images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Міноборони РФ прокоментувало вибухи в Криму: Жодного вогневого впливу

Вівторок, 09 серпня 2022, 14:18

МІНІСТР ОБОРОНИ РФ СЕРГІЙ ШОЙГУ, ФОТО GETTY IMAGES

Міністерство оборони Росії стверджує, що аеродром у Криму ніхто не обстрілював, просто чомусь відбулася детонація боєприпасів.

Джерело"РИА Новости" у Telegram

Дослівно: "Близько 15:20 на території аеродрому "Саки" в районі населеного пункту Новофедорівка на обвалованому майданчику зберігання відбулася детонація кількох авіаційних боєприпасів.

Вживаються заходи щодо гасіння пожежі та з'ясування причин вибуху. За доповіддю з місця, жодного вогневого впливу на обвалованому майданчику зберігання боєприпасів на аеродромі не було".

Деталі: У Міноборони запевняють, що внаслідок вибуху ніхто не постраждав і авіаційна техніка на аеродромі не пошкоджена.

Ситуацію прокоментувала і відома російська пропагандистка Маргарита Сімоньян. Вона написала в Telegram, що вибухи на військовому аеродромі в Криму можуть бути диверсією чи навіть чиїмось головотяпством.

Пряма мова: "На місці вважають, що не прильоти, а диверсія. А то й взагалі головотяпство".

Що передувало:

  • Після обіду 9 серпня на військовому аеродромі в Новофедорівці в Сакському районі Криму пролунали вибухи. Місцеві жителі розповіли УП, що "вибухи продовжуються досі, ймовірно, поцілили по складам".
  • У соцмережах люди пишуть, що вибухів уже більше десяти. За 20 км від Новофедорівки "тремтять шибки і спрацьовує сигналізація в автомобілях".
  • ЄВГЕН КІЗІЛОВ 
 

СБУ викрила "крота" спецслужб РФ у своєму управлінні

Вівторок, 09 серпня 2022, 10:54

ФОТО ОГП

Служба безпеки України затримала співробітника координаційного штабу Управління СБУ у Харківській області, який працював на спецслужби Росії.

Джерело: речник СБУ Артем Дехтяренко, Офіс генерального прокурора

Деталі: За даними слідства, на початку березня 2022 року експосадовця Харківської міської ради завербували співробітники ФСБ РФ. За їхнім завданням він влаштувався до Антитерористичного штабу при УСБУ в Харківській області.

Маючи доступ до інформації, зловмисник передавав ворогу контактні дані працівників СБУ, шляхи наступну ЗСУ, місця розташування позицій блокпостів і військової техніки, а також дані, які він щоденно вносив в закриту інформаційну систему.

Таким чином підозрюваний допомагав представникам спецслужб РФ в проведенні підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану.

За даними СБУ, в обмін за співпрацю ворог надав "кроту" гарантії безпеки для нього і його родини, якби РФ вдалося захопити регіон.

Наразі агенту повідомлено про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Суд уже обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Нагадаємо: 29 травня президент Володимир Зеленський звільнив очільника управління Служби безпеки України в Харківській області Романа Дудіна за недбале виконання службових обов'язків і пообіцяв йому розслідування правоохоронців.

ВАЛЕНТИНА РОМАНЕНКО

ЗСУ отримали турецькі бронетранспортери Kirpi – очікують ще 150

Вівторок, 09 серпня 2022, 10:50

Збройні сили отримали партію нових турецьких бронетранспортерів Kirpi, а в майбутньому очікується поставка ще 150 одиниць.

Джерело: Оперативне угруповання "Каховка"

Дослівно: "Наших воїнів підтримують іноземні партнери. Весь Світ бажає, щоб Україна здобула Перемогу над лютим ворогом. Збройним Силам передали нові турецькі бронетранспортери BMC Kirpi.

Невдовзі очікується ще одна поставка на 150 одиниць".

РОМАН ПЕТРЕНКО 

 

Поліцейські встановлюють обставини аварії, у яку потрапив рейсовий автобус

Вівторок, 09 серпня 2022, 10:13

Дорожньо-транспортна пригода трапилася у вівторок, 9 серпня, близько 11.20 год на автодорозі «Тернопіль-Львів-Рава-Руська», неподалік Тернополя. Там не розминулися вантажівка та рейсовий автобус.

За попередніми даними, водій вантажного автомобіля  «DAF» із напівпричепом, виїжджаючи з другорядної дороги Обхід м. Тернополя,  не надав перевагу в русі рейсовому автобусу сполученням «Тернопіль-Манаїв», який рухався головною дорогою в напрямку обласного центру.

У салоні автобуса перебувало 12 людей, двох з них з травмами доправили до лікарні.

Поліцейські встановлюють обставини ДТП.

Вирішується питання про внесення даного факту до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 286 ККУ.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Поліцейські застерігають від шахраїв: не вводьте особисті дані на підозрілих сайтах .

Вівторок, 09 серпня 2022, 10:10

За словами жінки, в одному із месенджерів вона знайшла оголошення про виплату допомоги. Перейшла за посиланням, яке було вказане в повідомленні, та ввела там свою електронну адресу. Далі їй на пошту надійшов лист, де містилося посилання на веб-ресурс для нібито оформлення виплат. Жінка перейшла на сайт, схожий на сайт банку та ввела дані свого облікового запису: пароль, логін. Після цього з її картки зникли 15 000 гривень.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають заходи для розкриття злочину.

Поліцейські застерігають краян від такої шахрайської схеми. Не переходьте за посиланнями від незнайомців. Перевіряйте інформацію про грошові виплати на офіційних джерелах. Встановіть індивідуальні ліміти на операції з вашою платіжною карткою.

Якщо ви випадково розкрили дані платіжної картки на підозрілому сайті – негайно телефонуйте до банку за номером, вказаним на звороті картки. Також по випадки шахрайства повідомляйте на лінію 102.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 600 з 1441

«ПочатокПопередня591592593594595596597598599600НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер