images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


1 грудня в Тернополі запрацює «Файне зимове містечко»

Понеділок, 26 листопада 2018, 10:29

З 1 грудня 2018 року до 15 лютого 2019 року на Театральному майдані Тернополя розпочнуться заходи з нагоди проведення у місті Новорічно-Різдвяних свят.

Зокрема, у перший день зими тут запрацює «Файне зимове містечко», на території якого розміщуватимуться дерев’яні будиночки з різноманітною святковою атрибутикою, Офіс Святого Миколая, Стіна мрій, Будинок льодових фігур, 40-метрова ковазанка та різноманітні атракціони.

Родзинкою цьогорічного «Зимового містечка» стане льодовий майданчик, який працюватиме незалежно від температурних та погодних умов і вміщуватиме  близько 200 відвідувачів одночасно.

Також протягом Новорічних та Різдвяних свят усі бажаючі зможуть написати побажання до Св. Миколая, поспілкуватися та зробити фото на згадку, завітавши у Будинок Святого Миколая, який розпочне свою роботу уже в перших числах грудня.

Окрім того, з середини грудня у Тернополі з’явиться ще одна святкова локація на так званих «Єлисейських полях», що неподалік набережної Тернопільського ставу. Тут заплановано облаштувати гірку для спуску на сноутюбах, зону відпочинку і розваг та універсальні торгівельні будиночки.

Урочисте відкриття зимової локації відбудеться 13 грудня, в рамках якого тут буде проведено Фестиваль повітряних куль.

 

До уваги платників податків

Неділя, 25 листопада 2018, 08:31

Тернопільське  управління Головного управління ДФС у Тернопільській  області звертає увагу платників податків стосовно приймання та обробки звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі-єдиний внесок) .

Особливості подання Звіту про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску передбачено Порядком формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування , затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 №435 (далі-Порядок №435).

Звіт до органів доходів і зборів подається страхувальником або відповідальною особою страхувальника за основним місцем взяття на облік як платника єдиного внеску в органах доходів і зборів, зокрема засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації ЕЦП відповідальних осіб у порядку, визначеному законодавством (пункт 1 розділу ІІ Порядку №435).

Подання звітності на паперових носіях потребує додаткового використання робочого часу як платників єдиного внеску так і працівників органів доходів і зборів.

З метою економії часу при складанні і при поданні звітності ДФС України створений електронний сервіс «Електронний кабінет платника податків» (http://cabinet sfs.gov.ua), який надає можливість створювати, редагувати, підписувати та надсилати звітність з єдиного внеску платниками самостійно.


Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників або за телефоном: 43-46-10,

43-46-46.


Електронні сервіси спрощують підприємницьку діяльність

Субота, 24 листопада 2018, 08:11

Особливості здійснення підприємницької діяльності, вибір системи оподаткування, ринок попиту та економічних потреб – теми, як розглядались під час засідання жіночого клубу «Гармонія», що відбулося у приміщенні клубу села Дубівці Тернопільського району. В заході взяли участь начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Тернопільського управління ГУ ДФС у Тернопільській області Ігор Задорожний та заступник начальник відділу профорієнтації Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Аліна Грицаєнко. Слухачами були безробітні мешканці громади.

Учасники проаналізували міфи щодо підприємництва, які запропонувала розглянути в групах представниця Центру зайнятості. Вони також погодилися, що для власної справи важливо мати цікаву ідею, фінансову підтримку, проявити винахідливість та наполегливість – зуміти віднайти своє місце, яке б приносило користь іншим і було прибутковою справою.

Особливо уважно слухачі поставились до інформації про правове поле діяльності малих суб’єктів господарювання. Багато запитань виникло щодо спрощеної системи оподаткування, переходу з першої на другу групу єдиного податку, обліку найманих працівників та сплати єдиного соціального внеску. «Держава створює сприятливі умови для розвитку малого підприємництва, - зазначив представник фіскальної служи Ігор Задорожний. – Для цього спрощено процедуру реєстрації суб’єктом господарювання, запроваджено ряд електронних сервісів». Він також повідомив, що детальні відповіді на запитання та роз’яснення бажаючі можуть отримати у Центрі обслуговування платників Тернопільської ДПІ.

На завершення директор територіального центру Байковецької сільської ради Оксана Яріш подякувала лекторам за цікаву і необхідну інформацію, а також наголосила на подальшій співпраці.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області



 

22 грудня вокальна формація «Піккардійська Терція» привезе у Тернопіль «Найкраще»

Субота, 24 листопада 2018, 08:04

22 грудня вокальна формація «Піккардійська Терція» дасть сольний концерт у Тернополі. Нова програма, з якою акапельний колектив гастролює містами України, має назву «Найкраще». Місце зустрічі із гуртом у Тернополі – Драмтеатр ім. Т. Шевченка. Початок концерту – о 19:00.

 «Піккардійська Терція» - унікальний колектив для української музичної культури. За понад чверть століття стрімкої пісенної кар’єри цей чоловічий гурт по праву завоював звання «музичної легенди України», а його учасники стали визнаними «метрами акапельного співу». Від 1992-го, року свого заснування, «Терція» випустила п’ятнадцять різножанрових альбомів та збірок. Найновіша збірка під назвою «Лети…» побачила світ торік восени – напередодні 25-річного ювілею «піккардійців». До новинки увійшли пісні Володимира Івасюка, Миколи Мозгового, Богдана Весоловського, Віктора Морозова, Андрія Панчишина, Андрія «Кузьми» Кузьменка («Скрябін»), Сергія «Кузі» Кузьмінського («Брати Гадюкіни») та інших авторів, які залишили свій слід в історії української музики.

Склад вокальної формації «Піккардійська Терція»: Володимир Якимець, Ярослав Нудик, Богдан Богач, Андрій Капраль, Андрій Шавала та Роман Турянин. У репертуарі «Піккардійської Терції» - понад 300 пісень у найрізноманітніших музичних стилях: поп, рок, класика, фольк, джаз, кантрі, духовна музика, рок-н-рол, блюз… На 95 відсотків це – україномовний репертуар. Хоча загалом у пісенному активі секстету є пісні 12-ма (!) мовами. Не менше вражає й географія виступів формації: Польща, Німеччина, Велика Британія, Австрія, Іспанія, Італія, Франція, Канада, США, Бельгія, Швейцарія і навіть Сингапур.

 У 2008-му році вокальна формація удостоїлася найпрестижнішої культурно-мистецької нагороди - Національної премії України ім. Т. Шевченка, а у 2017-му учасники колективу отримали звання Заслужених артистів України.

 «Піккардійська Терція» багато гастролює – як Україною, так і світом. Тільки у 2014-2016-их роках львівський акапельний чоловічий гурт встиг чотири рази побувати із великими концертними турами у містах сходу та півдня України, а також багато концертував Західною, Центральною і Північною Україною. Оксамитове багатоголосся «піккардійців» звучало у ці роки і за кордоном, зокрема в Канаді, Великій Британії, у Польщі, Німеччині, Чехії...

 У 2017-му «Терція» відсвяткувала своє 25-річчя – концертами, гастролями і виходом нового альбому «Лети…». Відтак ювілейна концертна програма «Піккардійської Терції» «Найкраще» побудована на своєрідній історії української музики. З цією програмою вокальна формація гастролювала і продовжує гастролювати як містами України, так і світом, зокрема у США, Канаді, Польщі... «Ми вирішили, що зі сцени звучатиме музика, на якій ми виростали і яка вплинула на нас як на музикантів, - каже художній керівник колективу Володимир Якимець. - Тож це вечори, присвячені нашій улюбленій музиці. І дуже сподіваємося, що ця музика відгукнеться у серцях тих, хто прийде на наші концерти!».


 ️ 22 грудня - Тернопіль – Драмтеатр ім. Т. Шевченка – 19:00

 Квитки – у касі Театру, а також онлайн:

 https://kasa.in.ua/pikardijska-tercia-ternopil

 Довідки – за тел.: (0352) 52 40 66

Як фізичній особі здати в оренду власне майно

П'ятниця, 23 листопада 2018, 08:09

Головне управління ДФС у Тернопільській області повідомляє власників майна, які мають на меті здати його в оренду. Так, відповідно до ст. 319 та ст. 320 Цивільного кодексу України власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд, у тому числі для здійснення підприємницької діяльності.

Таким чином, здавання в оренду власного нерухомого майна може здійснюватися фізичними особами як у межах підприємницької діяльності, так і шляхом виконання норм п. 170.1 ст. 170 розділу IV Податкового кодексу України без реєстрації орендодавця як фізичною особою - підприємцем.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


 

Сторінка 844 з 1423

«ПочатокПопередня841842843844845846847848849850НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер