images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Українським дітям у Литві ввели уроки української мови 5 разів на тиждень

П'ятниця, 17 червня 2022, 09:43

У школах в Литві для дітей, які вимушено виїхали з України через агресію РФ, викладають українську мову п'ять разів на тиждень.

Про проведення уроків уже домовились з міністром освіти, науки і спорту Литви Юргітою Шюгждінієне, розповіли в Міністерстві освіти і науки України.

"Пані міністр повідомила, що у литовських школах запроваджено викладання 5 уроків української мови на тиждень", – йдеться в повідомленні.

Міністри домовились створити робочу групу, яка займатиметься освітніми питаннями та проведенням національного мультипредметного тесту, який українські абітурієнти можуть скласти в Литві.


Фото: luminastock/Depositphotos

У Міносвіти розповіли, що до Литви з початком повномасштабної війни виїхали понад 20 тисяч українців.

З них більше ніж 10 тисяч дітей, які відвідують місцеві школи та садочки.

Також у Литві вже працевлаштовано 500 українських вчителів із 2 тисяч, які вимушено виїхали за кордон.

Михайло Загороднійжурналіст УП.Життя

 

Добрий ранок: ЗСУ підбили буксир окупантів, який віз людей та зброю на Зміїний

П'ятниця, 17 червня 2022, 09:36

Військово-морські сили Збройних сил вразили буксир російських окупантів із зенітно-ракетним комплексом "ТОР" на борту, який віз людей та зброю на Зміїний.

ДжерелоВМС ЗСУ, ОК "Південь"

Дослівно: "ВМС ЗС України уразили черговий "аналогов нет" - буксир із ЗРК "ТОР" на борту

В акваторії Чорного моря було уражено буксир чорноморського флоту "Василий Бех", під час транспортування ним на острів Зміїний боєприпасів, озброєння та особового складу чорноморського флоту.

Навіть наявність на борту зенітно-ракетного комплексу "ТОР" не завадило ВМС ЗСУ демілітаризувати російських загарбників".

Оновлено: За інформацією ОК "Південь", буксир "перетворили на плавуче вогнище".

За попередніми даними, уражено 70% екіпажу, доля решти – невідома.

Російські кораблі намагаються проводити пошуково-рятувальну операцію.

Довідково: Побудований на астраханському судноремонтному заводі буксир водотоннажністю 1605 тон був прийнятий до складу чорноморського флоту РФ у 2017 році.

Передісторія:

  • За даними українських військових, Росія в акваторії Чорного моря тримає в бойовій готовності близько 40 крилатих ракет класу "Калібр".
  • На початку червня українське військове командування повідомляло, що росіяни розмістили на острові Зміїний зенітно-ракетні комплекси та реактивні системи залпового вогню, дальність котрих сягає південних районів Одеської області.

Невідомі зняли з банківського рахунку тернополянина чималу суму

П'ятниця, 17 червня 2022, 09:21

Майже 3000 гривень зняла невідома особа з банківського рахунку. З таким повідомленням до працівників Тернопільського районного управління поліції звернувся житель обласного центру.

Заявник не зміг пояснити яким чином з його електронного гаманця зникли заощадження в розмірі 2925 гривень. Адже потерпілий не здійснював жодних транзакцій.

Наразі правоохоронці встановлюють обставини події. Однак за попередньою інформацією, заявник міг розмістити в інтернеті дані банківського рахунку, коли здійснював розрахунок за покупки.

За даним фактом розпочато досудове розслідування відповідно до статті 190 ККУ «шахрайство».

Правоохоронці вкотре наголошують власникам карткових рахунків бути обережними з покупками в мережі Інтернет.

Необхідно пам’ятати, що заповняти різного роду дані, які являються конфіденційною інформацією є першим кроком до того, що в один день ви залишитесь без власних заощаджень.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

Правоохоронці Тернопільщини викрили магазинних злодіїв

П'ятниця, 17 червня 2022, 09:20

Трьом мешканцям області доведеться відповісти за скоєнні протиправні дії, які вони вчинили до ведення на території держави воєнного стану. Міру покарання їм обере суд.

Один з підозрюваних мешканець Збаража. Перебуваючи в Заліщиках, чоловік пішов на злочин. Краянин обікрав місцеву крамницю, привласнивши товару майже на 1500 гривень. В минулому чоловік вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів.

Ще двох зловмисників 2002 та 2004 років народження викрили правоохоронці Кременецького районного відділу поліції. Вони довели, що місцеві мешканці залізли в нічну пору добив крамницю та викрали товарно-матеріальні цінності на суму 20 000 гривень.

Відомості про злочини правоохоронці внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


Поліцейські Тернополя продовжують виявили осіб, які зберігали заборонені речовини

П'ятниця, 17 червня 2022, 09:19

Впродовж доби працівники Тернопільського районного управління поліції задокументували два факти незаконного зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Підозрюваним загрожує позбавлення волі строком до трьох років.

Одна з подій трапилася в дворі багатоповерхівки. Під час патрулювання поліцейські помітили підозрілого чоловіка. У ході спілкування чоловік 1987 року народження добровільно видав паперові згортки з невідомою речовиною.

Ще одного правопорушника правоохоронці виявили в одному із парків міста. Під час проведення поверхневої перевірки у тернополянина виявили медичні ампули з невідомим вмістом та пристрій для куріння.

Всі заборонені речовини працівники поліції вилучили та направили на експертизу в Тернопільський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 309 Кримінального кодексу України. Міру покарання їм обере суд.

Триває слідство.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

Сторінка 633 з 1408

«ПочатокПопередня631632633634635636637638639640НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер