images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі завершили перерахунок субсидій на опалювальний період

Понеділок, 04 грудня 2017, 09:20

Управління соціальної політики Тернопільської міської ради завершило здійснювати перерахунок житлових субсидій мешканцям міста на весь опалювальний період – до 30 квітня 2018 року. Загалом у цей час субсидії отримуватимуть 47320 сімей.

Мешканцям які подавали документи на субсидію, необхідно звернутися до ЖЕКів (житлово-експлуатаційних установ) та отримати у них повідомлення із зазначенням розміру субсидії, обов’язкової частки оплати та норми на газ, світло і т.д.

 

У Тернополі для дітей з особливими потребами провели благодійний фестиваль «Повір у себе»

Неділя, 03 грудня 2017, 08:11

З нагоди Міжнародного дня інваліда у Тернопільському обласному академічному театрі актора та ляльки відбувся фестиваль «Повір у себе». Захід організували для сімей, у яких виховуються діти з обмеженими можливостями. Під час акції волонтери разом з дітьми робили новорічні листівки, ялинкові прикраси, проводили майстер-класи.

Очільник Тернополя подякувати кожному із присутніх дітей за чудові моменти, які дарує їх творчість, за силу духу та прагнення до нових звершень, які вони проявляють.

«Хочу, щоб ви знали – наше місто пишається вашим досягненнями і перемогами! Кожен із вас особливий і при цьому дуже талановитий, а тому успіх буде незмінним супутником у вашому житті. Ми й надалі докладатимемо всіх зусиль, щоб підтримати кожного із вас на цьому шляху, - зазначив очільник Тернополя. - Багато років поспіль «особливі» маленькі та юні тернополяни мають змогу продемонструвати свої таланти. За ці роки багато із них досягли успіхів у творчості, а це означає, що головне завдання Фестивалю – додати впевненості у собі, у власних силах і можливостях – виконано успішно. І назва його - «Повір у себе!» - є дуже правильною і символічною».

У Тернополі відбувся міський конкурс до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

Субота, 02 грудня 2017, 09:53

30 листопада в Українському домі «Перемога» відбувся міський конкурс «Знати сьогодні, щоб жити завтра», приурочений Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.

У конкурсі взяли участь 12 команд з різних закладів освіти. Переможцями стала команда старшокласників школи №11 у конкурсі театралізованих виступів, команда школи №26 - у конкурсі емблем АнтиСНІД, а команда школи №7 - у конкурсі футболок тематики АнтиСНІД, які були виготовлені конкурсантами власноруч.

 

У Тернополі відкрили Центр розвитку дітей з особливими потребами

Субота, 02 грудня 2017, 09:52

1 грудня за участю міського голови Тернополя Сергія Надала відбулося урочисте відкриття Центру розвитку дітей з аутизмом та іншими розладами «Золотий ключик» за адресою бульвар С. Петлюри, 6. Створення цього сучасного закладу відбулося в рамках реалізації проекту «Чужих дітей не буває», що став одним із переможців Громадського бюджету.

«Відкриття даного Центру є важливою подією для нашого міста, оскільки у Тернополі живе понад 30 дітей з діагнозом аутизм і кожен з них є рівноправним членом нашої громади та нашого суспільства. Тому ми повинні буди відкритими до них та зробите все від нас залежне, аби діти з аутизмом відчували себе комфортно, могли вчитися, розвивати свої здібності та приймати участь у суспільному житті», - коментує Сергій Надал.

Під час заходу очільник міста висловив подяку батькам, представникам громадських організацій, медикам, педагогам, психологам, соціальним працівникам та всім, хто долучився до відкриття Центру.

Застосування податкової соціальної пільги

П'ятниця, 01 грудня 2017, 08:45

Платники податків мають можливість використати податкову соціальну пільгу шляхом зменшення нарахованого загального місячного оподаткованого доходу у вигляді заробітної плати. Про це нагадали фахівці Тернопільської ОДПІ.

Граничний розмір доходу, який дає право на отримання такої пільги, відповідає розміру місячного прожиткового мінімуму (для працездатних осіб у 2017 році ця сума складає 2240 грн).

Податківці зазначили, що відповідно до Податкового кодексу, податкову соціальну пільгу не може бути застосовано до:

- доходів платника податку, інших ніж заробітна плата;

- заробітної плати, яку платник податку протягом звітного податкового місяця отримує одночасно з доходами у вигляді стипендії, грошового чи майнового забезпечення учнів, аспірантів, ординаторів, ад’ютантів, військоговлужбовців, що виплачується з бюджету;

- доходи само зайнятої особи від провадження підприємницької діяльності, а також іншої незалежної професійної діяльності.

Для застосування податкової соцпільги робітник подає роботодавцю заяву та документи, які підтверджують право на отримання такої пільги.

Перелік документів для застосування податкової соціальної пільги затверджено постановою Кабміну від 29.12.10 року № 1227 «Про затвердження Порядку подання документів для застосування податкової соціальної пільги».

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників та за телефоном: 43-46-10, 43-46-46.


 

Сторінка 970 з 1433

«ПочатокПопередня961962963964965966967968969970НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер