images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


І знову прильот у величезний багатопід'їзний будинок у Дніпрі ракетою Х-22

П'ятниця, 19 квітня 2024, 12:12

І знову прильот у величезний багатопід'їзний будинок у Дніпрі ракетою Х-22
Міський голова Дніпра Борис Філатов повдіомив, що у місті черговий приліт по житловому будинку - цього разу росіяни вдарили по цивільних ракетою х-22.

Поки що офіційної інформації про жертви та потерпілих немає, але у місті вже оголошено Дні жалоби.

"І знову прильот у величезний багатопід'їзний будинок на Вокзальній. Поки що без подробиць, але кількість жертв може зрости. Шановні дніпряни, повідомляю, що розпорядженням міського голови завтра у Дніпрі оголошено траур. Стисло поясню, що сталося та чому ми воюємо з країною-терористом і військовими злочинцями. Виродки знову вгатили по житловому будинку ракетою Х-22. Зброєю, що призначена для знищення авіаносців. Ця ракета має інерційну систему наведення та обирає у відкритому океані великий обʼєкт. Коли йде ескадра бойових кораблів, то вона шукає найбільшу ціль – тобто авіаносець. Тому останнього разу Х-22 влучила у величезний будинок на Перемозі, 118, а також по ТРЦ «Амстор» у Кременчуку. У будь-якому випадку, використовувати такі ракети для обстрілів міст та житлової забудови – це свідомий військовий злочин. Буквально диво, що кількість жертв не вимірюється десятками, як коли вони вбили у Дніпрі 46 людей, а є порівняно невеликою. Але за кожного вбитого та скаліченого росією буде справедлива помста",написав Філатов.

Завтра, 20 квітря у Дніпрі оголошено Днем жалоби.

Нагадаємо, "Тернополяни" писали про ракетний удар по Дніпру: пошкоджений вокзал, є поранені та загиблі (фото).

 

На зображенні може бути: корінець квитка та текст

 

Прем’єрний показ фільму про воїнів ССО «Вовк. Страху немає» зібрав у Тернополі повний зал глядачів

П'ятниця, 19 квітня 2024, 12:09

Прем’єрний показ фільму про воїнів ССО «Вовк. Страху немає» зібрав у Тернополі повний зал глядачів (фото, відео)
У Тернополі вчора, 18 квітня, відбувся прем’єрний показ фільму «Вовк. Страху немає».

Стрічка зібрала повний зал глядачів у тернопільському кінотеатрі «Злата». На прем’єру до Тернополя завітали автори та режисерки фільму – Анна Мартиненко і Тетяна Кулаковська.

«Вовк. Страху немає» – документальне військове кіно, яке розповідає про воїнів Сил спеціальних операцій ЗСУ, яких також називають «вовкулаками» або «воїнами ночі».

Робота над фільмом тривала 3 роки. У головних ролях – командири та воїни бойових підрозділів ССО ЗСУ. На жаль, частина з них загинули після початку повномасштабного вторгнення. Голоси та обличчя героїв фільму замасковані, втім вони детально розповідають про особливості своєї роботи.

– Цей фільм – вдячність за невтомну 10-річну оборону рідної землі нашими ЗСУ, вшанування воїнів, які віддали свої життя за Україну. Для ветеранів АТО і ООС, для кожного воїна, який зараз на фронті, для родин воїнів і загиблих Героїв, для всіх родів військ ЗСУ. Наш фільм – це громадянська вдячність і шана, красива мова про найголовніших людей країни – Воїнів,  наголосила  Анна Мартиненко.

Серед тих, хто вперше переглянув фільм у Тернополі, були й військові. Полковник ЗСУ Іван Бугай каже, цю стрічку має побачити кожен.

– Люди, яких ми побачили у кадрі, одні з найсильніших. Коли хтось тільки думав про те, що буде війна, вони вже їхали боронити країну. Вражає їхній професіоналізм та безстрашність. Цей фільм має побачити кожен,  наголосив Іван Бугай.

Вчителька Тернопільського академічного ліцею «Українська гімназія» м. І.Франка Олександра Грабовська прийшла на прем’єру зі своїми учнями.

– Творці фільму нагадали нам, що війна триває 10 років, а не 2. На жаль, цвіт нації гине, але ця стрічка також зміцнила нашу віру в те, що Україна була, є і буде! Сьогодні звучали також слова Олени Теліги, Сосюри, які пробирають до кісток. Немає розпачу та зневіри після перегляду фільму, бо ми побачили, які сильні воїни нас оберігають. Все буде Україна! – підкреслила Олександра Грабовська.

У Тернополі показ фільму відбуватиметься щодня упродовж тижня. Час – 14:30.

У Тернополі збирають великодні смаколики для воїнів ЗСУ

П'ятниця, 19 квітня 2024, 12:07

У Тернополі збирають великодні смаколики для воїнів ЗСУ
Благодійна акція зі збору великодніх гостинців для захисників стартувала в Тернополі.

Про це повідомили у міській раді.

"У Тернополі розпочалась благодійна акція "Я вірю в ЗСУ". Її мета – зібрати подарунки для воїнів, щоб до Великодніх свят передати їх у підрозділи, де служать тернополяни.

Працюватиме локація до 30 квітня щодня з 12 до 19 години. Усі охочі поділитися із нашими захисниками смаколиками зможуть приносити пакунки у будиночок Туристично-інформаційного центру, який знаходиться на Театральному майдані", – зазначили на сайті мерії.

Продукти повинні бути з тривалим терміном зберігання.

velikodni-motivi-2-19-04-2024.jpg

 

У Почаївській громаді оголосили жалобу: на щиті повертається додому загиблий в Авдіївці воїн

П'ятниця, 19 квітня 2024, 11:57

У Почаївській громаді оголосили жалобу: на щиті повертається додому загиблий в Авдіївці воїн
19 квітня додому повернеться військовий з Почаївської громади, старший навідник гранатометного відділення Сергій Михалко.

58-річний захисник загинув ще 15 лютого під час виходу з Авдіївки та до цього часу вважався зниклим безвісти.

Кортеж з тілом воїна прибуде в Почаїв близько 12 години. Він прямуватиме зі сторони Кременця та зупиниться поблизу Меморіалу борцям за волю та незалежність України.

"Чин поховання загиблого розпочнеться одразу після прибуття тіла у Свято-Миколаївській церкві по вул. Липова. Просимо гідно зустріти Героя та провести в останню дорогу", – повідомили у Почаївській міській раді.

19 квітня на території громади оголошено Днем жалоби.

438081676_750879500553399_3112289756561848412_n.jpg

У Тернополі через борги за холодну воду можуть заблокувати зарплатну картку

Четвер, 18 квітня 2024, 11:51

У Тернополі через борги за холодну воду можуть заблокувати зарплатну картку
Про це розповіли у КП "Тернопільводоканал".

За словами комунальників це уже крайній метод, але вкрай дієвий.

"Мова про один із крайніх методів боротьби «Тернопільводоканалу» зі злісними боржниками. Як запускають механізм блокування картки - спершу юристи КП «Тернопільводоканал» направляють заяву до суду про видачу судового наказу. Якщо суд видає судовий наказ, юристи звертаються до виконавчої служби. Державна виконавча служба відкриває виконавче провадження щодо боржників, стосовно яких виданий судовий наказ. У рамках виконавчого провадження Державна виконавча служба має право блокувати банківські картки. Отже, цей метод впливу на боржника застосовує виконавча служба", - відзначили комунальники.

При чому боржника попереджають про ймовірне блокування картки. 

Виконавча служба має право звертати стягнення на заробітну плату, пенсію, стипендію, щоб звернути стягнення і задовольнити вимоги КП «Тернопільводоканал», оскільки підприємство надає послуги і відповідно до договору споживачі зобов'язані їх оплачувати.

Щоб розблокувати картку, боржник повинен оплатити заборгованість.

Він може це зробити, перерахувавши гроші на рахунок Державної виконавчої служби. Служба, у свою чергу, перешле кошти водоканалу. Також абонент має змогу оплатити заборгованість і безпосередньо «Тернопільводоканалу». Після цього юристи підприємства зможуть видати споживачу довідку чи заяву про відсутність заборгованості.

Відтак Державна виконавча служба знімає арешти з карток.

 

Сторінка 1 з 1423

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер
Банер