images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі триває ліквідація глибоких вибоїн

Субота, 31 січня 2015, 18:44

31 січня тернопільські комунальники проводять ліквідацію глибоких вибоїн на вулицях міста. Як розповідає начальник відділу технагляду Олег Вітик, за цей день ямковий ремонт працівники проведуть практично на усіх масивах Тернополя.

«Наразі проводимо не поточний, не капітальний, а ремонт із ліквідації глибоких вибоїн на дорогах міста. Для цього використовуємо спеціальну бітумноорганну суміш, яку застосовують у холодний період року», - розповідає Олег Вітик.

Роботи виконують чотири бригади комунального підприємства «Міськшляхрембуд». Їм надано 40 тонн спеціальної суміші та техніку, щоб провести ямковий ремонт на вулицях Морозенка, Протасевича, С.Бандери, Коновальця, Слівенська, Л.Українки, В.Великого, Тролейбусна, Бережанська, р-ну «Автовокзал» та ін.

За словами Олега Вітика, цієї суміші недостатньо для проведення усіх необхідних робіт, проте суттєво покращить проїзд вулицями міста. Якщо ж буде сприятлива погода, то з понеділка комунальники продовжать ліквідацію глибоких вибоїн.

Міська рада







 

Тернополянка Анастасія Меркушина — чемпіонка Європи з біатлону!

П'ятниця, 30 січня 2015, 10:32

Щойно у Естонії завершилася спринтерська гонка у юніорок в рамках чемпіонату Європи з біатлону.

Студентка ТНЕУ Анстасія Меркушина завоювала золоту медаль і титул чемпіонки Європи з біатлону. Тернополянка ідеально впоралася зі стрільбою та випередила усіх конкуренток, здобувши першу для України золоту медаль на цьогорічному чемпіонаті.

Ще одна тернополянка Марія Кручова показала 10-ий результат у спринті.

sports.te.ua

У новому бюджеті закладено кошти на лікування дітей та поранених у зоні АТО

П'ятниця, 30 січня 2015, 06:09

golova

Як вважає голова обласної ради: «Ми маємо перш за все подбати про дітей, адже це – майбутнє нашої нації, а також за тих, хто героїчно захищає державу від агресора, саме тому, порадившись, ми прийняли таке рішення».

У новоприйнятому бюджеті на 2015 рік обласна рада передбачила:

-          збільшити видатки комунальній установі Тернопільської обласної ради «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» на 5,0 млн.грн.  (щоб забезпечити безкоштовними медикаментами хворих діток);

-          надати Тернопільській університетській лікарні  коштів у сумі 1,0 млн.грн. на лікування поранених у зоні АТО;

-          додатково надати Тернопільському обласному перинатальному комунальному центру ”Мати і дитина” на медикаменти 500 тис. грн.

 

В міській раді пропонують, щоб усі вивіски у місті були українською мовою

Четвер, 29 січня 2015, 10:04

Депутати Тернопільської міської ради прийняли звернення до Верховної Ради України щодо дотримання державної мовної політики при оформленні вивісок. За словами начальника управління стратегічного розвитку міської ради Юрія Дейнеки, наразі у законодавстві чітко не прописано поняття «реклама» та «вивіска», через що останні з’являються на приміщеннях іноземними мовами.

«У Тернополі ми внесли зміни у правила благоустрою, згідно яких рекомендуємо, щоб усі вивіски у місті були українською мовою. Проте не маємо права змушувати підприємців їх переробляти, адже у законодавстві є розбіжності у трактуванні деяких понять, - каже Юрій Дейнека. – Саме тому ми звертаємося до Верховної Ради з проханням внести зміни до Закону України «Про рекламу», в якому чітко визначити вимоги щодо застосування виключно державної мови при оформленні вивісок».

У тексті звернення ідеться, що державна мовна політика має бути спрямована на утвердження поваги до української мови, будь-які прояви зневаги є неприпустимими. Публічне приниження чи зневажання, навмисне спотворення української мови в офіційних документах і текстах, створення перешкод і обмежень у користуванні ними, проповідь ворожнечі на повному ґрунті повинні тягнути за собою відповідальність, установлену законом.

Міська рада


Тернопільська міська рада співфінансуватиме обласну школу мистецтв

Середа, 28 січня 2015, 10:54

Тернопільська обласна експериментальна школа мистецтв буде співфінансуватися із міського бюджету Тернополя. Про це повідомив міський голова Сергій Надал.

«Школа мистецтв є обласним закладом, проте там навчається багато тернополян, - каже Сергій Надал. – Саме тому на сесії міської ради було прийнято рішення про співфінансування цього закладу, фактично місто дає кошти на утримання тернопільських дітей».

Довідково: Тернопільська обласна експериментальна школа мистецтв – обласний навчальний заклад, який був започаткований у 1994 році з ініціативи мистецтвознавця і громадсько-політичного діяча, директора Тернопільського інституту національного від­родження Ігоря Ґерети. На сьогодні це єдиний заклад у місті, який використовує індивідуальний плани в роботі з обдарованими дітьми. Серед вихованців школи— лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Міська рада

 

Сторінка 1418 з 1473

«ПочатокПопередня1411141214131414141514161417141814191420НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер