images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Будьте обережні: аферисти розсилають фейкові повідомлення про оформлення знижок від супермаркету

Середа, 20 березня 2024, 13:57


Останнім часом жителям області надходять повідомлення, начебто від мережі відомого супермаркету, про можливість оформлення картки знижок на покупки. Поліцейські попереджають краян, що такі сповіщення надсилають шахраї.

Повідомлення містять фішингові посилання. Перейшовши за ними, необхідно вказати свої персональні дані та реквізити банківської картки. Після того, як потерпілі вводять особисту інформацію, з їхніх карток зникають гроші.

Попався на шахрайську «знижку» житель Тернополя та втратив понад 46 тисяч гривень. Чоловік перейшов за посиланням, вказаним у сповіщенні, та ввів номер своєї банківської картки та CVV-код. Після чого йому надійшло повідомлення з кодом підтвердження, який він продиктував телефонному незнайомцеві, який представився працівником супермаркету. Отримавши доступ до банківського рахунку потерпілого, шахраї зняли звідти гроші.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські радять громадянам не довіряти таким повідомленням та не переходити за сумнівними посиланнями. Отримуйте дані про акції лише на офіційному сайті супермаркету або безпосередньо на території магазинів. Не вводьте на сумнівних сайтах дані банківських карток (CVV-коди, терміни дії картки тощо). Не повідомляйте стороннім особам коди-підтвердження, які приходять у SMS-повідомленнях.

У разі підозри на шахрайські дії, блокуйте картку та телефонуйте на лінію 102.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Житель Кременеччини потрапив у "любовну пастку" шахраїв

Середа, 20 березня 2024, 13:52

Гроші за фотографію вимагали невідомі у жителя Кременецького району. За словами 27-річного потерпілого, він у мережі інтернет познайомився з дівчиною. Вони довго переписувалися та обмінювалися своїми інтимними фотографіями.

Жодного разу не бачилися та не зідзвонювалися. Одного дня подруга попросила оплатити їй суші. Чоловік погодився і перекинув на картку дві тисячі гривень. За деякий час дівчина захотіла ще грошей, але він вже не дав. Після цього інтернет-знайома сказала, що всі його інтимні фотографії пересилатиме родичам і розповість, що їх він надсилав неповнолітній дитині.

Аби цього не сталося, жінка запропонувала альтернативу - він оплачує на картку 10 тисяч гривень, а вона знищує компромат.

Чоловік вирішив звернутися за допомогою до поліції. Слідчі встановлюють особу "подруги" та з'ясовують на чию картку потерпілий перераховував раніше гроші. Триває перевірка.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Чоловік, викрадаючи велосипед, зламав ногу

Середа, 20 березня 2024, 13:47

Раніше судимого жителя обласного центру піймали оперативники карного розшуку після того, як він вчинив черговий злочин.

До поліції із заявою про крадіжку велосипеда звернувся місцевий житель. Чоловік повідомив, що зі сходової клітки на вулиці Князя Острозького невідомі викрали велосипед. Злочин трапився ще 5 березня. У ході проведених оперативно-розшукових заходів працівники поліції встановили особу підозрюваного. Це - неодноразово судимий за майнові злочини сорокарічний чоловік.

За словами підозрюваного, у ніч крадіжки, близько опівночі, він не мав чим добратися з Центру на БАМ, а тому вирішив пошукати по під'їздах засіб для пересування. Територія будинку, куди вирішив заглянути, були огороджена високим забором. Зловмисник, перелізаючи, травмував ногу. Проте це відчув не одразу, бо був у стані алкогольного сп'яніння.

Уже керуючи двоколісником відчув різкий біль та поїхав до травмпункту. Медики констатували перелом п'ятки, надали допомогу та відпустили додому, а за кілька годин до велосипедного злодія прийшли правоохоронці. Чоловік у крадіжці зізнався.

Йому інкримінують частину 4 статті 185 ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Житель обласного центру відповідатиме за крадіжку електронних сигарет

Середа, 20 березня 2024, 13:45

За вчинення злочину тернополянину загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. Чоловік шляхом вільного доступу таємно викрав електронні сигарети.

Із заявою про крадіжку до співробітників Тернопільського районного управління поліції звернувся продавець одного із магазинів. Подія трапилася на вулиці Лесі Українки. Камера відеоспостереження зафіксувала правопорушення.

Правоохоронці встановили особу зловмисника, причетного до протиправного. Це – місцевий житель 1982 року народження. Чоловік вже притягався до кримінальності відповідальності. Речові докази працівники поліції вилучили.

Слідчі здійснюють розслідування в рамках кримінального провадження відповідно до частини 4 статті 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

У ДТП на Тернопільщині травми отримав водій та пасажири

Середа, 20 березня 2024, 13:33

Опубліковано 20 березня 2024 року о 10:13

Водій та троє пасажирів отримали тілесні ушкодження в результаті дорожньо-транспортної пригоди. Аварія трапилася 19 березня близько 20:30 неподалік села Вишгородок Лановецької територіальної громади.

При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що водій автомобіля "TOYOTA RV-4" не впорався з керуванням, з'їхав у кювет та перекинувся. До хірургічного відділення бригада екстреної медичної допомоги госпіталізувала водія та трьох пасажирів. Усі потерпілі жителі Харкова.

У кермувальника взяли кров для перевірки на вміст алкоголю. Триває перевірка.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 4 з 1408

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер