images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Знову черга: понад 500 киян "полюють" на нову марку з російським кораблем. ФОТО

Понеділок, 23 травня 2022, 11:52

Біля головного офісу Укрпошти в Києві зранку 23 травня знову утворилась черга. Містяни чекають на старт продажу нової марки з російським воєнним кораблем, повідомляє Суспільне.

Черга станом на 10 ранку вже налічує понад 500 людей. Їхня кількість продовжує збільшуватися.

Придбати марку можна з 14 години у відділеннях "Укрпошти".

Дату старту продажу обрали не випадково — на 40 день з моменту потоплення легендарного крейсера "Москва". У черзі за новою маркою "Російський воєнний корабель... Все!" стоять містяни й колекціонери.

Черга до відділення Укрпошти. Фото: Суспільне

Наприклад, колекціонер Ігор прийшов о 8 ранку. Він купував першу марку з кораблем, а чекає на цю, щоб поповнити колекцію.

"Сьогодні 40 днів, як затопили це судно, і сьогодні День морської піхоти України, день героїв", — зазначив він.

Вікторія Андрєєважурналістка УП.Життя

 

Українці продовжують активно повертатися з-за кордону – ДПСУ

Понеділок, 23 травня 2022, 11:51

ФОТО: ДПСУ

За даними Державної прикордонної служби, тенденція щодо збільшення кількості громадян, які повертаються до України, наразі зберігається.

ДжерелоДПСУ

Деталі: Тенденція щодо збільшення кількості громадян, які повертаються до України, наразі зберігається. За минулу добу прибули понад 47 тисяч осіб, з них майже 44 тисячі – українці.

Оформлено 162 вантажівки з гуманітарною допомогою.

З України минулої доби вибули понад 32 тисячі осіб. Понад 19 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови.

Передісторія: 18 травня прикордонники повідомили, що потік на в'їзд в Україну через західний її кордон вісім днів поспіль після 9 травня перевищував потік на виїзд, демонструючи рекордні показники від початку війни.

Прикордонника зі Зміїного, справжнього автора фрази про російський корабль дістали з полону

Понеділок, 23 травня 2022, 11:49

Автора славнозвісної фрази "Рускій воєнний корабль іді нах#й" вдалося витягти з російського полону

Джерело: начальник прикордонної застави "Острів Зміїний" Богдан Гоцький в ефірі національного телемарафону

Деталі: Він підтвердив, що доступ до радіостанції мали лише прикордонники.

За словами Гоцького росіяни, які висунули вимогу захисникам  Зміїного здатися, пропонували також роботу, велику зарплату, стабільність. Але зберігаючи вірність присязі прикордонники продовжували захищати українську територію.

Одному з військовослужбовців урвався терпець він вказав напрямок російському кораблю.

Пряма мова: "Це мій підлеглий. Він перебував півтора місяця в полоні, наразі на свободі".

 

Росіяни пошкодили газопровід великого діаметру: Донеччина може залишитись без газу

Понеділок, 23 травня 2022, 11:37

При спробі відрізати Луганщину від траси Лисичанськ – Бахмут росіяни пошкодили газопровід великого діаметру, газопостачання Донеччини під питанням.

Джерело: голова Луганської військової облдержадміністрації Сергій Гайдай

Пряма мова: "На межі Луганської та Донецької областей росіяни, намагаючись просунутися і захопити цей автошлях, влучили у магістральний газопровід діаметром 1 200 мм. Тиск у трубі одразу впав із 15 до 5 атм, що ставить під питання подальше газопостачання сусіднього регіону. Дістатися до розгерметизованої ділянки наразі вкрай складно через активні бойові дії".

Деталі: За словами Гайдая, 36 тисяч споживачів із трьох населених пунктів Луганщини мають деякий запас блакитного палива за рахунок залишкового тиску у трубах

Адвокат Порошенка відреагував на заяву Медведчука: піар СБУ

Понеділок, 23 травня 2022, 11:34

ІГОР ГОЛОВАНЬ. ФОТО "ЄВРОСОЛІДАРНОСТІ"

Адвокат п'ятого президента Петра Порошенка Ігор Головань заявив, що слова кума Путіна Віктора Медведчука про причетність Порошенка до незаконної схеми торгівля вугіллям та відчуження трубопроводу не відповідають дійсності.

Джерело: Головань у коментарі "Суспільному"

Пряма мова: "На нашу думку взагалі те, що робить СБУ — це винятково піар. По-перше, це не їхня справа, цим має займатися ДБР. І те, що про це говорить СБУ — це підтверджує, що тут нічого спільного із правдою і законом немає".

Деталі: На думку Голованя, рішення оприлюднити свідчення Медведчука пов’язане із судовим засіданням у справі п’ятого президента.

На 23 травня призначене судове засідання стосовно арешту на майно Порошенка. Адвокат розцінює повідомлення СБУ як "тиск на суд".

Що передувало: 23 травня Служба безпеки України оприлюднила відео свідчень Віктора Медведчука, який заявив, що незаконне заволодіння ТОВ "Прикарпатзахідтранс" ділянкою державного нафтопроводу та незаконна схема торгівлі вугіллям з ОРДЛО відбувалися за безпосередньою вказівкою президента Порошенка.

Медведчук заявив про причетність до схем колишніх урядовців, екскерівництва Нацбанку, народних депутатіви і представників правоохоронних структур.

 

Сторінка 680 з 1430

«ПочатокПопередня671672673674675676677678679680НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер