images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Охоронець Медведчука розповів, як той тікав з-під арешту і ховався в Києві

Вівторок, 10 травня 2022, 12:44

Деталі: За словами охоронця, у спілкуванні із дружиною Оксаною Марченко Медведчук згадував, що ФСБ РФ "усе зроблять та допоможуть". Як випливає зі свідчень Тарана, весь час Медведчук перебував у Києві, до моменту, коли була спроба остаточної втечі.

За словами Тарана, Медведчук сказав, що за ним мають приїхати військові. Через деякий час приїхав чоловік у чорному одязі із жовтим пакетом. Вони піднялися нагору, за 10 хвилин вийшли, Меведчук був в українській військовій формі, балаклаві та кепці.

СКРИНШОТ

Особистий охоронець Віктора Медведчука надав співробітникам Служби безпеки України свідчення про те, що ФСБ РФ намагалася нелегально переправити проросійського політика до Москви.

Джерело: СБУ

Деталі: Спецслужба публікує відео, на якому громадянин, який представляється як Андрій Валерійович Таран, розповідає подробиці втечі Медведчука з-під домашнього арешту і до спроби втечі з України.

За словами чоловіка, з 2000 року він перебував на службі у Держохороні, де й познайомився з Медведчуком В.В. та здійснював його особисту охорону. Після звільнення з управління держохорони продовжив службу в особистій охороні політика та пропрацював приблизно 20 років.

Пряма мова: "23 лютого 2022 року о першій ночі я здійснив під керівництвом Мартинова Андрія Юрійовича (співзасновник охоронної фірми Медведчука "Шторм" -ред.) два виїзди навколо нашого об'єкту по вулиці Медвинській для присиплення пильності співробітників поліції, які були закріплені за нашим об'єктом.

Втретє ми виїхали вже з об'єкту на вул. Медвинській утрьох: Мартинов, я та Медведчук. Спустившись униз по вулиці Монтажників, ми пересіли в іншу машину, де чекала незнайома мені людина на ім'я Богдан.

Після прибуття на нову адресу по вул. Яслинська 11в, він нас залишив, повернувся через 20-30 хвилин, привезши з собою кухаря.

До моїх обов'язків входила охорона будинку, і самого Медведчука. Тут мені була роказана "легенда" - що цей будинок орендує сімейна пара з Італії на ім'я Сандро та Свєта".

Охоронець чув, що Медведчук розповідав дружині, що його втечу готує ФСБ, швидше за все, через Придністров'я, бо Білорусь та Росія вже закриті.

Медведчука чекало 2 машини, політик сів в одну з них і попрощався словами "дякую, чекайте на подальші вказівки".

Нагадаємо: Глава СБУ Іван Баканов в ефірі єдиного телемарафону в середу розповів, що кума російського президента Путіна Віктора Медведчука намагалась вивезти до Придністров’я російська Федеральна служба безпеки, а щоб заплутати спецслужбовців пускалися хибні плітки, що той уже за кордоном.

Цьому передувало: 12 квітня стало відомо про затримання в Україні Віктора Медведчука, який у лютому втік із-під домашнього арешту і тепер намагався покинути Україну. Спершу у телеграм-каналі президента Володимира Зеленського з'явилася фотографія Медведчука у військовій формі та у наручниках. Потім з'явилися деталі спецоперації СБУ.

Зеленський запропонував Росії обміняти Медведчука на українських громадян, які перебувають у полоні російських військових, – а правоохоронним органам України розглянути таку можливість.

У Кремлі заявили, що голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" кум Путіна Віктор Медведчук не є громадянином Росії, і вони не знають, чи хоче він участі РФ у вирішенні його долі.

На Youtube-каналі дружини Медведчука Оксани Марченко з’явилося відео зі зверненням до президента України Володимира Зеленського з вимогою "негайно звільнити її чоловіка, лідера опозиції".

 

На Київщині поліцейські збирають докази сексуального насилля окупантів: куди звертатись

Вівторок, 10 травня 2022, 12:16

На Київщині працює спеціальна мобільна група правоохоронців, яка документує факти сексуального насильства російських окупантів.

Джерело: пресцентр поліції Києва

Деталі: Правоохоронці зазначають, що спеціалісти у складі зведеної групи мають досвід роботи з постраждалими від насильства, а також роботи з дітьми. Поліцейські та психологи спілкуються з місцевими мешканцями, роз’яснюючи, як та куди потрібно звернутися по допомогу.

Дослівно: "З перших днів повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну окупанти застосовували насильство щодо мирного населення в усіх його проявах. Наразі зусилля поліції спрямовані на те, щоб задокументувати злочини Росії та надати потерпілим кваліфіковану допомогу.

Щодня правоохоронці відпрацьовують населені пункти, спілкуються з мешканцями та документують будь-яку інформацію щодо злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості особи.

 

Тож якщо ви постраждали від дій російських військових або стали очевидцями насильства сексуального характеру, звертайтесь до групи за телефоном +380 93 164 1661 або на спецлінію 102".

На Київщині без газу залишається лише одне село, без води - окремі будинки

Вівторок, 10 травня 2022, 12:14

ФОТО: KAJETAN ORLIŃSKI

На Київщині відновили газопостачання до 119 населених пунктів: 117 – повністю, 2 – частково, без води наразі залишаються лише окремі житлові будинки.

Джерело: голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк

Деталі: По місту Ірпінь газопостачання відновлено на 59%.

Без газопостачання залишається лише село Почепин (15 об’єктів) Бучанського району. Там тривають роботи з розмінування.

Павлюк зазначив що, за заявами на 104 бригади здійснюють виїзди та підключають споживачів, які повернулися до своїх домівок.

Станом на 7 травня без водопостачання залишаються лише окремі житлові будинки, зокрема, у смт Гостомель, с. Мар’янівка Поліської громади.

Там проводяться відновлювальні ремонтні роботи на лініях електропередач та підстанціях.

 

У Берліні на акції до 9 травня напали на українську кореспондентку, посольство чекає реакції

Вівторок, 10 травня 2022, 11:32

ПРОРОСІЙСЬКИЙ МІТИНГУВАЛЬНИК У ТРЕПТОВ-ПАРКУ В БЕРЛІНІ 9 ТРАВНЯ. ФОТО: GETTY IMAGES

У Берліні на масових заходах до 9 травня здійснили напад на кореспондентку "1+1", посольство України очікує заходів для притягнення винних до відповідальності.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Перші повідомлення про напад на кореспондентку надійшли від українських активістів з Берліна, які також звернули увагу на те, що учасникам заходів на на території меморіального комплексу радянським воїнам у Трептов-парку у Берліні не перешкоджали використовувати символіку Росії та СРСР.

Згодом про інцидент повідомило також посольство України у Німеччині, зазначивши, що російськомовний громадянин намагався завдати тілесних ушкоджень кореспондентці українського телеканалу "1+1" Наталії Мосейчук. Знімальна група готувала сюжет про заходи із вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні.

"Посольству України у ФРН відомо про даний інцидент, у відповідному порядку поліція Берліна поінформована про події, що мали місце на території меморіального комплексу. Закликаємо поліцію Берліна негайно вжити усіх необхідних заходів, щоб якомога швидше провести слідство щодо нападу на представників засобів масової інформації та притягти винних до відповідальності", - зазначають у заяві посольства.

Нагадаємо, 8 травня під час святкування у Берліні 77-ї річниці завершення Другої світової війни сталося декілька конфліктів, пов’язаних із використанням української символіки.

Угорщина не блокуватиме вступ України в ЄС - посол

Вівторок, 10 травня 2022, 11:30

Надзвичайний і повноважний посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто запевнив, що його країна не блокуватиме членство України в ЄС, коли до цього дійде час.

Про це він сказав в інтерв'ю в ефірі телеканалу "Еспресо", повідомляє "Європейська правда".

Посол зробив таке запевнення за власною ініціативою наприкінці розмови, коли запитання про це від ведучого не прозвучало.

"Наприкінці я хочу запевнити вас у тому, що коли почнуть розглядати питання членства України в Європейському Союзі, Угорщина підтримає його", - сказав Ійдярто.

Раніше в інтерв’ю "ЄвроПравді" заступник глави ОПУ та дипрадник президента Зеленського Ігор Жовква заявив, що наразі до Києва не надходили сигнали з Будапешта про намір Віктора Орбана блокувати рух України до ЄС.

Водночас, за даними опитування Flash Eurobarometer, в усіх країнах ЄС, крім Угорщини, більше ніж половина населення підтримує вступ України до Євросоюзу.

 

Сторінка 691 з 1432

«ПочатокПопередня691692693694695696697698699700НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер