тернополі - семінар для учасників АТО

Четвер, 23 липня 2015, 07:52

У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості відбувся семінар для військовослужбовців та демобілізованих учасників АТО, на який також були запрошені представники ГО «Об’єднання «Самопоміч» та ТОВ «Максима-Т».

Заступник начальника відділу активної підтримки безробітних МРЦЗ Галина Приступа ознайомила учасників заходу зі спектром послуг служби зайнятості; розповіла про допомогу в пошуку роботи та джерел вакансій, написання резюме, організацію співбесід з роботодавцями; поінформувала про можливості отримати профдіагностичні консультації та психологічну підтримку, взяти участь у семінарах, ярмарках вакансій, зустрічах з роботодавцями, проходження професійної підготовки або перепідготовки, підвищення кваліфікації, про сприяння у відкритті власної справи, участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.


Представник ГО «Об’єднання «Самопоміч» Віталій Фидрин розповів демобілізованим чоловікам про надання їм безкоштовної правової допомоги та зазначив, що новим напрямком діяльності організації є сприяння у направленні на безкоштовне навчання осіб зі статусом учасника бойових дій у Литовську республіку. «Ми зацікавлені у прийнятті на роботу демобілізованих учасників АТО на посади: охоронник, електромеханік з ліфтів, інженер-електроннік, електромонтер охоронно-пожежної частини. Пропонуємо постійну роботу зі стабільним доходом», - наголосив представник ТОВ «Максима-Т» Василь Чуйко.


Усі учасники семінару отримали інформаційні пам’ятки з практичними порадами з питань професійної, соціальної, медичної та психологічної допомоги.
Загалом у заході взяли участь 11 демобілізованих учасників АТО.


Понад 7 тисяч тернопільських сімей отримали субсидії

Середа, 22 липня 2015, 09:45

З травня 2015 року працівниками управління соціальної політики Тернопільської міської ради прийнято 10685 заяв від тернопільських сімей на призначення житлових субсидій та ще 6350 сім`ї одержували субсидії раніше.

Станом на 17 липня субсидії призначено 7383 сім’ям, що становить 43,3 відсотки. Також профільне управління продовжує роботу щодо обміну інформацією із підприємствами-надавачами житлово-комунальних послуг та створення, на основі нової програми, єдину базу даних усіх, хто одержує субсидії у місті.

«За нашими підрахунками, більше 70% тернопільських сімей,а це майже 48 тисяч сімей, у зв’язку зі збільшенням на державному рівні тарифів на комунальні послуги, можуть звернутися, щоб отримати субсидії, - каже міський голова Сергій Надал. - Прошу усіх тернополян ще раз перевірити свої доходи та скористатися можливістю отримати житлову субсидію».

 

У лікувальних закладах Тернополя надають медичну допомогу бійцям АТО

Середа, 22 липня 2015, 09:42

Більше 130 учасникам АТО у Тернополі за перше півріччя 2015 року було надано медичну допомогу. Про це під час прес-конференції повідомив начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Ростислав Левчук.

«Цього року міська рада виділила 360 тис. грн. для забезпечення безоплатного обстеження та лікування учасників АТО. За перші півроку до нас звернулося 134 бійці, серед яких 22-ом було надано хірургічну допомогу, 31 - терапевтичну, 41 - стоматологічну, послуги медичної реабілітації - 6 та іншу медичну допомогу – 34 учасникам АТО», - каже Ростислав Левчук.

Начальник відділу охорони здоров’я також розповів про позабюджетні кошти, які поступають від благодійного фонду. Зокрема, у 2014 році таких коштів для функціонування лікувально-профілактичних закладів міста було майже 9 мільйонів гривень. Їх витрачали, у першу чергу, на придбання медикаментів та медичного обладнання.

«Кошти, які поступають від благодійного фонду, використовуються для придбання медикаментів та перев’язувального матеріалу для надання невідкладної допомоги, придбання реактивів та розхідних матеріалів для лабораторій та дрібного медінструментарію, - додає Ростислав Левчук. - Окрім того, вперше за багато років за рахунок коштів міського бюджету було придбано два флюорографи, два УЗД апарати для дитячої лікарні та лікарні швидкої допомоги, ендоскоп, центрифуги, пральну машинку для лікарні №3, комп’ютери, стоматологічні установки і т.д.»

Також цього року провели капітальний ремонт даху у лікарні швидкої допомоги та ремонт інфекційного корпусу; у лікарні №2 - ремонт системи електропостачання, під’їзних шляхів; у лікарні №3 - ремонт даху котельні, пральні, системи теплопостачання; у дитячій лікарні - відремонтували інфекційне відділення, дезкамери, флюорографічного кабінету; у ТМКЗ «ЦПМСД» - ремонт даху по вул. Острозького,6; у дитячій стоматологічній поліклініці - капітальний ремонт приміщень. Також виділено кошти на реконструкцію амбулаторії по просп. С.Бандери, 72 та реконструкцію терапевтичного корпусу міської комунальної лікарні №3.

Тернополяни питають про те, як працюють підприємства та чи сплачуються податки до бюджету

Вівторок, 21 липня 2015, 06:56

Державною податковою інспекцією в Тернопільській об’єднаній ДПІ значна увага приділяється забезпеченню доступу до публічної інформації. Правові засади доступу до публічної інформації визначені Законом України від 13.01.2011 року №2939-VI «Про доступ до публічної інформації».

До Тернопільської об’єднаної ДПІ за пів року надійшло 16 запитів на отримання публічної інформації. Цікавились діяльністю підприємств, станом надходження податків до бюджету, а також нарахованими та сплаченими сумами. Відповіді на запити було надано своєчасно та з дотриманням вимог статті 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» (не пізніше п’яти робочих днів).

У разі якщо запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, розпорядник інформації може продовжити строк розгляду запиту до 20 робочих днів з обґрунтуванням такого продовження. Про продовження строку розпорядник інформації повідомляє запитувача в письмовій формі не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту.

Запит на інформацію може бути індивідуальним або колективним. Запити можуть подаватися в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) на вибір запитувача.

Нагадуємо, що реалізація права на доступ до публічної інформації в Україні набуває все більшої суспільної важливості. Адже, відкритість та доступність публічної інформації є свідченням прозорої роботи органів державної влади, а отже і зростання довіри до неї громадян.

Шановні платники податків! Тернопільська об’єднана ДПІ запевняє, що кожен поданий Вами запит розглядається уважно та ретельно.

 

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

Сторінка 1315 з 1430

«ПочатокПопередня1311131213131314131513161317131813191320НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер