images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернополянка заплатила аферистові 7400 гривень, аби незаконно вивезти чоловіка закордон .

Четвер, 28 липня 2022, 10:06

Жителька обласного центру хотіла працевлаштувати чоловіка закордоном, аби він мав змогу покинути територію України. Натомість вона натрапила на афериста, який збагатився за її рахунок.

Потерпіла розповіла, що знайшла в інтернеті оголошення про можливість оформлення документів про працевлаштування, які ніби-то нададуть можливість чоловікам перетинати державний кордон. Написавши «роботодавцю», останній пообіцяв великий заробіток та можливість виїзду. Аферист оцінив свої послуги в 7200 гривень, які тернополянка без роздумів переказала на вказаний пройдисвітом рахунок. Вже згодом жінка  зрозуміла, що її ошукали, адже зловмисник не відповідав на телефонні дзвінки, а згодом взагалі вимкнув телефон.

За даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за  ст. 190 «шахрайство» Кримінального кодексу України. Проводяться оперативно-розшукові заходи щодо встановлення осіб причетних до протиправної діяльності.

Правоохоронці наголошують, що є конкретний перелік осіб, які під час дії воєнного стану можуть покидати територію України. Окрім цього аби вберегти себе від збитків та не стати жертвою шахраїв, слід пам’ятати, що шахрайство з працевлаштуванням зазвичай розпочинається з пропозиції отримання великої заробітної плати в іноземній валюті. При цьому не потрібні ні освіта, ні досвід роботи. Натомість пропонується робота вдома. Все закінчується тим, що немає ні грошей, ні роботи.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

27 липня в автопригодах на дорогах Тернопільщини травмувалося троє людей .

Четвер, 28 липня 2022, 10:04

Дві дорожньо-транспортних пригоди, в яких травми отримали два кермувальники та пасажир, зареєстрували слідчі у середу, 27 липня.

Близько 11:00 у Монастириськах в результаті автопригоди травмувалися кермувальник та пасажирка. За попередньою інформацією, водій автомобіля CHERY AMULET не впорався з керуванням і автівка виїхала за межі дороги та врізалася в металеву огорожу. Травмованих доправили до лікарні. Триває слідство.

Вирішується питання про внесення до ЄРДР і автопригоди, яка трапилася в Тернополі. Водій автомобіля "ВАЗ 210430", виїжджаючи з гаражного кооперативу на головну дорогу, не переконався в безпечному русі і як результат - спровокував ДТП. Він зіткнувся із “Ford focus”. Тілесні ушкодження отримала кермувальниця іномарки.

У водіїв взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Двох тернопільських поліцейських заохочено за сумлінне несення служби

Четвер, 28 липня 2022, 10:00

Грамоту МВС отримав співробітник кінологічного центру, а спеціальне звання майор поліції – інспектор вибухотехнічної служби. Відомчу заохочувальну відзнаку та погони поліцейським вручив керівник правоохоронного відомства краю Олександр Богомол.

За зразкове виконання службових  обов’язків, відданість та високий професіоналізм грамотою Міністерства внутрішніх справ відзначено молодшого інспектора-кінолога з пошуку вибухових речовин і зброї кінологічного центру ГУНП Володимира Чекирду.

Звання вище на один ступінь  від звання, передбаченого займаною штатною посадою – майор поліції присвоєно старшому інспектору вибухотехнічної служби ГУНП Андрію Гаврилюку.

Олександр Богомол  подякував підлеглим за відповідальність та професіоналізм у роботі.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

В Україні запустили ресурс, де за донат на ЗСУ можна замовити напис на снаряді для росіян

Середа, 27 липня 2022, 10:37

В Україні запустили стартап, де за донат в підтримку ЗСУ можна замовити напис на снаряді, бомбі чи ракеті, яку випустять по російських військових.

Сервіс RevengeFor.com впровадили за підтримки благодійного фонду "Повернись живим" та порталу "Мілітарний", повідомив засновник фірми-розробника Назар Гулик.

Його основна цільова аудиторія – іноземці.

"Іншими словами – метавсесвіт, де пан з Бельгії може в’ї…ти по русні ракетою з дивану чи бару в селі під Брюсселем", – пише Назар Гулик.

Помста за МH17

Розмір донатів, за які можна замовити напис, стартує від 500$.

"Яка причина вашого бажання помститися Росії? Зруйновані людські життя і розбиті мрії? Десятиліття окупації та розстріляні революції? Рукотворний голод і глобальні штучні катастрофи? Допоможіть українським солдатам покарати Росію за все", – йдеться на сторінці стартапу.

На боєприпасах можна написати як побажання, пов'язані з кривавими діями Росії, так і "передати" повідомлення іншим людям, зокрема, привітати когось з днем народження.

Написи, які ображають українців, або якийсь інший народ, або расу неприпустимі. Якщо текст напису не відповідатиме правилам, замовлення не виконають і гроші не повернуть, а перерахують їх на допомогу

ЗСУ.

Яна Осадчажурналіст

Справу волонтерів-шахраїв, які привласнили кілька мільйонів гривень, слідчі Тернополя скерували до суду.

Середа, 27 липня 2022, 10:12

Близько двох мільйонів гривень заробила на війні родина з Лановеччини. Два брати, прикриваючись раніше створеною благодійною організацією, почали збір коштів для потреб Збройних Сил України. Пожертви приймали як у гривнях, так і іноземній валюті. Оголошення про допомогу армії організатор розмістив у соцмережах.

Псевдоволонтер стверджував, що усі зібрані кошти йдуть на потреби захисників – він розповідав про купівлю автомобілів, спецспорядження та інших необхідних речей бійцям. Проте люди зауважили, що родина за час війни придбала для власного користування кілька іномарок та побутову техніку.

До незаконного збагачення родина залучила знайомих. На картку дружини організатора перекидалися гроші, які надходили від людей. У ході слідства стало відомо, що "волонтери" витрачали кошти на свої потреби, купували валюту, коштовності, дорогі мобільні телефони та елітні позашляховики.

Досудове розслідування завершилося. Брати та дружина одного із них постануть перед судом згідно із  ч. 3 ст. 201-2 (використання благодійних пожертв з метою отримання прибутку, вчинене у великому розмірі, за попередньою змовою групою осіб, під час воєнного стану).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 604 з 1430

«ПочатокПопередня601602603604605606607608609610НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер