images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


8 тисяч фестивальників зі всієї України відвідали фестиваль «Файне Місто»

Четвер, 09 липня 2015, 07:48

У Тернополі відбувся третій масштабний фестиваль «Файне Місто». На п’ятьох сценах виступило понад 60 гуртів. Окрім українських виконавців на фестиваль приїхали гурти з Білорусі, Швеції, Австрії, Польщі, Грузії та Росії.

Загалом на фестивальну подію року до Тернополя приїхало близько 8 тисяч фестивальників з різних міст України. Відвідали «Файне Місто» і учасники АТО, яким вхід на територію фестивалю був безкоштовний 

У рамках «Файного Міста» відбувся байкерський зліт. Відтак, на територію аеропорту приїхало більше сотні байкерів з різних куточків України. Мотоциклісти проїхались головними вулицями Тернополя до аеропорту. Для учасників мотозльоту на території фестивалю діяла спеціальна стоянка.

Окрім музичного концерту була на фестивалі і розважальна програма: кілька спортмайданчиків, різноманітні майстер-класи, ярмарки, салон краси, велопрокат.

Також на території фестивалю збирали кошти для бійців АТО. За невелику плату гості фестивалю могли спробувати смачну кашу чи борщ з польової кухні і таким чином допомогти учасникам АТО на передовій.


 

У Тернополі темношкірий музикант збирає гроші для воїнів АТО

Четвер, 09 липня 2015, 06:50


2TFgbeMuGaw
У Тернополі темношкірий студент з Африки співає й грає на трубі українських пісень, а зароблені гроші віддає нашій армії.Хлопець називає себе афробандерівцем.

21-річний студент зі Сьєра-Леоне мешкає в гуртожитку економічного університету. Каже, що відтоді, як вперше почув Гімн України, страшенно полюбив його. Вдома у хлопця лишень кілька років тому скінчилась громадянська війна, і допомагати його народові приїжджали українські миротворці. Тепер і він не лишився осторонь.

Просто на вулиці разом із друзями Осман співає «Рідна мати моя». За кілька годин нещодавно створеному гурту «Афробандерівці» вдається зібрати кількасот гривень, які хлопці згодом передають волонтерам.

doba.te.ua

Джерело: СТБ

Відтепер у Тернополі своя Баварія

Середа, 08 липня 2015, 14:06

Нещодавно у нашому місті відкрили баварський ресторан. Пивний сад «Bavaria» знаходиться поруч з колишньою «Назарією», в самому центрі парку  Т. Г. Шевченка. Окрім автентичної німецької кухні, тут планують відтворити найбільший пивний фестиваль «Oktoberfest», пише сайт Культурно.DSC06368
Інтер’єр закладу виконаний у класичному стилі німецької пивної. Літній майданчик вміщує 120 осіб. Увесь персонал — у традиційних народних костюмах.

DSC06376
DSC06374Share2015-07-08-6ceaa185bdc4a86a4172d707087832191a597c4f6dd550b9aa015cea3af1226d-PictureShare2015-07-08-2099c9c4443cfc6fae3b10192b3cb6de67ac17bc610d2a486ee627d7276a6427-Picture
В меню ви знайдете з десяток різноманітних видів живого пива на розлив, серед яких традиційне німецьке — Löwenbräu (Льовенброй), а також два види сидру.
DSC06371

Усі страви тут готують за оригінальними рецептами Баварії.

— М’ясо, рибу, а також овочі ми готуємо на грилі «Big Green Egg», — розповідає шеф-повар закладу. — Це всесвітньовідоме обладнання зі спеціальної кераміки, що гарантує термоізоляцію в приготуванні. В результаті, отримуємо неповторний смак, а разом з ним — збережені властивості інгредієнтів. Аналогу страві, приготовленій у такій печі, ви точно ніде не знайдете.

Share2015-07-08-b7632300454449511ac157a94690082240348b41584d5c426472492484d2597f-Picture

«Big Green Egg» чи «Велике Зелене Яйце» — це назва унікального за своїми властивостями пристрою, який об’єднує в собі кращі якості грилю, російської печі, таджину і тандира, духовки і коптильні.

У пивному закладі рекомендують спробувати приготовлені на грилі традиційні свинні рульки, які готуються виключно за рецептом баварських кухарів, а також стейки та ковбаски — найпопулярнішу страву німців. До м’ясних делікатесів — популярне німецьке пиво та справжнісінький німецький Бретцен!WP_20150708_007

— У нас немає жодної страви приготовленої по рецепту з інтернету, — каже шеф-повар — Усі секрети приготування я привіз з Баварії, де протягом трьох років працював на кухні фестивалю «Oktoberfest». Тому запевняю, що у нашому закладі ви відчуєте справжній смак Баварії.

Навчити наших поварів секретів тамтешньої кухні було нескладно. Єдине, до чого прийшлось звикати — це до простоти. Баварські страви славляться великими порціями та ситністю, але не візуальною ефектністю.

В жовтні в Тернополі відбудеться «Oktoberfest».

Як вже згадувалось, у «Баварії» планують відтворити справжню атмосферу фестивалю «Oktoberfest».

— Ближче до жовтня у нашому закладі з’являться літрові кухлі для пива. На святкування плануємо привезти дерев’яні бочки, які традиційно будуть розбиватись спеціальним молотком. Проведемо конкурс з найбільшої кількості випитого пива. Поруч із закладом сконструюємо сцену для конкурсів. Словом, сумувати тернополянам у нас точно не доведеться.DSC06377

До речі, літній майданчик пивного саду буде працювати і взимку. Ближче до кінця осені «Баварію» планують утеплити.

Та це ще не усі секрети. Поруч з баварською пивною відкриють український ресторан.

«Назарію» реконструюють у «Наливайкo»

Вже до кінця літа у приміщенні «Назарії» відкриється новий ресторан українського стилю. Це буде заклад, який відображатиме народні традиції. Усе: від інтер’єру до кухні, буде виконано на український лад. Тож, вдосталь посмакувавши традиційних німецьких страв, насолоджуємось своїми — рідними.

Оксана Божко

 

З незаконного обігу вилучили близько 3 тисяч літрів дизпалива

Середа, 08 липня 2015, 13:40

В рамках операції «Нафтопродукт-2015» працівники Державної фіскальної служби Тернопільщини проводять перевірочні заходи серед суб’єктів господарювання сфери виробництва та обігу нафтопродуктів та скрапленого газу. Як наслідок, з незаконного обігу вилучено майже 3 тисячі літрів дизпалива, реалізацію якого здійснював житель обласного центру.

Вказаний громадянин займався підприємницькою діяльністю без державної реєстрації, а також не мав документів, які б засвідчували якість і походження пального. Реалізація дизпалива здійснювалась із вантажного автомобіля, обладнаного автозаправною колонкою. За вказаним фактом складено протокол про адміністративне правопорушення, який направлений до суду.

Суд прийматиме рішення щодо накладення на порушника штрафу та конфіскації вилученого пального.

За словами виконуючого обов’язки першого заступника начальника Головного управління ДФС в області Анатолія Василька, працівники фіскальних органів і громадськість повинні спільно протидіяти незаконному обігу підакцизної продукції, оскільки, наслідком такої незаконної діяльності є ненадходження значних сум до місцевих бюджетів, а ці кошти могли б спрямовуватись на соціальну сферу.


Відділ комунікацій

ГУ ДФС у Тернопільській області

Шахраї шукають жертв на сайтах оголошень

Вівторок, 07 липня 2015, 06:57

Продаючи товар через Інтернет, слід бути обережними. Адже замість заробітку, можна зазнати чималих матеріальних втрат. У цьому нещодавно переконався 40-річний житель Борщова.

Чоловік розмістив в мережі оголошення про продаж косарки. Через деякий час до нього зателефонував невідомий, якого нібито зацікавив товар. Потенційний «покупець» попросив продавця продиктувати йому номер карткового рахунку для перерахування коштів. Проте власної банківської картки у чоловіка не було і він надав незнайомцю номери карток двох своїх товаришів. Як результат, зловмисникам вдалося зняти з обох «електронних гаманців» понад 13 тисяч гривень.

За даним фактом міліціонери розпочали кримінальне провадження. Шахраїв розшукують.

Міліціонери вже неодноразово застерігали краян від такого виду шахрайства. Та попри все, люди продовжують довіряти незнайомцям і втрачати свої гроші.

Як уберегтися? Не розголошувати банківські реквізити своїх карток. Якщо торгуєте в інтернет-мережі, подбайте про окрему картку для розрахунків. Встановіть ліміт на зняття коштів. Якщо ваш банк надає послугу смс-повідомлень, обов’язково використовуйте її – адже це найшвидший спосіб отримати інформацію про дії із вашим рахунком.

Дотримуючись цих порад, ви зможете уникнути неприємностей та зберегти свої гроші.

 

Сторінка 1316 з 1425

«ПочатокПопередня1311131213131314131513161317131813191320НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер