images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Замерз на вулиці: на Тернопільщині знайшли мертвим молодого чоловіка

Четвер, 23 грудня 2021, 10:45

Замерз на вулиці: на Тернопільщині знайшли мертвим молодого чоловіка
На Тернопільщині "вдарили" перші сильні морози.

І, як показує практика, нехтування зниженням температури може призвести до трагічних наслідків.

Так, за повідомленням обласного управління ДСНС, з початку року внаслідок переохолодження на Тернопільщині постраждало 45 людей: 38 отримали травми, 7 – загинули.

Останній випадок стався 22 грудня – у морг Борщівської міської лікарні доставили тіло жителя с. Весела, 1983 року народження. Чоловіка виявили знайомі без ознак життя на території одного з домогосподарств у с. Горошова Чортківського району.

За результатами проведеної судово-медичної експертизи, причина смерті – загальне переохолодження організму.

Рятувальники просять мешканців Тернопілля тепло одягатися та не зловживати алкоголем.

"Думка про те, що алкоголь зігріває – хибна. Будьте обережними під час руху на засніжених та слизьких дорогах. Не залишайте дітей без нагляду. Не нехтуйте елементарними правилами безпеки", – кажуть в ДСНС.

 

Довгожителька з Теребовлянщини відсвяткувала 100-річчя (фото)

Четвер, 23 грудня 2021, 10:45

Довгожителька з Теребовлянщини відсвяткувала 100-річчя (фото)
19 грудня у селі Острівець Теребовлянської громади 100-літній ювілей відсвяткувала мешканка села Ярослава Степанівна Петрик.

З поважною датою довгожительку привітав Теребовлянський міський голова Олег Продан.

"Вклоняюся Вашій непростій долі, життєвій мудрості, багатому досвіду. Сердечно вдячний за багаторічну та самовіддану працю, за дітей, яких Ви виростили гідними громадянами. Дуже приємно, що свій ювілей Ви зустріли в колі рідних та близьких Вам людей. Бажаю міцного здоров’я, щастя, радості, благополуччя", – сказав мер.

Для довідки. Ярослава Петрик народилася у 1921 році в с. Острівець. У першому шлюбі народила донечку, яка померла малолітньою. Чоловіка довгожительки замордували представники радянської влади.

У другому шлюбі разом з чоловіком народила та виховала трьох дітей: дочку та два сини. Один із синів у молодому віці відійшов у засвіти. Після війни відбудовувала Донбас, потім працювала в місцевому колгоспі. Проживає разом з дочкою Вірою та її сім’єю.

Доля нагородила Ярославу Петрик п’ятьма онуками та дев’ятьма правнуками.

Фото: Теребовлянська міська рада

269993257 274999928027574 691883215331189272 n

269794870 274999981360902 8848714297606396634 n


Дзюдоїстці з Тернопільщини присвоїли високе спортивне звання

Четвер, 23 грудня 2021, 10:44

На фото: Марія БалаНа фото: Марія Бала
Тернопільська дзюдоїстка отримала звання Майстра спорту України міжнародного класу.

Як повідомили в Тернопільському регіональному центрі "Інваспорт", спортивне звання "Майстер спорту України міжнародного класу" присвоїли Марії Балі.

Тернополянка – бронзова призерка чемпіонату світу з дзюдо 2021 року.

"Вітаємо спортсменку із присвоєнням спортивного звання! Бажаємо міцного здоров'я, успіхів та подальших перемог", – повідомили в "Інваспорті".

Нагадаємо, що на Чемпіонаті світу з дзюдо, що проходив у передмісті Парижа – Версалі, Національна дефлімпійська збірна України виборола 14 нагород – 7 золотих і 7 бронзових – і здобула першу загальнокомандну сходинку.

Марія Бала виборола бронзову нагороду у ваговій категорії +78 серед жінок.

 

Представник тернопільського «Інваспорту» Богдан Котляр здобув три бронзових медалі на чемпіонаті України з плавання

Четвер, 23 грудня 2021, 10:44

Представник тернопільського «Інваспорту» Богдан Котляр здобув три бронзових медалі на чемпіонаті України з плавання

У місті Кам’янське (Дніпропетровська область), у басейні «МІКомп», завершився чемпіонат України з плавання серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, порушеннями зору та розумового і фізичного розвитку. Тернопільський центр «Інваспорт» та ДЮСШІ представляли на цих змаганнях двоє спортсменів - кандидат у майстри спорту Богдан Котляр та першокурсник факультету іноземних мов ТНПУ імені Володимира Гнатюка Сергій Ткачук.

Богдан Котляр (УОРА, S-4, SM-4) здобув на турнірі три бронзових нагороди. Так, спортсмен посів третє місце на дистанціях 50 м на спині (підтвердив норматив кандидата в майстри спорту), 159 м к/п, та 200 м в/с, а на дистанції 100 м в/с був п’ятим.

Результати Сергія Ткачука (УОРА, S-3, SB 3) були такими: 9 місце - 50 м брас, 10 місце - 100 м в/с, 9 місце - 50 м в/с (виконав вперше норматив кандидата у майстри спорту).

Спортсмени тренуються у КДЮСШ № 2 імені Юрія Горайського під керівництвом тренера-викладача вищої категорії Ольги ФЕДЧИШИН

На Шумщині дебошир побив та пограбував колишню дружину – знущався з неї 10 років

Середа, 22 грудня 2021, 14:38

На Шумщині дебошир побив та пограбував колишню дружину – знущався з неї 10 років
Житель Шумщини побив і пограбував колишню дружину, після цього поїхав розважатись на її автомобілі.

Потерпіла не мала спокою від колишнього чоловіка протягом 10-ти років, відколи пара розлучилася.

У місцевому відділенні поліції кажуть, що за цей період було задокументовано 11 фактів домашнього насилля.

51-річний чоловік вкотре прийшов до колишньої дружини, щоб залагодити конфлікт, адже за систематичне вчинення домашнього насилля було розпочато кримінальне провадження і його чекав суд.

За словами потерпілої, колишній прийшов, щоб просити пробачення, проте після спільного вживання алкоголю повернувся до звичних для нього методів впливу – погроз і фізичного насилля.

«Жінка каже, що бив, душив, зірвав з шиї золотий ланцюжок. Аби не заявила в поліцію – відібрав мобільний. Конфлікт тривав цілу ніч, а близько п’ятої години ранку, забравши ключі, зловмисник ще й викрав її транспортний засіб. Нетверезого водія за кермом краденої автівки зупинили поліцейські сектору реагування патрульної поліції на одній з вулиць Шумська. Щодо нього було складено адміністративний протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння», -зазначили у відділі комунікації поліції Тернопільської області. https://tp.npu.gov.ua/

Дебошира затримали в порядку ст.. 208 КПК та розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 та ч. 1 ст. 289.

Зловмиснику оголосили підозру. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

 

Сторінка 744 з 1427

«ПочатокПопередня741742743744745746747748749750НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер