images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Лановеччині перекинулася вантажівка з молоком (фотофакт)

Вівторок, 11 січня 2022, 18:48

На Лановеччині перекинулася вантажівка з молоком (фотофакт)
Поблизу села Молотків, що на Лановеччині, перекинувся молоковоз.

Аварія трапилася на повороті до сел,а 10 січня близько 15 години. Про це повідомляє місцеве видання LanNews.

Відомо, що водій автомобіля внаслідок ДТП не постраждав. Вантажівку відбуксирували з місця пригоди.

 

IT-спеціалісти з Тернополя переїжджають до Львова

Вівторок, 11 січня 2022, 18:47

IT-спеціалісти з Тернополя переїжджають до Львова
IT-спеціалісти з Тернополя переїжджають до Львова.

Видання DOU дослідило, куди переїжджають IT-спеціалісти всередині України для роботи й навчання.

В опитуванні враховували лише переміщення між регіонами, але зазначили, що переїзди з малих міст в обласні центри, ймовірно, також поширені.

Найкращими містами для розвитку в IT-сфері є Київ, Львів і Харків. Наприклад, у Києві залишаються 96% тих, хто там учився, а Львів і Харків покидають лише 10% спеціалістів.

В Одесі та Дніпрі залишаються 78% і 56% відповідно. Також багато IT-спеціалістів не їдуть із Чернівців і Вінниці (68% та 58%). Найгірший показник має Полтава: з цього міста їдуть 87% тих, хто займається IT.

Скриншот: DOU

Більшість спеціалістів переїздить до Києва, але фахівці з Івано-Франківська й Тернополя частіше їдуть у Львів, ніж у Київ. Також Львів – єдине місто, куди мігрують кияни, пов’язані з IT (але всього 1%).

Найчастіше у великі міста переїздять із сусідніх менших міст: до Києва найбільше їдуть із Чернігівської, Черкаської, Житомирської областей; до Львова мігрують мешканці західних регіонів, а до Одеси – спеціалісти з Миколаєва та Херсона.

Переважно IT-спеціалісти живуть у тих містах, де вони вчилися в університеті. Але є міста, звідки їдуть і після закінчення ВНЗ, наприклад Миколаїв (34%), звідки їдуть найчастіше до Києва. Також часто мігрують випускники університетів Житомира, Запоріжжя, Тернополя, Херсона та Сум. Водночас Львів є єдиним містом, куди повертаються після навчання в університеті в іншому регіоні.

У Тернополі змагались юні дзюдоїстки «Інваспорту»

Понеділок, 10 січня 2022, 14:45

У Тернополі змагались юні дзюдоїстки «Інваспорту»

Відкрита першість з дзюдо серед спортсменів з порушеннями слуху відбулась у Тернополі. Проходив захід у залі для єдиноборств Західноукраїнського національного економічного університету. Учасницями турніру виступили дев’ять юних спортсменок з порушеннями слуху – вихованки ДЮСШІ «Інваспорт». Призерками у своїх вагових категоріях стали: КЛАПОВУХ Ваннеса, КЛАПОВУХ Вероніка, КЛАПОВУХ Василина, БАГРІЙ Оксана, ПИЛИПІВ Вікторія, ГУДЗЬ Валентина, РУДАЧИК Соломія, РАТИНСЬКА Ангеліна.

Тренуються спортсменки у заслуженого тренера України Леона УРУСЬКОГО та Віталія ГНАТИШИНА. Призери в своїх вагових категоріях були нагороджені медалями та грамотами, подарунками від МО ГО НОК України в Тернопільській області.

 

Нацгвардійці у Тернополі затримали громадян з забороненими речовинами

Понеділок, 10 січня 2022, 14:23

В Тернополі, 8 січня, під час самостійного авто-патрулювання, близько 20:20 військовослужбовцями 2 батальйону 2 Галицької бригади НГУ в ході обстеження прибережно-захисної смуги р.Серет було помічено трьох підозрілих осіб.

Невідомі підсвічували ліхтариком та шукали щось на поверхні землі. Оскільки дані особи рухались в сторону нацгвардійців і надавали багато підстав для підозрювані їх у пошуках наркотиків - були зупинені для проведення  перевірки. Чоловіки ідучи в сторону військовослужбовців національної гвардії, помітивши їх занервували і один з них скинув на поверхню землі згорток обмотаний синьою стрічкою. На запитання патрульних, що знаходиться всередині згортка, затриманий повідомив, що там наркотична речовина, а саме  «солі». Придбав товар правопорушник для власного вживання в соціальній мережі На місці події було вилучено поліетиленовий пакетик на застібку із кристалоподібною речовиною білого кольору, вагою 4 грами.

Надія Німець

ПриватБанк попередив про нову шахрайську схему із 1000 гривень

Понеділок, 10 січня 2022, 14:01

 
ФОТО: УКРІНФОРМ

Державний ПриватБанк попередив про нову шахрайську схему про "1000 гривень".

Про це повідомила прес-служба банку.

"За інформацією банку, наразі деяким клієнтам надходять особисті повідомлення начебто від імені банку, в яких зазначено текст на кшталт: "Дарим 1000 UAH своим преданным клиентам".

Надалі, після переходу за посиланням, клієнти вводять персональні дані від свого акаунту Приват24 на шахрайському фішинговому сайті, після чого шахраю отримують можливість списувати гроші з рахунків", - заявили у фінустанові.

У банку рекомендують клієнтам  "в жодному разі не реагувати на сумнівні СМС-повідомлення подарунки, ініційовані шахраями задля крадіжки логінів та паролів від Приват24".

"ПриватБанк не розповсюджував таких СМС, чи повідомленнь у мессенджерах.

Наполегливо рекомендуємо при отриманні подібних СМС-повідомлень не переходити за посиланням, яке вказано у повідомленні, та якомога швидше звертатися до гарячої лінії ПриватБанку за додатковими роз'ясненнями", - додали у прес-службі.

 
СКРІНШОТ

Нагадаємо:

У листопаді 2021 року державний Приватбанк попередив про появу нової схеми масового фішингу особистих даних під приводом виплат за вакцинацію від COVID-19.

Економічна правда

 

Сторінка 740 з 1433

«ПочатокПопередня731732733734735736737738739740НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер