images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


В Україні викрили 45 каналів переправлення чоловіків за кордон - поліція

Середа, 20 липня 2022, 10:34

Поліція викрила 45 каналів незаконного переправлення чоловіків за кордон та затримала 63 підозрюваних, серед яких є іноземці, прикордонники та працівники митниці.

Джерело: департамент стратегічних розслідувань Нацполіції у Telegram та Міністерство внутрішніх справ у Facebook

Деталі: Учасники злочинної групи публікували в соцмережах інформацію щодо можливого переправлення за кордон та домовлялися з клієнтом про зустріч. Вони пропонували чоловікам переправити їх через кордон річкою на човні, вплав у водолазному спорядженні або пішки в обхід офіційних пунктів пропуску.

Вартість послуги - від 1000 до 20 000 доларів з однієї людини. Всього вони отримали майже 200 000 доларів за свою діяльність.

Упродовж чотирьох місяців правоохоронці затримали 63 людини, серед яких є громадяни інших країн.

Дослівно: "Зокрема на Закарпатті затримали 18 зловмисників, на Львівщині – 11, у Чернівецькій області – 14, на Одещині – 10. Також було затримано двоє порушників на Вінничині та одного - у Рівненській області. Серед спільників були працівник митниці та прикордонних служб, які під час перетину кордону не заносили документи до систем".

 

У автопригоді на Тернопільщині травмувався неповнолітній

Середа, 20 липня 2022, 10:29

З тілесними ушкодженнями до реанімаційного відділення 19 липня бригада екстреної меддопопоги госпіталізувала п'ятнадцятирічного жителя Бережанського району. Травми хлопчик отримав в результаті аварії, яка трапилася ще 17 липня.

При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, стало відомо, що неповнолітній перебував в автомобілі, як пасажир.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася близько 22:00 на автодорозі "Бережани-Вербів", неподалік села Лапшин. Дев'ятнадцятирічний водій автомобіля Volkswagen Golf IV не впорався з керуванням, автомобіль з'їхав у кювет та перекинувся.

Триває слідство згідно зі статтею 286 ККУ.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Вам зателефонували з банку і повідомили про загрозу втрати заощаджень – це шахраї!

Середа, 20 липня 2022, 10:27

«Діалог» з невідомими обернеться втратою грошей, тим більше, коли розкажете «секрети» банківської картки.

По декілька випадків шахрайств, пов’язаних зі крадіжками грошей з банківських карток, документують тернопільські поліцейські. Приміром, лише за останню добу їх майже десяток.

У шахрайські тенета потрапили жителі Бережанщини, Збаражчини та Тернополя. Їм усім чи то телефонували, чи надсилали повідомлення начебто з банку про загрозу втрати коштів. Потерпілі виконували вказівки невідомих осіб, врешті, виявляли, що з банківських карток зникали гроші: в кого 20 тисяч гривень, а в кого й більше.

Поліцейські нагадують: банківські працівники ніколи не телефонують клієнтам! Тому «байки» від так званих співробітників служби безпеки будь якого банку чи навіть Національного банку – це все ретельно продумана шахрайська схема.

Зміст «байки» може трохи різнитися: то хтось хоче зняти ваші гроші, то потрібно перерахувати свої статки на резервний рахунок, то ваша картка вже заблокована, або буде заблокована та інші.

Правила безпеки: не слухайте таких «співробітників банку», одразу переривайте бесіду; ніколи і нікому не кажіть даних вашої банківської картки чи смс-повідомлень, які почали надходити на ваш телефон; якщо у вас виникли якісь сумніви - перетелефонуйте на гарячу лінію банку, клієнтом якого ви є, або ж підіть до найближчого відділення.

Якщо ви знатимете свої права і будете відповідальними та уважними, ніхто і ніколи не зможе вас обдурити.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/shaxrajstvo/vam-zatelefonuvali-z-banku-i-povidomili-pro-zagrozu-vtrati-zaoshhadzhen-cze-shaxraji/

 

Шахраї двічі ошукали жителя Києва, який шукав незаконні шляхи перетину кордону в умовах воєнного стану.

Середа, 20 липня 2022, 10:26

Загальна сума, яку чоловік перерахував аферистам,  - понад 80 тисяч гривень. За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

До співробітників Бережанського відділу поліції надійшло повідомлення від 31-річного жителя Києва про те, що невідомі особи заволоділи його коштами під приводом виготовлення документів для виїзду за кордон.

Як встановили поліцейські, заявник – житель Києва, тимчасово проживає на території Козівської громади. Чоловік шукав різні шляхи перетину кордону в умовах воєнного стану. На одному із сайтів натрапив на оголошення про допомогу в оформленні документів, за якими чоловіки призовного віку начебто можуть виїхати за межі України. Незнайомець обіцяв за 1500 американських доларів виготовити студентський квиток. Киянин повірив і перекинув майже 50 тисяч гривень за послуги. Після того,  як гроші опинилися у шахрая, він більше не виходив на зв'язок.

Попри це, киянин продовжував шукати інші способи виїзду за кордон. В одному із месенджерів знайшов ще одне оголошення. Незнайомець пропонував виготовити медичну довідку про непридатність до військової служби. Ціна питання – 37 тисяч гривень. Заявник знову ж таки  перерахував гроші на рахунок аферистів, які після отримання коштів припинили з ним спілкування.

Відомості за даними фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 ККУ (шахрайство). Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Поліцейські застерігають: за використання відроблених документів передбачена кримінальна відповідальність.

Прикордонники, виявляючи факт підробки, одразу викликають на місце події поліцейських, які затримують ухилянтів і відкривають провадження за ч.1 ст.358 Кримінального кодексу України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Санкція статті передбачає покарання до двох років обмеження волі.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


MRIYA об'єднала людей у боротьбі з окупантом у медіапросторі

Середа, 20 липня 2022, 10:21

Кіберполіцейських, програмістів та волонтерів об'єднала боротьба з російськими фейковими новинами та дезінформацією. З початку війни в Україні запрацювала екосистема "Мрія", учасники якої роблять усе можливе, аби протидіяти кремлівським пропагандистам.

За час війни до "Мрії" долучилося понад 215 тисяч людей, які ведуть боротьбу в медіапросторі.

"До її системи входить канал «StopRussia | MRIYA», бот для блокування ресурсів та бот "Народний месник" в який можна повідомляти інформацію про переміщення окупантів, - розповідає старший інспектор з особливих доручень відділу протидії кіберзлочинам в Тернопільській області Департаменту кіберполіції НПУ Роман Свірський. - Щоб долучитися до боротьби, вистачає мати телефон, комп'ютер та обліковий запис в месенджері Telegram".

Від початку війни кіберполіцейські спільно із волонтерами заблокували понад 4200 ресурсів, які розповсюджували брехливу та фейкову інформацію про діяльність росіян на території України.

До каналу MRIYA може долучитися кожен, адже війна це не лише винищування ворога в зоні бойових дій, але й блокування його інтернет-ресурсів та зупинка проросійської пропаганди.

Стати бійцем інформаційного простору можна, ввівши у месенджері Telegram «StopRussia | MRIYA» або "Народний месник". Не будьте байдужими – об'єднуйтеся заради перемоги!


 

Сторінка 606 з 1423

«ПочатокПопередня601602603604605606607608609610НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер