images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Хакери "привітали" Україну з Днем Конституції на зламаному сайті ради при Путіні

Вівторок, 28 червня 2022, 14:08

Невідомі хакери зламали сайт ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства та прав людини і опублікували на ньому привітання з Днем Конституції України.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Наразі сайт не відкривається, а в самій раді заявили, що "в останні дні зазнавали масованих DDoS-атак і сьогодні сайт було зламано".

Нагадаємо, що українська IT-армія за 4 місяці війни (з 26 лютого по 26 червня) атакувала понад 4200 російських онлайн-ресурсів. Серед них – сайти держустанов, регіональні суди, заклади вищої освіти, банки.

Через ці DDoS-атаки було зупинено роботу сайтів державних установ рф, росіяни не могли отримати держпослуги, провести фінансові операції в онлайн-банкінгу, абітурієнти не могли подати заявку онлайн до ЗВО, а судові процеси в регіонах призупинилися.

 

У Тернополі з нагоди відзначення 26-ї річниці Конституції України відбулися урочисті заходи

Вівторок, 28 червня 2022, 13:43

28 червня на Театральному майдані Тернополя відбулися урочистості та покладаня квітів до меморіалу Незалежності з нагоди відзначення 26-ї річниці з дня ухвалення Основного Закону - Конституції України.  На жаль, цьогоріч державне свято наша країна відзначає в умовах воєнного стану.

Під час урочистого заходу міський голова Сергій Надал вручив подяки, нагородні знаки і цінні подарунки тернопільським військовослужбовцям та подякував їм за вірність військовій присязі, мужність і сміливість у боротьбі з окупантами. Також до

Ще більше 20-ти нагород з нагоди свята відправлено на східні рубежі нашої країни, де захисники боронять Україну від московської орди.

«Конституція - це життєве кредо України, це базис, на якому сформована Українська держава. Це «мирська Біблія», яка гарантує кожному з нас, що Україна є незалежною та суверенною, демократичною та правовою державою.. Український народ є носієм суверенітету та єдиним джерелом влади, а  українська мова - єдиною державною. Саме Конституція нам говорить, що  українська земля – це наше основне національне багатство,  а кожен українець має невід’ємне право на життя, - відзначає Сергій Надал. - Сьогодні все це у нас намагається відібрати наш тисячолітній московський ворог - забрати нашу свободу та незалежність, заборонити українську мову, захопити нашу землю та знищити українців як народ. Саме тому нашим священним обов’язком є зберегти українську державність та українську Конституцію. Україна обов’язково  переможе. Наша Конституція буде діяти по всій Україні - від Ужгорода до Луганська, від Славутича до Севастополя».

Нагадаємо, впродовж дня у Тернополі та населених пунктах громади проводитимуться інформаційно-просвітницькі заходи, виставки, презентації, а також працюватимуть творчі майстерні. Детальний перелік заходів за посиланням.

Також просимо усіх громадян не нехтувати сигналами «Повітряна тривога» та перебувати у безпечному місці до оголошення її відміни.

Притула розповів, на що витратить кошти, які зібрали на Байрактари

Вівторок, 28 червня 2022, 11:06

ФОТО WIKIPEDIA.ORG

Заощаджені кошти, які Фонд Притули зібрав на три турецькі "Bayrаktar TB2", підуть на забезпечення перемоги України.

Джерело: засновник Фонду Сергій Притула у Twitter у відповідь на повідомлення компанії Baykar про те, що вона передасть безпілотники безкоштовно

Пряма мова Притули: "Заощаджені кошти підуть на забезпечення нашої перемоги у тісній співпраці зі Збройними Силами України!".

Деталі: Він подякував компанії Baykar, за те, що вона цінує "здатність українців об’єднуватися" і додав, що всі "вражені вашим рішенням".

Що було раніше: Турецька компанія Baykar заявила, що передасть Україні три БПЛА "Bayraktar TB2", на які українці за кілька днів змогли зібрати 600 мільйонів гривень, безкоштовно.

Передісторія:

  • Телеведучий і волонтер Сергій Притула та блогер Ігор Лаченков 22 червня відкрили збір коштів на безпілотники для ЗСУ. Метою було зібрати 500 млн гривень на 3 "Байрактари".
  • Українці впоралися за 3 доби, зібравши разом 600 мільйонів гривень.

 

У Львові знесуть кафе, яке відвідала Анджеліна Джолі – Садовий

Вівторок, 28 червня 2022, 10:30

У Львові знесуть кафе, яке прославилося після візиту американської голлівудської акторки та посла доброї волі ООН Анджеліни Джолі.

Про це заявив мер міста Андрій Садовий під час шоу "Культурна оборона".

Як пояснив міський голова Львова, заклад харчування – це МАФ, який встановили із порушеннями закону. Кафе демонтують навіть попри те, що туди завітала Джолі.

Ведучі шоу жартома запитали Садового, чи кликав він на каву голлівудську зірку, на що мер відповів:

"Розумієте, в чому проблема? Цей МАФ незаконний. Його ми будемо демонтувати".

Анджеліна Джолі у львівській кав'ярні

При цьому мер Львова не відповів, чому кав'ярню ще не знесли і коли саме це станеться.

Нагадаємо, про візит Анджеліни Джолі до Львова стало відомо 30 квітня, коли українці почали активно поширювати у соцмережі фото та відео з акторкою, яку вони раптово зустріли в одній із місцевих кав'ярень.

Несподіваний візит Джолі до Львова став приводом для створення мемів, коли хлопець на ім'я Юлік не помітив зірку у тому ж кафе і проґавив можливість взяти автограф.

Голлівудська зірка приїжджала до України з гуманітарною місією, а також відвідала поранених дітей, переселенців та волонтерів.

Діана Кречетоважурналістка УП.Життя

Окупанти забрали мера Херсона – радниця Колихаєва

Вівторок, 28 червня 2022, 10:06

ІГОР КОЛИХАЄВ, ФОТО З ЙОГО FACEBOOK

Російські окупанти викрали міського голову Херсона Ігоря Колихаєва.

Джерело: радниця голови Херсона Галина Ляшевська

Пряма мова: "Вони забрали Колихаєва Ігоря".

Деталі: Інших подробиць наразі немає.

Відомо, що Ігор Колихаєв залишався у Херсоні попри окупацію. Він казав, що виконує свій обов'язок перед виборцями.

Цьому передувало: Росіяни викрадають проукраїнських активістів та діячів на окупованих територіях.

27 червня обласна адміністрація повідомляла, що на Херсонщині побільшало викрадень мирних жителів, зокрема, чоловіків.

Минулого тижня російські військові відпустили з полону проректора Херсонського державного університету Максима Вінника.

 

Сторінка 638 з 1427

«ПочатокПопередня631632633634635636637638639640НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер