images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Мародерство в Маріуполі: окупанти другу добу вантажать металопрокат у порту

Понеділок, 30 травня 2022, 10:37

ФОТО З TELEGRAM АНДРЮЩЕНКА

Російські мародери другу добу вантажать для відправки український металопрокат у торгівельному порту тимчасово окупованого Маріуполя.

Джерело: радник мера Петро Андрющено у Telegram

Деталі: 28 травня за підтримки та супроводження російських військових в акваторію порту зайшло російське вантажне судно типу "річка-море" РМ3 класу "Славутич" під російським прапором (порт приписки Ростов-на-Дону).

Другу добу його завантажують українською рулонною сталлю/ металопрокатом. Порт призначення (попередньо) Ростов-на-Дону.

Пряма мова: "Черговий факт офіційного мародерства Росією як державою. Вже навіть ніхто не ховається".

Що передувало: Директор ДП "Маріупольський морський торговельний порт" Ігор Барський у коментарі ЕП зазначив, що на 23 лютого на території порту знаходилося біля 200 тис тонн металу та чавуну, вартість яких сягає 170 млн дол. Окупанти мають намір його вкрасти.

 

Окупанти визнали, що вивозять херсонське зерно в РФ

Понеділок, 30 травня 2022, 10:24

Окупаційна влада Херсонської області заявила, що почався процес вивезення зерна з регіону до держави-агресора РФ.

Про це повідомляє пропагандистське російське ЗМІ РБК з посиланням на колаборанта Кіріла Стрємоусова, призначеного окупантами нібито заступником голови Херсонської області.

Йдеться про минулий врожай пшениці, який зберігався у Херсонській області.

Стрємоусов каже про початок збору врожаю озимих зернових з 20 червня, яке теж планують вивозити. "Є місце, куди складати [новий урожай], хоча, звичайно, дуже багато зерна знаходиться тут", – заявив він. Окупанти переконують, що зерно нібито продають в РФ. Як раніше писала ЕП, російські окупанти шантажують українських аграріїв, купують їхню продукцію за безцінь та грабують запаси зерна.

Крім того, за словами Стрємоусова, окупанти хочу вивозити насіння для виробництва олії на місцеві та російські заводи.

Читайте більше у статті: Украв, вивіз, у Москву. Як окупанти намагаються продати крадене українське зерно іншим країнам

Нагадуємо:

У Мінагрополітики кажуть, що росіяни викрали близько 500 тис тонн зерна – третину обсягу, що перебуває на окупованих територіях.

Тривалий час повідомлення про випадки крадіжки українського зерна лунають з усіх тимчасово окупованих регіонів. Наприклад, на Луганщині росіяни вивезли або знищили трирічний обсяг потреб жителів області в зерні. Це єдина область, де так і не почалася сівба.

У Запорізькій області зерно зникає з портів, а фермерів шантажують та вимагають віддавати 70% свого врожаю окупантам.

Відомо, що на Херсонщині окупанти пограбували елеватор та вивезли в РФ 20 тис тонн зерна, а в середині квітня привласнили земельний банк і майно підприємств "Агро-співдружність" та "Співдружність-південь".

Порошенко таки перетнув кордон з Польщею

Понеділок, 30 травня 2022, 10:21

ПЕТРО ПОРОШЕНКО. ФОТО З САЙТУ "ЄВРОСОЛІДАРНОСТІ"

П’ятий президент України лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко з третьої спроби перетнув кордон України з Польщею.

Джерело: співрозмовник УП в правоохоронних органах

Деталі: Порошенку та його супроводу дозволили виїхати з країни.

Що передувало: Вранці понеділка Порошенко звернувся до чинного глави держави Володимира Зеленського, щоб запевнити, що опозиція разом із владою працює на зміцнення України. За словами політика, він прямує на конгрес та саміт Європейської народної партії в Роттердам.

Своїми цілями Порошенко назвав: надати Україні статус кандидата на членство в ЄС уже в червні, підтримати Україну у війні проти Росії, надання фінансової допомоги Україні та схвалення "Плану Маршалла 2.0" для післявоєнної відбудови.

Передісторія:

  • 27 травня Порошенко пізно ввечері прибув у пункт перетину державного кордону на Львівщині. У його команді повідомили, що нардеп їде у відрядження - на Парламентську асамблею НАТО. Його не пропустили вперше.
  • Підставою відмови у виїзді Порошенку прикордонники назвали "проблему з підтвердженням дійсності дозвільного документа" - не зчитувався QR код..
  • "Євросолідарність" назвала не пропуск свого лідера через кордон "ганебною історією на замовлення чинної влади". Там наголосили, що у Порошенка немає заборони на виїзд з країни.
  • Наступного дня Порошенку вдруге відмовили в перетині державного кордону України з Польщею. За словами оточення, нібито через відсутність усіх необхідних документів.
 

"Укрпошта" відкрила нове стаціонарне відділення у Чернігові: перше з початку війни

Понеділок, 30 травня 2022, 10:20

"Укрпошта" відкрила у Чернігові перше нове станціонарне відділення під час війни (на вул. Гагаріна, 4/6).

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Станціонарне відділення відкрили 28 травня.

Наразі у Чернігові працюють 19 офісів "Укрпошти", які надають весь спектр поштових та фінансових послуг.

"Укрпошта" у Чернігівській області не лише відновлює пошкоджені відділення, а й відкриває нові. Наразі наша мережа повноцінно працює в області і наші клієнти можуть скористатися всіма необхідними послугами або в стаціонарних, або в пересувних відділеннях.

Вдячний нашій команді на Чернігівщині за відновлення роботи мережі: у середині квітня працювали близько 100 відділень, а на кінець травня відновлено роботу ще 80. А попереду у нашої команди відновлення зруйнованих відділень, які неможливо було швидко відбудувати", - заявив гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

На сьогодні у Чернігівській області працюють близько 180 відділень: 96 автоматизованих та 70 пересувних відділень. Загалом із початку війни вже 266 пересувних відділень "Укрпошти" почали працювати у дев'яти областях України.

На сьогодні в Україні працюють близько 6 тис відділень "Укрпошти".

Економічна правда

Співчуття міського голови з приводу загибелі тернополян Андрія Федорківа та Віталія Дереха

Понеділок, 30 травня 2022, 10:07

Шановна громадо!

Понад три місяці українські військовослужбовці вірні своїй присязі, мужні Герої сучасності ведуть запеклі бої, проганяючи російського окупанта з нашої землі. Біль і сум щоразу проймає наші душі, коли приходять звістки про їх загибель.

У суботу, 28 травня, поблизу Запорізької області, виконуючи бойове завдання за призначенням із забезпечення оборони, відсічі і стримування збройної агресії росії, загинув солдат, стрілець-санітар Андрій Федорків.

Цього ж дня на бойовій позиції внаслідок авіаудару поблизу Донецької області загинув командир протитанкового відділення, молодший сержант Віталій Дерех. Військовий був знаним у Тернополі журналістом, членом «Пласту», пройшов Майдан, з 2014 року і впродовж декількох наступних років в складі Айдару воював на Донбасі.

Небесний легіон безсмертних Воїнів знову поповнився, жаль і сльози у серцях кожного з нас.

Висловлюємо щирі співчуття сім’ям, рідним, близьким і друзям наших Героїв.

Ми помстимося за кожного, хто загинув від рук російської орди.

Вічна пам’ять!

Слава Україні!

Слава Героям!

Міський голова Тернополя                      Сергій Надал

 

Сторінка 667 з 1423

«ПочатокПопередня661662663664665666667668669670НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер