images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення Дня Української Державності

Четвер, 28 липня 2022, 13:37

28 липня 2022 року Україна вперше відзначає нове свято – День Української Державності. Ця важлива дата була запроваджена 24 серпня 2021 року, у 30-ту річницю Незалежності України, наказом Президента Володимира Зеленського.

З метою гідного відзначення славетного дня тисячолітньої традиції Української державності 28 липня у Тернополі в парку «Сопільче» відбулися урочистості, спільна молитва за Україну та покладання квітів до пам’ятників і пам’ятних знаків борцям за волю України.

«Сьогодні, у світле свято рівноапостольного князя Володимира та річницю Хрещення Київської Русі-України, українці вперше відзначають ще одне важливе свято -  День української державності. Тисячоліття за цю державну традицію боролися герої минулого. За тисячолітню незалежність сьогодні борються герої сучасності.
Вся українська нація боронить державу від ворога, який народився у мокшанських болотах відсталої заліської окраїни Київської Русі. І тепер ці нащадки мокшан заявляють про «одін народ», - звернувся до присутніх міський голова Сергій Надал. - Знайте, московитські поганці, не може бути нічого спільного між нащадками Володимира Великого та дикими орками з московських боліт.
Українська державність має тисячу років і буде існувати вічно. Зі святом Вас друзі! Зі святом Української державності! Україна вистоїть. Україна переможе».

З нагоди свята Тернопільська громада долучилася також до всеукраїнської акції «Все є Україна. Все є перемога. Все є ЗСУ», започаткованої жінками з запорізької команди «DreamTeam», які розгорнули стяг на вершині Говерли.

Наша громада отримала цей прапор з сусідньої Рівненщини, і сьогодні під час урочистостей на стягу, що далі помандрує Україною і згодом буде переданий нашим захисникам і захисницям на фронт, були залишені слова підтримки і побажання від мешканців Тернопільщини. Останньою точкою, де заплановано розгорнути державний символ, має стати звільнений Крим.

 

Естонія заборонила видачу громадянам РФ віз та дозволів на проживання з метою навчання

Четвер, 28 липня 2022, 11:47

Уряд Естонії вирішив обмежити можливості громадян Росії клопотати про тимчасовий дозвіл на проживання або візи з метою навчання в Естонії.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал ERR.

За словами міністра закордонних справ Урмаса Рейнсалу, необґрунтована війна Росії проти України, якою вона грубо порушує територіальну цілісність та незалежність України, негативно впливає на безпеку Естонії та Європейського союзу.

"Необхідно продовжувати безперервний тиск на Росію за допомогою санкцій. Якщо санкції допоможуть покласти край російській агресії, то це позитивно вплине і на нашу безпеку", - заявив Рейнсалу.

Крім того, вносяться поправки до введених санкцій, згідно з якими реєструвати короткострокову роботу в Естонії громадяни Росії та Білорусі зможуть лише за наявності візи, що видана Естонією.

Поправкою до санкцій уточнюється, що громадяни Росії та Білорусії, які отримали законне право на перебування в іншій країні ЄС, не зможуть більше реєструвати в Естонії короткострокову роботу і тому не зможуть клопотати про довгострокову візу для роботи.

"Ця поправка покладе край ситуації, коли для обходу чинних санкцій просять про короткострокову шенгенську візу в іншій країні ЄС, наприклад, з метою туризму", – сказав Рейнсалу.

Як повідомлялося,  міністерство закордонних справ Естонії готує пропозиції Євросоюзу щодо припинення видачі віз громадянам Росії. Тим часом найбільші партії Фінляндії підтримують обмеження видачі віз росіянам.

В МЗС України вважають, що країни світу мають включити до візової анкети для громадян Росії питання про підтримку ними війни в Україні.

Сенат США схвалив резолюцію з закликом оголосити Росію спонсором тероризму

Четвер, 28 липня 2022, 11:27

Сенат США у середу одноголосно схвалив резолюцію, яка закликає держсекретаря Ентоні Блінкена оголосити Росію державою-спонсором тероризму за її дії в Чечні, Грузії, Сирії та Україні.

Про це повідомило видання The New York Times, пише "Європейська правда".

Аналогічний документ був представлений в Палаті представників, де спікер Ненсі Пелосі, як очікується, буде рішучим прихильником її ухвалення.

Проте, право оголошувати державу спонсором тероризму належить Державному департаменту.

Ухвалення резолюції Сенатом чинить ще більший тиск з боку Конгресу на адміністрацію Байдена, щоб вона додала Росію до списку держав-спонсорів тероризму, куди входять Куба, Північна Корея, Іран та Сирія.

"Збройні сили Російської Федерації скоїли численні сумарні страти безневинних мирних жителів і спробували приховати свої злочини масовими похованнями по всій Україні", – йдеться у документі Сенату.

Раніше спікер Палати представників США Ненсі Пелосі звернулася до держсекретаря Ентоні Блінкена із закликом оголосити Росію державою-спонсором тероризму – інакше це зробить Конгрес.

Нагадаємо, Комітет з міжнародних відносин Сенату США у резолюції закликав Держдеп визнати Росію державою-спонсором тероризму.

 

Volkswagen презентував перший прототип літального таксі

Четвер, 28 липня 2022, 10:14

 
VOLKSWAGEN

Німецький концерн Volkswagen веде розробку безпілотного літального таксі V.MO, перший прототип якого презентували в Пекіні.

Про це повідомляє пресслужба Volkswagen.

"Літальне таксі" Volkswagen V.MO розробляють у китайському підрозділі концерну. Перший прототип розробники назвали Flying Tiger ("літальний тигр").

Літальний апарат має 11,2 м у довжину та розмах крил у 10,6 м. Його піднімають у повітря вісім гвинтів, ще два пропелери відповідають за рух уперед. Обертаються вони за допомогою електромоторів. Зліт і посадка відбуваються вертикально.

Очікується, що безпілотник Volkswagen V.MO пройде перші тести наприкінці цього року. Отримана під час випробувань інформація дозволить створити досконаліший прототип, який мають підготувати до 2023 року.

Серійне повітряне таксі Volkswagen зможе взяти на борт чотирьох пасажирів із багажем. Його запас ходу становитиме приблизно 200 км. Літальний апарат пересуватиметься в повністю безпілотному режимі.

Керівництво Volkswagen вважає, що в недалекому майбутньому літальні таксі стануть звичним явищем у великих містах.

Слідчі оголосили підозру тернополянину, який побив працівника муніципальної інспекції

Четвер, 28 липня 2022, 10:07

Обмеження або позбавлення волі від трьох до п'яти років загрожує тридцятирічному жителю обласного центру. Йому слідчі інкримінують нанесення тілесних ушкоджень службовій особі.

У ході проведених слідчо-оперативних заходів стало відомо, що працівники муніципальної інспекції на перехресті вулиць Опільського-Качали виписали адміністративний протокол щодо порушення правил паркування.

У той момент, коли вони оформляли документ, до них з автівки вийшли син та батько й почали сперечатися. Вони не погоджувалися зі штрафом. Словесний конфлікт переріс у бійку.

Син кілька разів вдарив муніципального інспектора. Потерпілий викликав поліцію. Слідчі, зібравши достатню доказову базу, опитавши свідків та опрацювавши відео з камер спостережень, довели вину порушника. Тернополянину оголосили підозру згідно із ч. 2 ст. 350 ККУ. За порушення закону чоловік відповідатиме у суді.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 603 з 1430

«ПочатокПопередня601602603604605606607608609610НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер