images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


"Грошова допомога і зміна місця реєстрації": сьогодні у "Дії" запрацюють нові послуги

Вівторок, 08 лютого 2022, 10:08


"Грошова допомога і зміна місця реєстрації": сьогодні у "Дії" запрацюють нові послуги

Сьогодні, 8 лютого, у застосунку і на порталі "Дія" запрацюють нові послуги. Зокрема, користувачі порталу зможуть  без звернення у відповідні органи і стояння у чергах, змінити місце реєстрації, оновити електронний підпис і надати права на машину іншій людині.

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі "Сніданку з 1+1".

"Ми сфокусувалися, аби відцифрувати найбільш масові послуги в нашій країні. Наприклад, сьогодні ми запускаємо гіганта онлайн-послугу зі зміни місця реєстрації. Це наймасовіша послуга, якщо йдеться про офлайн послуги та ЦНАПи", - розповів Федоров.

Серед нових послуг, зокрема будуть:
опитування;
дозвіл на будівництво;
грошова допомога ВПО;
довідка про несудимість;
копія техпаспорта.

Міністр зазначає, що всі документи підтягуватимуться лише "у кілька кліків".
"Наприклад, під час опитування ми будемо запитувати людей про цифрові послуги. В першу чергу, аби знати, що запускати наступним. Це такий інструмент, який допоможе розвивати "Дію". Нам потрібно більше спілкуватися з українцями. Вже сьогодні презентують два опитування. Одне з них буде стосуватися оцінки послуг, які презентують наразі", - розповів Федоров.

 

Забрали всього в крові: на Тернопільщині чоловік впав з висоти на будові

Вівторок, 08 лютого 2022, 10:07


Забрали всього в крові: на Тернопільщині чоловік впав з висоти на будові

7 лютого о 15.03 районна бригада швидкої виїжджала у м. Почаїв до 31-річного чоловіка.

За словами потерпілого, він упав з 2-го поверху у себе на будові через власну необережність.

Із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку унаслідок падіння з висоти потерпілого, після наданої медичної допомоги, шпиталізовано у райлікарню.


Для них правил не існує: астрологи назвали найневгамовніші знаки зодіаку

Вівторок, 08 лютого 2022, 10:07


Для них правил не існує: астрологи назвали найневгамовніші знаки зодіаку

Ці люди живуть лише за своїми правилами, не визнаючи загально-прийнятих. Особливо з них небезпечні водії, таких краще взагалі не пускати за кермо.

Асторолги виділяють 6 знаків-зухвальців, пише УНІАН.

Овен

Овни – вперті знаки. Якщо вони щось задумали, стережіться. Жодна перешкода на шляху до досягнення мети їх не зупинить. А отже, представники цього знака частенько порушують правила.

Водолій

Водолії – волелюбні та творчі натури. Вони звикли жити за своїми особистими правилами, оскільки, можна сказати, з народження переконалися у своїй унікальності та підкорятися комусь або чогось земному їм не до душі.

Близнюки

Близнюки – непередбачувані та мінливі особистості. Якщо вони й зважаться жити за встановленими порядками, то тільки за бажанням і, швидше за все, тимчасово.

Стрілець

Стрільці – непостійні знаки. Вони дуже цікаві, мінливі та запальні. Тому, якщо їм щось не сподобається, рознесуть в пух і прах. Інша причина – експерименти. В їхньому усвідомленні життя настільки коротке, що для пізнання його та навколишнього світу потрібно обов'язково виходити за рамки.

Рак

Раки – максимально емоційні знаки Зодіаку. Коли їм щось захочеться, так і знайте, ніщо і ніхто їх не зможе утримати. Найчастіше вони потім про це шкодують, але машину часу поки ще ніхто не винайшов.

Лев

Леви – зроду горді та авантюристичні. Вони частенько порушують правила, просто щоб продемонструвати силу оточенню або ж довести, що для них взагалі не існує перешкод.

 

Ще одна патронатна сім’я з'явилася на Тернопіллі

Вівторок, 08 лютого 2022, 10:05

Ще одна патронатна сім’я з'явилася на Тернопіллі
У Збаразькій громаді з'явилася перша патронатна сім’я.

Завдяки їй діти, які опинились в складних життєвих обставинах, не потраплятимуть до дитбудинків та притулків, а перебуватимуть в сімейному середовищі.

Збаразька міськрада уклала договір про надання послуг з патронату над дітьми з вихователем Вадимом Петровим та його помічницею Оксаною Петровою.

"Патронат над дитиною – це професійна комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною та її батьками складних життєвих обставин", – зазначили у міськраді.

В патронатні сім’ї можуть влаштовуватись новонароджені, залишені в пологовому, а також підкинуті, знайдені та безпритульні діти. Також у цих родинах може перебувати малеча, яка зазнала насильства, чи жорстокого поводження, діти з сімей, в яких існує загроза їх життю та здоров'ю, та ті, у кого померли чи відсутні батьки.

Тернополянин представлятиме Україну на зимових Паралімпійських іграх

Вівторок, 08 лютого 2022, 10:05

Тернополянин представлятиме Україну на зимових Паралімпійських іграх
Тернопільський спортсмен Тарас Радь виступить на ХІІІ зимових Паралімпійських іграх.

Міжнародні змагання відбуватимуться з 4 по 13 березня в місті Пекін у Китаї.

Як повідомили в Управління молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА, участь в Паралімпійських іграх візьме тернополянин – майстер спорту України міжнародного класу з біатлону та лижних перегонів Тарас Радь.

"Наш земляк показав гідні результати на чемпіонатах світу, кубках Європи, світу і був обраний, щоб представляти Україну у таких видах спорту як лижні перегони та біатлон", – зазначили в управлінні.

Згідно з Наказом Міністерства молоді та спорту України від 02.02. 2022, Тарас Радь увійшов до складу національної збірної команди України для участі у ХІІІ зимових Паралімпійських іграх 2022 року серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

Додамо, що гасло ХІІІ зимових Паралімпійських ігор – "Разом заради спільного майбутнього". Гасло українських паралімпійців: "Ваша підтримка – наша перемога".

Нагадаємо, що у 14 років Тарас Радь пошкодив ногу. Через неналежне лікування рани розпочалось зараження, тому ногу ампутували нижче коліна. Незважаючи на травматичну операцію, уже у 2014 році він повернувся до спорту.

Він – наймолодший учасник збірної України. Паралімпієць виборов четверте для України "золото" у Пхьончхані і свою першу нагороду на дебютній Паралімпіаді.

 

Сторінка 703 з 1420

«ПочатокПопередня701702703704705706707708709710НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер