images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Вихованець Тернопільської ДЮСШ із зимових видів спорту виборов бронзу на змаганнях у Польщі (фото)

Понеділок, 24 січня 2022, 11:27

Вихованець Тернопільської ДЮСШ із зимових видів спорту виборов бронзу на змаганнях у Польщі (фото)
Вихованець Тернопільської обласної ДЮСШ із зимових видів спорту виборов бронзу на змаганнях у Польщі.

Про це на власній сторінці у Фейсбук повідомила Світлана Крикончук, директор Тернопільської обласної ДЮСШ із зимових видів спорту.

"Ще одну приємну новину ми отримали з польського міста Закопане. Сьогодні учень нашої школи Шуманський Руслан зайняв 3 місце на змаганнях "LOTOS Cup" з лижного двоборства. Вітаємо Руслана та його тренерів Карпця Ярослава Тимофійовича та Точинського Олександра Васильовича! Дуже приємно, що учні нашої школи радують нас своїми успіхами. Це говорить про злагоджену роботу і тренерів, і спортсменів. Ми щиро радіємо за них. Молодці! Так тримати", - відзначила Світлана Крикончук.

 

 

 

Два місяці, як поїхав на заробітки: в Лондоні помер 40-річний житель Тернопільщини

Понеділок, 24 січня 2022, 11:27

Два місяці, як поїхав на заробітки: в Лондоні помер 40-річний житель Тернопільщини
Мешканець Тернопільщини два місяці тому поїхав на заробітки до Великобританії і там загинув.

Про це пишуть у групі "Англія UA".

Як повідомляє користувачка Уляна Ваврик, 40-річний Віктор Антонов з Бучача два місяці тому як поїхав на заробітки до Англії у Лондон, а 16 січня 2022 року помер.

"В понеділок 16.01.2022 перестало битись серце Віктора, якому було всього 40. Він перебував в Лондоні лишень два місяці , приїхав сюди з надією допомогти своїй сім’ї фінансово , які залишились в Україні, місто Бучач, Тернопільська область", -написала пані Уляна.

Співчуваємо рідним та близьким Віктора Антонова...

Екскостюмер Голлівуду подарував музею у Монастириськах 150 унікальних елементів лемківського одягу (відео)

Понеділок, 24 січня 2022, 11:26

Екскостюмер Голлівуду подарував музею у Монастириськах 150 унікальних елементів лемківського одягу (відео)
Екскостюмер Голлівуду подарував музею у Монастириськах майже 150 одиниць унікальних елементів лемківського одягу.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Американець Вільям Джула лемко за походженням і відомий фольклорист - музейному комплексу "Лемківське село" він передав частину власної колекції і більшість речей автентичні, решту Джула власноруч пошив, взявши за зразок стародавній одяг українців, які до Другої світової жили в Польщі.

Доправити костюми лемків в Україну допоміг колишній працівник НАСА - Владик Максимович також лемко за походженням, він оплатив транспортування вантажу, який українські музейники уже назвали "Золотом лемків", адже такої колекції столітнього лемківського одягу немає жоден колекціонер чи музей в Україні.

"Вільям Джула, Василь Джула по-лемківськи, впродовж цілого життя збирав колекцію лемківської народної ноші, більшу частину колекції він вирішив передати у Монастириськ, де зараз проживає найкомпактніша лемківська громада та спостерігається бурхливий розвиток лемківської культури", - розповіла Віра Дудар, директорка музейного комплексу "Лемківське село" у Монастириськах.

Детальніше у сюжеті ТСН.

 

 

На Тернопільщині організували підпільне виробництво подрібненої тютюнової суміші (фото)

Понеділок, 24 січня 2022, 11:26

На Тернопільщині організували підпільне виробництво подрібненої тютюнової суміші (фото)
У Тернопільській області Служба безпеки України блокувала потрапляння до мережі роздрібної торгівлі тютюнової продукції на понад 3 мільйона гривень.

Оперативники спецслужби встановили, що двоє мешканців Чортківського району організували підпільне виробництво подрібненої тютюнової суміші, що використовується для виготовлення контрафактних цигарок.

Склади та цех із подрібнення тютюнового листа зловмисники обладнали у господарських приміщеннях на подвір’ях власних приватних садиб, а сировину для виготовлення тютюнової суміші скупляли у місцевих жителів.

За попередніми даними слідства, продукцію сумнівної якості зловмисники оптовими партіями реалізовували представникам «тіньового» ринку фальсифікованих тютюнових виробів.

У ході проведення обшуків за адресами здійснення протиправної діяльності та мешкання фігурантів вилучено: 30 м3тютюнової сировини, 25 мішків подрібненого тютюнового листа, готового до фасування у цигарки та станки для подрібнення тютюну.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 199 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Викриття та припинення протиправної діяльності проводилось спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції України у Тернопільській області за процесуального керівництва Чортківської окружної прокуратури.

Шосте місце збірної: Дмитро Підручний прокоментував результати естафетної гонки в Антхольці

Понеділок, 24 січня 2022, 11:25

Шосте місце збірної: Дмитро Підручний прокоментував результати естафетної гонки в Антхольці
Дмитро Підручний – єдиний біатлоніст в українській команді, який виступав на звичному для себе другому етапі естафетної гонки. Після свого фінішу спортсмен поділився враженнями від старту.

"Не вийшло зробити все, що хотів. На лежці допустив два промахи, але намагався швидко стріляти, до того ж змінювався вітер, довелося крутити поправку туди-сюди. Трішки не допрацював – зробив помилку з поправками, але добре, що двома додатковими патронами швидко закрив. На трасі почував себе непогано: на другому колі довелося наздоганяти групу, старався зменшити відставання. Через це трішки не вистачило сил на останнє коло, щоб скоротити невеликий часовий проміжок до цієї ж групи. Але гонка вийшла досить непоганою. Ще подивлюсь на аналіз, і будемо продовжувати працювати далі", - відзначив Підручний.

Спортсмен поділився, що завдання як завжди – мітко стріляти і швидко бігти

"Старалися реалізувати те, що потрібно буде виконувати на Олімпійських Іграх – там буде схожа висота і рельєф такого ж типу. Тому сьогоднішня гонка – міні-репетиція. Загалом, вдалося виконати те, що було задумано.Це вперше, коли ми їдемо на змагання не знаючи траси. Але всі плюс-мінус в однакових умовах. У нас буде трішки більше ніж тиждень, щоб акліматизуватися і вивчити трасу, - наголосив біатлоніст.Ми завжди відчуваємо та чуємо підтримку наших уболівальників та рідних через соціальні мережі, завдяки журналістам, через екрани телевізора. Останні роки ми вже звикли, що на трибунах нікого немає, але з великим нетерпінням чекаємо на той момент, коли фанати повернуться і на трибуни, і на трасу, тому що з такою підтримкою завжди краще працюється".

Результати чоловічої естафетної гонки, яка відбулась в італійському Антхольці в рамках VII етапу Кубка світу з біатлону

1 - Норвегія (0+4) 1:12:14.7;

2 - Росія (1+12) +1:57.2;

3- Німеччина (0+4) +2:04.4;

...

6 - УКРАЇНА (0+11) +2:38.7.

61 - Богдан Цимбал (0+1) (0+1) +28.8 [7];

62 - Дмитро Підручний (0+2) (0+0) +24.1 [5];

63 - Антон Дудченко (0+1) (0+3) +2:02.7 [7];

64 - Артем Прима (0+1) (0+2) +2:38.7 [6].

За матеріалами відеотрансляції Суспільне Спорт.

 

Сторінка 704 з 1408

«ПочатокПопередня701702703704705706707708709710НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер