images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


До уваги платників ПДВ

П'ятниця, 30 листопада 2018, 08:21

Тернопільське управління ГУ ДФС у Тернопільській області нагадує , що з 01.12.2018 набирає чинності наказ Міністерства фінансів України від 17.09.2018 № 763 (далі – наказ № 763), яким, зокрема, внесено зміни до форми податкової накладної та порядку її заповнення. У зв’язку з цим ДФС України листом від 27.11.2018 р.№36942/7/99-99-15-03-02-17 надано роз’яснення.

1. Загальні положення набрання чинності Наказом №763 , зокрема:

З 01 грудня 2018 року реєстрація податкових накладних та розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) здійснюється за формою, затвердженою наказом № 763, незалежно від дати складання таких податкових накладних та розрахунків коригування.

Податкові накладні та розрахунки коригування, які були подані на реєстрацію до 01.12.2018 і реєстрація яких була зупинена, в подальшому (у разі прийняття відповідного рішення) реєструються в ЄРПН за формою, за якою такі документи були  подані до ЄРПН.

2. Зміни, які внесені до форм податкової накладної та розрахунку коригування до податкової накладної.

3. Зміни в порядку заповнення податкової накладної та розрахунку коригування до податкової накладної .

3.1. Особливості заповнення полів у верхній лівій частині податкової накладної / розрахунку коригування:

3.1.1. Поле податкової накладної "Зведена податкова накладна" та поле розрахунку коригування "До зведеної податкової накладної";

3.1.2. Поле "Складена на операції, звільнені від оподаткування";

3.1.3. Поле "Не підлягає наданню отримувачу (покупцю) з причини".

3.2. Особливості заповнення реквізитів податкової накладної / розрахунку коригування "Податковий номер платника податку або серія (за наявності) та номер паспорта" (постачальника/покупця) .

3.3. Особливості заповнення графи податкової накладної / розрахунку коригування "Сума податку на додану вартість".

4. Особливості складання розрахунків коригування до податкової накладної :

4.1. Загальні положення;

4.2. Складання розрахунку коригування у разі виправлення помилок в реквізитах заголовної частини податкової накладної (крім помилки в індивідуальному податковому номері отримувача (покупця);

4.3. Складання розрахунку коригування у разі виправлення помилки в індивідуальному податковому номері отримувача (покупця);

4.4. Зазначення у розрахунку коригування причини коригування;

4.5. Зазначення у розрахунку коригування групи коригування.

4.6. Особливості складання розрахунків коригування до зареєстрованих в ЄРПН "зайво складених" податкових накладних:

4.6.1. Складання розрахунку коригування до "зайво складеної" податкової накладної, до якої не було складено та зареєстровано в ЄРПН розрахунку коригування;

4.6.2. Складання розрахунку коригування за умови, що до 01.12.2018 до "зайво складеної" податкової накладної вже був складений та зареєстрований в ЄРПН розрахунок коригування;

4.6.3. Випадки у яких  не застосовується встановлений пунктом 24 Порядку № 763 порядок складання розрахунків коригування до податкових накладних, які визначені платником як "зайво складені" податкові накладні.

Детальніше із роз’ясненням  можна ознайомитись за посиланням: http//sfs.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/list-dps/73086.html


Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників або за телефоном:

43-46-10, 43-46-46.




 

На Тернопільщині підприємству довелося сплатити понад 58,6 тис. гривень штрафу

Четвер, 29 листопада 2018, 09:07

Саме в таку суму обійшлася несвоєчасна сплата податку на доходи фізичних осіб одному із підприємств Тернопільського регіону. Вдалося встановити таке порушення фахівцям управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Тернопільській області під час виїзної планової документальної перевірки.

Приватне підприємство здійснює діяльність у сфері вирощування зернових, бобових, насіння олійних культур. Загальна кількість найманих працівників становить 53 особи. Середній розмір заробітної плати складає 3728 гривень. Проте підприємство несвоєчасно сплатило податок на доходи фізичних осіб. Тому йому донарахували понад 58,6 тис. гривень штрафних санкцій. Варто зауважити, що юрособа погодилась із таким рішенням та сплатила дану суму до бюджету.

Нагадаємо, що фахівці фіскальної служби й надалі приділятимуть особливу увагу сплаті платежів до бюджету в повному обсязі, дотриманню норм трудового законодавства та оплати праці, детінізації доходів. Адже інтереси людини, захист її соціальних гарантій, легальне працевлаштування залишаються важливими напрямками роботи відомства.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області



Нелегальне працевлаштування має негативні наслідки для найманих працівників

Четвер, 29 листопада 2018, 08:56

Тернопільське  управління ГУ ДФС у Тернопільській області нагадує, що розпорядженням КМУ від 05 вересня 2018 року № 649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» передбачено проведення Державною службою України з питань праці, ДФС України, ПФУ, Національною поліцією України, іншими центральними органами виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.

Отже, заходам з детінізації ринку праці та боротьбі з виплатою зарплати «в конвертах» сьогодні фіскальною службою приділяється значна увага. Адже нелегальна праця знижує доходи місцевих бюджетів, бюджетів Пенсійного фонду та фондів соцстрахування.

Наслідком «тіньової» зайнятості є також погіршення бізнес-середовища та інвестиційного клімату через формування недобросовісної конкуренції.

Звертаємо увагу, що нелегальне працевлаштування має негативні наслідки для найманих працівників, а саме:

- відсутність соціальних гарантій, передбачених для працівника;

- відсутність права на гарантовану відпустку (у тому числі на час вагітності та пологів);

- відсутність страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань;

- відсутність права на оплату листків непрацездатності

- втрата громадянами пенсійного стажу та можливості отримання державної допомоги у разі втрати роботи.

Неофіційно працевлаштована особа позбавлена законодавчого захисту та повністю залежить від роботодавця та його дій по відношенню до працівників. Офіційно ж оформлені трудові відносини надають можливість громадянам відстоювати свої права у судах у разі конфлікту з роботодавцем.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників або за телефоном:

43-46-10, 43-46-46.










 

Працюємо «неофіційно» – повідомляємо органи фіскальної служби

Четвер, 29 листопада 2018, 08:55

Офіційне працевлаштування для найманого працівника – це гарантія роботодавцем соціальних, економічних, трудових та інших прав працівника, зокрема, право на відпустку, оплату тимчасової непрацездатності включаючи догляд за хворою дитиною, соціальне страхування, достроковий вихід на пенсію (якщо робота пов’язана з шкідливими умовами праці).

Без офіційного працевлаштування втрачається страховий стаж необхідний для виходу на заслужений відпочинок та гідний розмір пенсії в майбутньому.

Внесок кожного громадянина у розвиток своєї країни – сплачені податки та збори.

Наймані працівники можуть повідомляти про факти порушень податкового законодавства з боку роботодавців на ,,гарячу лінію” ДФС за телефоном: 0-800-501-007.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників або за телефоном:

43-46-10, 43-46-46.











Онлайн трансляція з камер відеоспостереження Тернополя відтепер на http://ternopil.webcam/

Середа, 28 листопада 2018, 07:57

Вільний он-лайн перегляд камер відеоспостереження Тернополя відтепер доступний на веб-порталі http://ternopil.webcam/.

Як повідомляють у комунальному підприємстві «Тернопіль Інтеравіа», яке здійснює обслуговування Системи централізованого відеоспостереження міста, завдяки використаннюсучасних технологій новим сайтом http://ternopil.webcam/ користуватись легко, а, враховуючи його адаптивний дизайн, перегляд відео в онлайн-режимі доступний на любому пристрої.

Окрім того, мешканці Тернополя можуть оперативно повідомити про подію чи стан камери безпосередньо на сайті, обравши на інтерактивній карті відповідну веб-камеру.

Нагадаємо, нещодавно у місті з’явилося 15 нових камер відеонагляду з автоматичним розпізнаванням номерних знаків автомобілів, що допоможуть правоохоронним органам фіксувати порушення громадського порядку та Правил безпеки дорожнього руху.

Загалом у Тернополі уже встановлено близько 450 камер відеоспостереження.

 

Сторінка 842 з 1423

«ПочатокПопередня841842843844845846847848849850НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер