images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Галицький камерний оркестр презентує в Тернополі «Вечір старовинної камерної музики»

Середа, 28 листопада 2018, 07:56

У неділю, 2 грудня, в Українському Домі «Перемога» Муніципальний Галицький камерний оркестр представить тернопільським шанувальникам «Вечір старовинної камерної музики» під орудою художнього керівника і диригента колективу Народного артиста України Василя Феленчака. Початок дійства о 18.00 год.

Як пояснює Василь Феленчак, ідея цієї програми - перенести слухача засобами музики у XVII-XVIII століття, побути в тій епосі, почути жанри, в яких передається надзвичайно висока демократичність, цілеспрямованість, де є вивірені чіткі конструкції будь-якого механізму, і музичного, зокрема.

В основі програми лежатимуть твори видатного німецького композитора-класика XXVIII століття Георга Генделя, – Concerto Grosso, Концерт для органу з оркестром та Пассакалія. У програмі також прозвучать музичні твори італійського композитора та скрипаля-віртуоза Антоніо Вівальді, Концерт для двох скрипок з оркестром ля-мінор (І частина), вокальний твір – арія Фарначе «Стигне в жилах кров» із опери «Фарначе», Концерт №7 для струнного оркестру d-moll італійського композитора Томазо Альбіноні, а родзинкою програми стане Концертна симфонія для семи інструментів українського композитора XXVIII століття Дмитра Бортнянського, яка звучатиме у Тернополі вперше.

Квитки можна придбати в касі УД «Перемога». Телефони для довідок: +38-066-114-86-34, +38-096-320-00-73.

 

Продаєте неповнолітнім алкоголь – позбудетесь ліцензії

Вівторок, 27 листопада 2018, 09:56

Протягом січня-жовтня цього року працівники управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Тернопільській області провели 214 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. До порушників застосовано фінансові санкції на суму 3,1 млн гривень.

За результатами проведених перевірок встановлено 214 порушень Закону України від 19.12.95 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Зокрема, 86 фактів торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних  цін. Трохи менше - 45 фактів - реалізації алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці. Мали місце 33 випадки продажу алкогольних напоїв особам, які не досягли 18 років. Фахівцям фіскальної служби вдалось встановити 17 фактів роздрібної торгівлі алкогольним напоями та 3 факти тютюновими виробами без ліцензії тощо.

Крім того, встановлено 27 порушень Закону України  «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

З початку року анульовано 325 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями, в тому числі 46 ліцензій за продаж алкогольних напоїв особам, які не досягли 18 років. Ще 254 ліцензії анульовано на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробними, з них 23 - за продаж тютюнових виробів неповнолітнім.

В управлінні звертають увагу на те, що зазначена робота ведеться у співпраці з головами об’єднаних територіальних громад та керівниками райдержадміністрацій.

Загалом на даний час підприємці області використовують 4526 ліцензій на реалізацію алкоголю та тютюну.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області



На підтримку армії платники Тернопільщини спрямували 193,3 мільйони гривень

Вівторок, 27 листопада 2018, 09:10

Протягом січня-жовтня цього року до державного бюджету платники податків Тернопільщини сплатили 193,3 млн гривень військового збору. Про це повідомив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. Прогнозні показники виконано на 101,5%. Відтак бюджет додатково отримав 2,9 млн гривень.

«Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження даного платежу  зросли на 40,1 млн гривень», - зазначив очільник фіскального відомства. Ігор Юлійович також нагадав, що військовий збір було впроваджено в Україні з серпня 2014 року, його ставка становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

Необхідно мати на увазі, що українська армія отримуватиме стабільні кошти для вирішення нагальних питань лише завдяки легальній праці. Тому закликаємо роботодавців не допускати фактів «тіньової» зайнятості. Адже не оформлені належним чином трудові відносини позбавляють соціальних гарантій найманих працівників, знижують доходи державного бюджету, а відтак і можливість зміцнення обороноздатності країни.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області




 

Що пропонує компанія МайстерКабель

Понеділок, 26 листопада 2018, 12:10

Якщо у вас є необхідність придбати кабель КВВГ, то варто звернутись в компанію Майстер-Кабель, яка вже більше 12 років спеціалізується на поставках кабельно-провідникової продукції високої якості. Тут вам запропонують:

  • Різноманітний асортимент;

  • Адекватні ціни;

  • Відмотку будь-якої довжини;

  • Швидку доставку.

Замовити товар можна як через сайт компанії, і отримати продукцію службою доставки, так і приїхати на її склади в Харкові самостійно.

Проводи КВВГ - це контрольні кабелі з мідними жилами, ізольовані ПВХ, полівінілхлоридна оболонка яких має низьку горючість. У випадку загорання виділення диму і газу дуже низьке. Кабеля даної марки використовують для нерухомого з’єднання до приладів, апаратів, обладнання та інших видів різноманітних установок. Допускається їх використання в тунелях, приміщеннях, каналах, в ґрунті. Можна прокладати на відкритому повітрі, але щоб прямі сонячні промені не потрапляли на кабель. Марка КВВГ витримає будь-яке агресивне середовище, але не переносить механічних впливів, здатних пошкодити кабель.

Маркування КВВГнг рекомендується використовувати в приміщеннях і кабельних спорудах для забезпечення пожежної безпеки.

В залежності від ваших індивідуальних потреб, в інтернет-магазині МайстерКабель ви зможете вибрати і купити проводи КВВГ різних модифікацій. Так, в каталозі представлені проводи, різні за такими ознаками:

  • Перетин жил і номінальна товщина ізоляції;

  • Електричний опір ізоляції жил з різним перетином;

  • Кількість жил;

  • Зовнішній діаметр кабелю (в мм);

  • Вага кабелю в кілограмах на 1 кілометр.

Детальна інформація є на сайті даного продавця. Тут же ви зможете скачати прайс-лист продукції і ознайомитися з повним асортиментом. Будь-якому клієнту надається безкоштовна консультація компетентного менеджера.


Депутати внесли зміни до бюджету Тернополя на 2018 рік

Понеділок, 26 листопада 2018, 10:30

22 листопада у сесійній залі відбулася тридцята чергова сесія Тернопільської міської ради, під час якої депутати заслухали інформацію про виконання бюджету міста по доходах за дев'ять місяців 2018 року та підтримали зміни до бюджету міста на цей рік.

Рішення про зміни було прийняте, керуючись Бюджетним кодексом України та враховуючи висновки постійної комісії з питань бюджету та фінансів.

«Проектом рішення сьогодні були внесені зміни у видаткову частину місцевого бюджету за рахунок внутрішніх перекидок, субвенції з обласного бюджету та збільшення дохідної частини спеціального фонду бюджету, - зазначає міський голова Тернополя Сергій Надал. - Зокрема, понад 12 млн. грн. спрямовано на оплату праці працівникам галузі освіти,  3 млн. грн виділено управлінню транспорту, комунікацій та зв’язку на компенсацію за перевезення пільгових категорій громадян, з них 2 млн. грн отримало КП «Тернопільелектротранс» та 1 млн грн. автомобільний транспорт. Також додаткових 1,2 млн. грн направлено на поточні видатки управлінню житлово-комунального господарства, екології та благоустрою, зокрема на утримання шляхо-мостового господарства. Ще понад 800 тис. грн. виділено на потреби управління у справах сім’ї, молодіжної політики та спорту, в основному це кошти на завершення капітального ремонту соціального житла для дітей-сиріт та для придбання необхідного обладнання і устаткування для комунальних  дитячо – юнацьких спортивних закладів. Також проектом рішення 100 тис. грн спрямовано у галузь медицини для забезпечення пільговим зубопротезуванням окремих категорій населення та 50 тис. грн - на потреби управління соціальної політики, 40 тис. грн з яких це - на надання допомоги при усиновленні дитини та 10 тис. грн для надання тимчасової  соціальної допомоги непрацюючим особам, що досягли пенсійного віку».

Окрім того, за рахунок субвенцій з обласного та державного бюджетів, 2,9 млн. грн направлено на утримання мистецького компоненту та на капітальні видатки Тернопільського ліцею №21 – спеціалізованої мистецької школи імені Ігоря Герети.


rada.te.ua

 

Сторінка 843 з 1423

«ПочатокПопередня841842843844845846847848849850НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер