images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Забрали всього в крові: на Тернопільщині чоловік впав з висоти на будові

Вівторок, 08 лютого 2022, 10:07


Забрали всього в крові: на Тернопільщині чоловік впав з висоти на будові

7 лютого о 15.03 районна бригада швидкої виїжджала у м. Почаїв до 31-річного чоловіка.

За словами потерпілого, він упав з 2-го поверху у себе на будові через власну необережність.

Із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку унаслідок падіння з висоти потерпілого, після наданої медичної допомоги, шпиталізовано у райлікарню.


 

Для них правил не існує: астрологи назвали найневгамовніші знаки зодіаку

Вівторок, 08 лютого 2022, 10:07


Для них правил не існує: астрологи назвали найневгамовніші знаки зодіаку

Ці люди живуть лише за своїми правилами, не визнаючи загально-прийнятих. Особливо з них небезпечні водії, таких краще взагалі не пускати за кермо.

Асторолги виділяють 6 знаків-зухвальців, пише УНІАН.

Овен

Овни – вперті знаки. Якщо вони щось задумали, стережіться. Жодна перешкода на шляху до досягнення мети їх не зупинить. А отже, представники цього знака частенько порушують правила.

Водолій

Водолії – волелюбні та творчі натури. Вони звикли жити за своїми особистими правилами, оскільки, можна сказати, з народження переконалися у своїй унікальності та підкорятися комусь або чогось земному їм не до душі.

Близнюки

Близнюки – непередбачувані та мінливі особистості. Якщо вони й зважаться жити за встановленими порядками, то тільки за бажанням і, швидше за все, тимчасово.

Стрілець

Стрільці – непостійні знаки. Вони дуже цікаві, мінливі та запальні. Тому, якщо їм щось не сподобається, рознесуть в пух і прах. Інша причина – експерименти. В їхньому усвідомленні життя настільки коротке, що для пізнання його та навколишнього світу потрібно обов'язково виходити за рамки.

Рак

Раки – максимально емоційні знаки Зодіаку. Коли їм щось захочеться, так і знайте, ніщо і ніхто їх не зможе утримати. Найчастіше вони потім про це шкодують, але машину часу поки ще ніхто не винайшов.

Лев

Леви – зроду горді та авантюристичні. Вони частенько порушують правила, просто щоб продемонструвати силу оточенню або ж довести, що для них взагалі не існує перешкод.

Ще одна патронатна сім’я з'явилася на Тернопіллі

Вівторок, 08 лютого 2022, 10:05

Ще одна патронатна сім’я з'явилася на Тернопіллі
У Збаразькій громаді з'явилася перша патронатна сім’я.

Завдяки їй діти, які опинились в складних життєвих обставинах, не потраплятимуть до дитбудинків та притулків, а перебуватимуть в сімейному середовищі.

Збаразька міськрада уклала договір про надання послуг з патронату над дітьми з вихователем Вадимом Петровим та його помічницею Оксаною Петровою.

"Патронат над дитиною – це професійна комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною та її батьками складних життєвих обставин", – зазначили у міськраді.

В патронатні сім’ї можуть влаштовуватись новонароджені, залишені в пологовому, а також підкинуті, знайдені та безпритульні діти. Також у цих родинах може перебувати малеча, яка зазнала насильства, чи жорстокого поводження, діти з сімей, в яких існує загроза їх життю та здоров'ю, та ті, у кого померли чи відсутні батьки.

 

Тернополянин представлятиме Україну на зимових Паралімпійських іграх

Вівторок, 08 лютого 2022, 10:05

Тернополянин представлятиме Україну на зимових Паралімпійських іграх
Тернопільський спортсмен Тарас Радь виступить на ХІІІ зимових Паралімпійських іграх.

Міжнародні змагання відбуватимуться з 4 по 13 березня в місті Пекін у Китаї.

Як повідомили в Управління молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА, участь в Паралімпійських іграх візьме тернополянин – майстер спорту України міжнародного класу з біатлону та лижних перегонів Тарас Радь.

"Наш земляк показав гідні результати на чемпіонатах світу, кубках Європи, світу і був обраний, щоб представляти Україну у таких видах спорту як лижні перегони та біатлон", – зазначили в управлінні.

Згідно з Наказом Міністерства молоді та спорту України від 02.02. 2022, Тарас Радь увійшов до складу національної збірної команди України для участі у ХІІІ зимових Паралімпійських іграх 2022 року серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

Додамо, що гасло ХІІІ зимових Паралімпійських ігор – "Разом заради спільного майбутнього". Гасло українських паралімпійців: "Ваша підтримка – наша перемога".

Нагадаємо, що у 14 років Тарас Радь пошкодив ногу. Через неналежне лікування рани розпочалось зараження, тому ногу ампутували нижче коліна. Незважаючи на травматичну операцію, уже у 2014 році він повернувся до спорту.

Він – наймолодший учасник збірної України. Паралімпієць виборов четверте для України "золото" у Пхьончхані і свою першу нагороду на дебютній Паралімпіаді.

"Чому бустер працює краще?": новий штам "Омікрон" впливає на зниження здатності вакцини захищати

Понеділок, 07 лютого 2022, 10:30

"Чому бустер працює краще?": новий штам "Омікрон" впливає на зниження здатності вакцини захищати

"Чому бустер працює краще?": новий штам "Омікрон" впливає на  зниження здатності вакцини захищати

Вчені дійшли висновків, що новий штам коронавірусу "Омікрон" призвів до серйозного зниження здатності вакцини захищати людський організм.

Про це повідомляє ВВС.ua.
Дві дози, за словами медиків, майже не дають захисту від зараження Омікроном, але значно знижують ризики важкого перебігу захворювання і потрапляння у лікарню.
Проте "бустерна" доза змінює ситуацію.
Захист, який ви отримуєте після третьої дози, є ширшим і таким, що запам'ятовується більше, ніж усе те, що ви мали досі, пояснює Джеймс Галлахер, кореспондент BBC з питань здоров'я та науки.

Зазначається, що кожна доза вакцини запускає черговий раунд еволюції антитіл в імунній системі. Вона розшукує кращі антитіла, що міцніше прикріплюються до вірусу. Поступово вони стають більш "зрілими".

Якщо антитіла зможуть міцніше прив'язуватись до коронавірусу, то Омікрону стане важче допомогти вірусу викрутитись. І хоча цей новий штам сильно мутований, він усе ще має у своїй основі той самий вірус і ті частинки, що з часом зовсім не змінились.
Наступні раунди вакцинації також призведуть до того, що імунна система буде розширювати свій арсенал антитіл, оскільки знаходитиме нові способи атакувати вірус.

 

Сторінка 706 з 1423

«ПочатокПопередня701702703704705706707708709710НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер