images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Зросла кількість загиблих і поранених від російського обстрілу Харкова

Четвер, 21 липня 2022, 11:51

Кількість загиблих внаслідок ранкового ворожого обстрілу Харкова зросла до 3 людей, ще 23 — поранено.

Джерело: прокуратура Харківщини

Дослівно: "Встановлено, що 21 липня о 9:30 ранку окупанти обстріляли, попередньо, з реактивних систем залпового вогню "Ураган" зупинку громадського транспорту біля ринку в Київському районі Харкова. Загинуло троє цивільних, ще двадцять отримали поранення.

Крім того, російські військові здійснили артилерійський обстріл Салтівського району м. Харкова. Окупанти влучили у житловий будинок. Постраждали троє мирних мешканців".

Деталі: Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством.

ВАЛЕНТИНА РОМАНЕНКО 

 

Опіки досягають кісток: 7-річний хлопчик у важкому стані після ракетного удару по Вінниці

Четвер, 21 липня 2022, 11:40

Серед постраждалих внаслідок ракетного обстрілу центру Вінниці – 7-річний хлопчик Роман зі Львова.

Зараз він перебуває у дуже важкому стані, тож дитину евакуювали на лікування за кордон, розповідають у Першому медичному об'єднанні Львова.

У Романа близько 45% тіла вкриті зовнішніми опіками та ще 35% – внутрішніми.

"Вони настільки глибокі, що місцями навіть досягають кісток. Обгоріло обличчя, верхні та нижні кінцівки, дихальні шляхи", – резюмують медики дитячої лікарні Святого Миколая.

7-річний львів'янин Роман отримав внутрішні та зовнішні опіки внаслідок ракетного обстрілу центру Вінниці

Крім того, у хлопчика констатували закритий перелом лівої руки. Також кілька уламків від ворожого снаряду влучили у череп.

Наразі Рому вже евакуювали зі Львова до Німеччини, де на нього чекає низка операційних втручань, у тому числі пересадка шкіри та пластичні операції.

"На жаль, нині нам доводиться приймати дуже важких пацієнтів. За близько п’ять місяців війни наші спеціалісти уже надали допомогу 5 тисячам постраждалих із найскладнішими воєнними травмами.

Серед них багато й дітей з мінно-вибуховими, осколковими пораненнями, ампутованими кінцівками та важкими опіками", – резюмують лікарі.

Постраждалу дитину евакуювали на лікування до Німеччини

У день, коли сталася трагедія, 14 липня, хлопчик разом з мамою поїхав навідати бабусю з дідусем у Вінницю і заодно записалися на консультацію до лікаря у місцеву клініку. Батько Романа, Ярослав, залишився у Львові.

Як розповідають медики, того дня Ярослав втратив зв'язок із сім'єю близько об 11 годині, а невдовзі дізнався, що РФ обстріляла Вінницю. Синові, на щастя, вдалося вижити, а от мама хлопчика, на жаль, загинула.

"Рому батько знайшов у Вінницькій обласній лікарні і тільки три дні тому за результатами ДНК-експертизи дізнався про смерть 29-річної дружини Галини", – розповідають у Першому медоб'єднанні Львова.

Мама постраждалого хлопчика, на жаль, загинула під час ракетного обстрілу центру Вінниці. Усі фото: Перше медоб'єднання Львова

Нагадаємо, росіяни вдарили по Вінниці вдень 14 липня. Внаслідок ракетного обстрілу загинули 25 людей. Серед них – троє дітей, зокрема і 4-річна дівчинка Ліза.

Наразі у лікарнях Вінниці лікуються 55 поранених, 8 пацієнтів – у важкому стані.

Діана Кречетоважурналістка УП.Життя

Братів-грабіжників з Закарпаття викрили в Тернополі оперативники карного розшуку.

Четвер, 21 липня 2022, 11:39

Двоє невідомих молодих людей напали та пограбували пенсіонера - повідомлення такого змісту надійшло на лінію "102" 17 липня. Злочин трапився близько 17:30 у Тернополі, неподалік приміського автовокзалу. Потерпілий - місцевий мешканець, 1951 року народження.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. За словами очевидців, до дідуся підбігло двоє хлопців. Один із них вдарив чоловіка в обличчя та зіштовхнув у рівчак. Після цього витягнув із кишені мобільний телефон, вирвав з рук рюкзак, кинув напарнику та разом втекли. Суму збитків пенсіонер оцінив в 6 тисяч гривень.

Потерпілий зумів описати нападників. Проведеними оперативно-розшуковими заходами працівники карного розшуку Тернопільського райуправління поліції встановили осіб грабіжників.

Це двоюрідні брати - уродженці Закарпатської області, 2004 та 2005 років народження. Старшого притягували до кримінальної відповідальності в Ужгороді за аналогічні злочини. У скоєному хлопці зізналися, гроші вони витратили, а особисті речі повернули господарю.

Старшому брату доведеться постати перед судом ще й в Тернополі. Йому інкримінують ч.4 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

У кілька разів нижча ціна змусила чоловіка замовити неіснуюче авто

Четвер, 21 липня 2022, 11:37

Оголошення про продаж автомобіля "OPEL ZAFIRA" в інтернет-мережі знайшов житель Хмельниччини. Спокусився чоловік на дешеву ціну. Продавець цінив транспорт у 46 тисяч гривень. Дешевизну пояснив тим, що терміново потрібні кошти, а чекати та шукати інших покупців немає часу.

Потерпілий отримав фотографії бажаного автомобіля. Його усе влаштовувало. Продавець вимагав гроші на картку і лише після цього обіцяв пригнати іномарку. Передоплата слугувала гарантією того, що він не продасть автівку комусь іншому.

Покупець погодився. Проте за деякий час чоловік написав, що потрібно ще 14 тисяч за розмитнення авто. Хмельниччанину це не сподобалося, гроші доплачувати відмовився. Сам продавець щез і відповідати на повідомлення перестав. Із заявою про шахрайство потерпілий звернувся у відділ поліції №1 Бережан.

Правоохоронці внесли даний факт в ЄРДР згідно із статтею 190 ККУ.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


12 тисяч гривень втратила жінка, очікуючи на компенсацію .

Четвер, 21 липня 2022, 11:32

Із заявою до поліції про втрату коштів звернулася жителька Чортківського району, 1960 року народження. Жінка повідомила, що через свою довіру стала жертвою махінацій.

За словами потерпілої, до неї зателефонував невідомий і представився інспектором по цінах на медичні препарати. Він запевнив жінку, що перевіряє фірми, в яких люди купують ліки, і якщо ціна вища - покупцям повертають компенсацію.

Жінка повірила, оскільки дійсно замовляла ліки поштою. Додзвонювач почав розповідати та випитувати різні деталі, серед яких - особисті дані електронного гаманця. Їх він попросив, аби швидко перерахувати компенсацію. В результаті розмов жителька області втратила 12 тисяч гривень. Повідомлення про зняття коштів надійшло їй на телефон.

Поліцейські розслідують факт шахрайства та шукають підозрюваного.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 606 з 1425

«ПочатокПопередня601602603604605606607608609610НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер