images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Купівля інвестиційних пакетів – поліцейські застерігають тернополян від нового виду шахрайства

Вівторок, 26 липня 2022, 10:02

Кіберполіцейські застерігають краян від нового виду шахрайства – придбання через веб-ресурси так званих інвестиційних пакетів.

У Тернопільській області зареєстровано вже декілька фактів, коли люди, побачивши в Інтернеті оголошення про так званий заробіток «не виходячи з дому», реєструвалися на веб-сайтах, купували інвестиційні пакети по сім-п’ятнадцять тисяч гривень, які за двадцять днів мали не тільки окупитися, а й принести чималий дохід. Проте згодом сайти зникали разом з вкладеними у віртуальні «інвестиції» реальними грошима.

Останні повідомлення про випадки таких шахрайств надійшли від жителів Коропецької та Бучацької територіальних громад. Обоє потерпілих купували інвестиційні пакети, одній була поставлена умова, що дохід вона отримає після того, як ставитиме лайки під відео, які надасть веб-ресурс. Жінка каже, що була готова виконати дану умову, проте не довелося, адже сайт зник, і де шукати тепер вкладені п’ятнадцять тисяч гривень – не знає.

Поліцейські застерігають краян не вестися на такого роду обіцянки про легке заробляння грошей. Адже нерідко ір-адреси таких ресурсів вказують про їхню іноземну реєстрацію. Тому розслідувати подібні шахрайства непросто. Не ведіться також на пропозицію здійснити реєстрацію за реферальним посиланням, оскільки дана система та обіцяні великі виплати - це найперші ознаки фінансової піраміди.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Понад 100 учасників взяли участь у дитячих велоперегонах «Круті віражі»

Понеділок, 25 липня 2022, 13:42

24 липня у тернопільському парку «Сопільче» відбулися змагання «Круті віражі», участь у яких взяли юні любителі велосипедного спорту серед дітей віком від 2 до 14 років.

Понад сто учасників змагались на біговелах, самокатах та велосипедах у різних вікових категоріях. Юні чемпіони проявили майстерність, швидкість та спритність.

Учасники отримали подарунки від партнерів дійства, а також ексклюзивні медалі фінішерів.

Окрім того, для присутніх було організовано творчу локацію на підтримку Збройних сил України, а вихованці спеціалізованої дитячо-юнацької школи «Екстрим» продемонстрували показові виступи на роликових ковзанах та скейтборді.

Організовували спортивний захід: Управління розвитку спорту та фізичної культури міської ради, Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення та Тернопільський осередок Федерації велосипедного спорту України.

Путін "на концерті" Кобзона: грузинський митець зобразив смерть диктатора. ФОТО

Понеділок, 25 липня 2022, 11:01

Грузинський художник Нугзар Метревелі створює дотепні ілюстрації про війну та політичних діячів.

Він опублікував у Facebook нову роботу, у якій зобразив смерть диктатора РФ Володимира Путіна.

На зображенні Путін – на лікарняному ліжку, біля якого лежать підгузки, а на фоні – смерть з косою.

Також диктатора "навідує" покійний російський співак Йосип Кобзон – українці зазвичай відправляють "на концерт Кобзона" мертвих російських окупантів.

 

Фото: Nugzar Metreveli

Також Нугзар Метревелі висміює російського диктатора і в інших ілюстраціях.

Наприклад, тут Путін в образі первісної людини.

 

Фото: Nugzar Metreveli

А на цьому фото Путіна нокаутує президент України Володимир Зеленський.

 

Фото: Nugzar Metreveli

Тут Метревелі зобразив Путіна в образі ексгібіціоніста на фоні картини Мунка "Крик".

А прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та Зеленський, за сюжетом, намагаються заспокоїти агресора.

 

Фото: Nugzar Metreveli

Також митець висміює російських політичних, церковних та медійних діячів.

На цьому фото він іронізує над патріархом Кирилом, пропагандистами Симоньян і Соловйовим, поплічниками Путіна Кадировим, Мєдвєдєвим, Пєсковим, Лукашенком тощо.

 

Фото: Nugzar Metreveli

Грузинський художник підтримує Україну та висміює російських окупантів.

 

Фото: Nugzar Metreveli

               Олена Барсуковажурналістка УП. Життя

 

В портах Одещини починають формувати каравани із зерном

Понеділок, 25 липня 2022, 10:54

 
ANDREI PUNGOVSCHI/BLOOMBERG VIA GETTY IMAGES

Адміністрація морських портів почала підготовку портів Одеса, "Чорноморськ" і "Південний" до відновлення роботи у зв'язку з підписанням в Стамбулі Ініціативи з експорту зерна та пов'язаних харчових продуктів морським шляхом.

Про це повідомляє пресслужба АМПУ.

"Враховуючи викладене, інформуємо вас, що захід і вихід суден до вказаних морських портів здійснюватиметься шляхом формування каравану, який буде супроводжуватись судном лідирування", – йдеться в повідомленні.

З метою складання планів формування караванів АМПУ просить подавати заявки на включення суден на електронну пошту.

Під час підписання Ініціативи та одразу після неї президент Туреччини Реджеп Ердоган та міністр інфраструктури України Олександр Кубраков повідомили, що рух суден може відновитися найближчими днями.

Рекомендуємо почитати: Порти знову запрацюють. Що підписали в Стамбулі та як тепер Україна буде вивозити зерно?

Нагадуємо:

23 липня російські війська вдарили ракетами по Одеському морському порту – 2 ракети збили сили ППО, ще 2 влучили в об’єкти інфраструктури порту.

CЕРГІЙ МЕЛЬНИК

Економічна правда

Крадія затримали на місці скоєння злочину

Понеділок, 25 липня 2022, 10:48

Позбавлення волі строком від п’яти до восьми років загрожує 44-річному тернополянину, який вчинив злочин в одному із приміщень торговельної мережі. Його судитимуть по законах воєнного часу.

Працівники Тернопільського районного управління поліції встановили, що підозрюваний причетний до двох злочинів з магазину, які він вчинив протягом дня. Об’єктами протиправного він обирав різноманітні будівельні інструменти, які міг непомітно пронести повз каси. Спершу йому це вдалося, а вдруге чоловік на виході був затриманий працівниками охорони, які помітили схований товар.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група, працівники, якої задокументували даний факт. У скоєному підозрюваний зізнався.

Його затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу та помістили в ізолятор тимчасового тримання.

Відомості про злочини внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 4 статті 185 Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

Сторінка 607 з 1430

«ПочатокПопередня601602603604605606607608609610НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер