images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільщина – в трійці лідерів за кількістю домогосподарств, які встановили сонячні електростанції

П'ятниця, 10 листопада 2017, 09:00

За даними Держенергоефективності, у Тернопільській області вже понад 180 родин споживають «чисту» електроенергію та ще й заробляють на цьому додаткові кошти.

Наразі лідер за кількістю домогосподарств, які встановили сонячні електростанції, – Київська область. Там споживають електроенергію з енергії сонця понад 400 приватних домогосподарств. Друге місце в рейтингу займає Дніпропетровщина, де 236 сімей встановили сонячні панелі. До трійки областей-лідерів входить також Тернопільщина. У нашому регіоні 183 домогосподарства перейшли на «чисту» електроенергію.

Це не лише енергозаощадливо, а ще й фінансово вигідно, адже родини, які встановили сонячні панелі, не тільки стають менш енергозалежними та заощаджують сімейний бюджет, а й отримують прибуток, продаючи електроенергію місцевим обленерго. Все це завдяки вигідному «зеленому» тарифу, прив’язаному до курсу євро до 2030 року, який нині становить 5,62 грн. за годину.

Щоб продавати електроенергію достатньо написати заяву в обленерго та встановити лічильник. Гроші щомісяця перераховуватимуть на банківську картку. Єдине обмеження – потужність. Приватна електростанція може бути не більше, ніж 30 кіловат.


Відео

 

У Тернополі спалах захворювання на кір: уже захворіло 18 осіб

П'ятниця, 10 листопада 2017, 08:02

Від початку жовтня до 8 листопада у Тернополі зафіксовано 18 випадків захворювання на кір серед дітей. Це означає, що у місті неблагополучна епідситуація. Для того, щоб уникнути подальшого поширення інфекції, профілактичні попереджувальні заходи у місті продовжені до 28 листопада.

Зі слів заступника директора Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Володимира Кучми, ріст захворюваності, насамперед, пов’язаний із недостатнім рівнем вакцинації серед дорослих та дітей. Загальна кількість дітей, які вакциновані проти кору, на сьогодні складає 84 %. Проте, щоб зупинити епідемію, потрібно, щоб цей показник сягав щонайменше 95%.

Не підлягає вакцинації лише невелика кількість дітей: тим, яким проводять переливання крові; яким призначена імуносупресивна терапія, а також діти, які мають непереносимість білка. Для того, щоб вберегти таких дітей від інфекції, медики радять таким пацієнтам та їх батькам перебувати вдома протягом 21-го дня. Всіх інших, включаючи дорослих, медики закликають терміново зробити вакцинацію та не наражати на небезпеку себе та інших.

Нагадаємо, для проведення вакцинації проти кору батькам потрібно звернутися у Тернопільську міську дитячу комунальну лікарню або до дільничного лікаря-педіатра за місцем проживання.

Сьогодні у Тернополі презентують навчальну гру "Переселенська блуканина"

Четвер, 09 листопада 2017, 06:22

9 листопада в Тернополі Програма «Радник з питань ВПО» презентує навчальну гру «Переселенська блуканина». Захід відбудеться за адресою: вул. Коперника, 17 (приміщення Обласної бібліотеки для дітей). Початок о 14:00.


Гра «Переселенська блуканина» вже викликала неабияке пожвавлення в українському медіапросторі. Її мета – доступно розповісти широкому загалу українців про труднощі переселенців на шляху до нової домівки, привернути увагу до порушення їх прав та проблеми інтеграції цієї категорії громадян України.


 

Головна особливість «Переселенської блуканини» – її сценарій.  Його розробила програма «Радник з питань ВПО» спільно з самими переселенцями, які не з чужих слів знають як починати все з початку і в чужих містах відстоювати свої права.  Всього ж у сценарії змодельовано 76 ситуацій, які описують буденні події життя ВПО. Створення такої гри стало можливим завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні в рамках проекту «Подолання соціальних наслідків конфлікту на Донбасі та незаконної анексії Криму за допомогою державних структур в Україні та громадянського суспільства», який реалізовує канадська неурядова організація Stabilization Support Services.

 

На вулицях Тернополя встановили світлодіодне вуличне освітлення

Четвер, 09 листопада 2017, 06:21

У Тернополі завершують роботи з додаткового освітлення вулиць. За словами директора КП «Тернопільміськсвітло» Олега Лехіцького, з початку 2017 року практично на усіх вулицях, де проводилася заміна опор, встановлено світлодіодне зовнішнє освітлення. Сучасні LED-світильники є енергоощадні в порівнянні зі звичайними лампами та мають кращу інтенсивність і світловіддачу.

«Станом на сьогодні роботи із облаштування вуличного освітлення проведені на 18 об’єктах. LED-лампи відтепер освітлюють і невеличкі вулиці у приватних секторах, і великі перехрестя, на яких рух пожвавлений, зокрема це перехрестя на вулицях Злуки та 15 квітня, вулицях Живова - Шептицького та Дружби – Мазепи», - коментує Олег Лехіцький.

Згідно титульного списку, до кінця року капітальний ремонт вуличного освітлення заплановано провести ще на чотирьох вулицях міста.

Запрошуємо представників бізнесу до участі у пілотному проекті у сфері державно-приватного партнерства

Середа, 08 листопада 2017, 08:27

Тернопіль відібрано для підтримки впровадження пілотних місцевих ініціатив територіальних громад у сфері державно – приватного партнерства. У зв’язку з цим запрошуємо представників бізнесу на зустріч з Групою радників Програми «U- LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку», що фінансується Європейським Союзом та його країнами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Зустріч відбудеться в залі засідань Тернопільської міської ради 13 листопада 2017 року о 15.00 год.

Довідки за телефоном 251649.

 

Сторінка 974 з 1427

«ПочатокПопередня971972973974975976977978979980НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер