images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


УЗ відкрила продаж квитків на всі поїзди нового графіка

Понеділок, 22 листопада 2021, 12:39

 
УЗ

"Укрзалізниця" відкрила продаж квитків на всі поїзди нового графіка руху, який починає діяти з 12 грудня 2021 року.

Про це повідомляє прес-служба УЗ.

У новому графіку запустять19 пар нових поїздів, ще 49 поїздів будуть прискорені.

"Завдяки новому графіку буде створено 29 нових сполучень обласних та регіональних центрів, зокрема у популярних туристичних напрямках", - кажуть у компанії.

Серед найбільш прискорених поїздів наступні: №13/14 Київ – Солотвино – з Києва буде діставатись швидше на 3:16 години і на 2:20 години зворотно; №77/78 Харків – Маріуполь – з Харкова буде діставатись на 2:05 години швидше і на 3:29 години зворотно; №84/83 Київ – Маріуполь – з Києва буде діставатись на 2:13 години швидше і на 1:24 годину швидше зворотно.

№108/107 Одеса – Ужгород – з Одеси буде діставатись на 1:15 швидше і на 1:29 зворотно; №145/146 Київ – Ізмаїл – з Києва буде діставатись швидше на 0:49 і на 1:02 зворотно.

"Також з'явилось 7 рейсів до лижного курорту Буковель: №5/6 Маріуполь – Рахів; №15/16 Харків – Рахів; №55/56 Київ – Рахів; №95/96 Київ – Рахів; №25/26 Одеса – Рахів; №125/126 Миколаїв – Рахів; №130/129 Кременчук – Ворохта (з групою причіпних вагонів Полтава – Ворохта)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що поїзд №5/6 сполученням Маріуполь – Рахів став новим найдовшим поїздом країни і долатиме на своєму шляху 1806 кілометрів.

В УЗ додають, що він дає можливість жителям Маріуполя дістатись Львова за 21 годину замість 29, як було в альтернативному маршруті.

"Квитки на ці та інші потяги вже можна придбати в касах вокзалів, на сайті booking.uz.gov.ua та в чат-боті Укрзалізниці у Viber та Telegram", - зазначили в компанії.

Нагадаємо:

"Укрзалізниця" починає реновацію станції Татарів та ініціює процедуру перейменування станції на Татарів-Буковель, а також - запускає 7 пар поїздів до гірськолижного курорту.

 

У Путіна заявили, що Україна хоче створити "ще одну біду для себе та для всієї Європи"

Понеділок, 22 листопада 2021, 12:37

ФОТО KREMLIN.RU

У Росії заявили, що Україна шукає спосіб повернутися до силового врегулювання ситуації на Донбасі під прикриттям збільшення присутності в регіоні військових НАТО.

Джерело: російський "Інтерфакс" із посиланням на інтерв'ю прессекретаря президента Росії Дмитра Пєскова на телеканалі "Росія 1"

Пряма мова Пєскова: "Україна, швидше за все, добивається чергової спроби розпочати силове вирішення своєї власної проблеми. Створити ще одну біду для самих себе та для всіх у Європі. Ось чого домагається Україна.

І домагається вона цього, швидше за все, під прикриттям тих самих навчань НАТО, кораблів НАТО в Чорному морі – американських, британських солдатів у регіоні, яких стає дедалі більше. Ось чого добивається Україна".

Деталі: Пєсков додав, що "це – болюче видовище, тому що це спричинить найсерйозніші наслідки".

Чому це важливо: РФ сконцентрувала понад 92 тисячі військовослужбовців біля кордонів з Україною.

Що було раніше: Заступник секретаря Ради безпеки РФ Олександр Гребенкін заявив про зростання ризику провокацій з боку України на кримському напрямку та щодо економічних об'єктів Росії в Азовському та Чорному морях.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що імовірність вторгнення Росії залежить від двох факторів: сили та витримки України, а також сили та скоординованості міжнародних партнерів.

Передісторія:

  • Два американські видання повідомили про перекидання російських військ до українського кордону: The Washington Post 31 жовтня написало про зосередження військ, а Politico оприлюднило фото від 1 листопада  на підтвердження цього.
  • 11 листопада Bloomberg написав, що США повідомили союзникам із Євросоюзу про те, що Росія може планувати вторгнення в Україну, враховуючи посилення напруженості через мігрантів та проблеми з постачанням енергоресурсів.
  • У Міністерстві оборони України спершу не підтвердили перекидання російських військ до кордону, а потім припустили, що контингент російських військ на кордоні з Україною може зрости у грудні-січні.
  • 8 листопада комітет Верховної Ради з питань безпеки й оборони заявив, що концентрації військ немає, але активізувалася розвідка.
  • Держсекретар США Ентоні Блінкен 12 листопада заявив: "Нас дуже непокоять певні незвичайні пересування сил, які ми спостерігаємо на кордоні з Україною. Ми не знаємо, які наміри Росії… Відомі випадки, коли Росія накопичує сили на кордонах з Україною, заявляє про якусь провокацію з боку України і потім здійснює вторгнення".
  • Начальник штабу оборони Великої Британії генерал Ніколас Картер заявив, що військові НАТО повинні бути готові до війни з Росією у зв'язку з напруженістю у Східній Європі, хоча РФ, на його думку, не бажає розв'язувати відкриту "гарячу війну", а може використовувати тонші методи.

Розпочинається обласний дитячий конкурс малюнка до Дня Святого Миколая на спортивну тематику “Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація”

Понеділок, 22 листопада 2021, 11:19

Розпочинається обласний дитячий  конкурс малюнка до Дня Святого Миколая на спортивну тематику “Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація”

Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та управління молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської обласної державної адміністрації з 22 листопада по 13 грудня 2021 року розпочинають проведення обласного дитячого  конкурсу малюнка до Дня Святого Миколая на спортивну тематику в рамках реалізації Національної стратегії з оздоровчої рухової активності «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація».

У конкурсі можуть брати участь діти у таких вікових категоріях:

перша категорія – автори робіт віком до 8 років;

друга категорія – автори робіт віком від 9 до 12 років.

Роботи надсилайте на електронну адресу:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду або через месенджер на Фейсбук сторінку Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” https://www.facebook.com/tr.sport.for.all/

Усі надіслані роботи на Конкурс мають відображати малюнок на спортивну тему. Роботи, які подаються на Конкурс, мають бути авторськими. Малюнки повинні бути виконані власноруч, без допомоги інших осіб.

Усі роботи, які надсилаються на Конкурс, повинні відповідати наступним вимогам:

– усі малюнки мають бути виконані (олівцями, фломастерами, фарбами) на аркуші формату А4.

– кожен учасник має надіслати фото свого малюнка на спортивну тематику у форматі JPEG та бажано своє фото.

– назва роботи повинна мати такий вигляд: ім’я, прізвище автора, місце проживання (вулиця, населений пункт, територіальна громада), контактна інформація повнолітнього представника (мобільний телефон, прізвище, ім’я).

(Наприклад: Артем Гончаренко, 08.09.2011 рік, вул. Зелена, 9, с. Соборне, Байковецька територіальна громада, представник Анна Гончаренко, тел. 0971122955).

Роботи авторів будуть опубліковані у соціальній мережі Фейсбук на сторінці Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» (https://www.facebook.com/tr.sport.for.all).

З умовами проведення конкурсу можна ознайомитись у положенні(регламенті),

яке розміщене  у соціальні мережі Фейсбук на сторінці Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» (https://www.facebook.com/tr.sport.for.all) та у розділі Положення на сайті управління фізичної культури та спорту за адресою: https://oblsport.te.ua/.

Автори десяти найпопулярніших малюнків у двох вікових категоріях будуть відзначені сувенірною атрибутикою та відзнаками з логотипом Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та призами від управління молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської обласної державної адміністрації  та солодощі   від Приватного Підприємства «Шумськ хліб».

 

Борці вільного стилю із Тернопілля взяли участь у чемпіонаті України серед юнаків 2005-2006 років народження у Києві

П'ятниця, 19 листопада 2021, 10:30

Борці вільного стилю із Тернопілля взяли участь у чемпіонаті України серед юнаків 2005-2006 років народження у Києві

У Києві, на базі Олімпійського фахового коледжу імені Івана Піддубного, впродовж трьох днів тривав чемпіонат України з вільної боротьби серед юнаків 2005-2006 років народження. У змаганнях взяли участь близько 500 атлетів з усіх куточків нашої держави. В складі збірної Тернопільської області виступали півтора десятка борців з Тернополя, Борщева, Збаража, Вишнівця і Теребовлі. В результаті у ваговій категорії 51 кг срібним призером став Артем Тісногуз з Борщева, який тренується під керівництвом Руслана Антонюка.

 

Показали хорошу боротьбу, однак зупинилися за крок від нагород, здобувши п’яті місця, Ілля Вінтонович (тренер Олександр Шафранський, м. Збараж), Владислав Хариш та Владислав Пожогін (тренер Петро Король, м. Збараж), Сергій Чугайовський (тренер Руслан Антонюк, м. Борщів), Надія Шимків (Тернопільська ОДЮСШ з літніх видів спорту, тренер Сергій Кондратенко).

Команду до змагань готували також Сергій Недокіс, Валерій Красовський, Іван Лозинський, Володимир Перхалюк та Олег Борисевич, - повідомляє Віктор Шандригось.

В Україні зафіксовано перший випадок маніпуляції з донорськими органами: жінці відмовили у пересадці печінки через пацієнта у приватній клініці

Четвер, 18 листопада 2021, 12:42

В Україні зафіксовано перший випадок маніпуляції з донорськими органами: жінці відмовили у пересадці печінки через пацієнта у приватній клініці

КИЇВ. 18 листопада. УНН. З початку 2021 року в Україні функціонує єдина державна інформаційна система трансплантації (ЄДІСТ), якою управляє Український центр трансплант-координації. Ця система повинна автоматично підбирати пари донор-реципієнта і тим самим забезпечувати оперативну трансплантацію органів. Однак УНН дізнався про кричущий випадок, який може вказувати на те, що системою ЄДІСТ насправді можуть управляти в ручному режимі.

Мова про те, як 16 жовтня донорську печінку пересадили пацієнту з приватної клініки “Оберіг” замість пацієнтки державної клініки, яка вже рік стоїть на черзі і за станом здоров’я є першочерговою в системі ЄДІСТ.

Цей випадок навіть описаний на сайті “Оберіг”. Там повідомили, що успішно провели трансплантацію печінки атомнику з Рівненської області, який приїхав до Києва на пару днів і вже збирався додому, але “прогулюючись Хрещатиком” дізнався, що все готово для проведення необхідної йому операції.

І все б нічого, якби в цей час пацієнтка державної клініки з важким діагнозом гостро не потребувала трансплантації саме цього органу.

Діагноз жінки — цироз печінки, рецидивні крововиливи з варикозних вен стравоходу і шлунка.

Але з незрозумілих причин система ЄДІСТ, для якої не повинно бути різниці, пацієнт якої клініки потребує трансплантації, вибрав для проведення операції пацієнта “на ходу” з приватної клініки “Оберіг” замість “лежачої” пацієнтки з державного центру.

Ситуація дійсно дивна, адже раніше директор Українського центру трансплант-координації Дмитро Коваль повідомляв, що стан пацієнта є одним з ключових критеріїв, і якщо у людини гірший стан, то вона отримує більше балів в системі і вона повинна запропонувати його кандидатуру в першу чергу.

УНН зі свого боку вже звернувся до компетентних органів з проханням повідомити як функціонує ЄДІСТ, раз в Україні можливі подібні випадки.

Відповідь Українського центру трансплант-координації на запит УНН очікує другий тиждень поспіль. У відомстві обіцяють надати інформацію наступного тижня.

Тим часом редакція збирає інформацію від родичів пацієнтів, які зіткнулися з подібними випадками розподілу донорських органів у системі ЄДІСТ.

Джерело: УНН
 

Сторінка 747 з 1408

«ПочатокПопередня741742743744745746747748749750НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер