images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Спортсмен з Тернополя Захар Фірман став віце-чемпіоном України з боксу

Середа, 24 листопада 2021, 10:57

Спортсмен з Тернополя Захар Фірман став віце-чемпіоном України з боксу

Впродовж п’яти днів в смт. Ворохта Івано-Франківської області тривав Відкритий чемпіонат України з боксу серед вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл ГО ВФСТ «Колос» під девізом «Хто ти, майбутній олімпієць?». У змаганнях взяли участь понад 200 боксерів з 21 області України, серед яких були призери та чемпіони Європи. У ваговій категорії 46 кг срібним призером став тернопільський боксер Захар Фірман. Змагаючись за медалі найвищого ґатунку, в фінальному поєдинку наш земляк поступився більш досвідченому супернику з Одеси та посів друге місце.

Захар Фірман  представляє Тернопільський обласний осередок ФБУ, ТОДЮСШ з літніх видів спорту та боксерський клуб «Шкіряна Рукавичка».

Готували спортсмена до змагань Заслужений тренер України Віктор Петров та Анатолій Фірман, - ідеться на сторінці ТОДЮСШ з літніх видів спорту у соцмережах.

 

У Тернополі вшанували подвиг Героїв Небесної сотнім

Вівторок, 23 листопада 2021, 11:45

У Тернополі вшанували подвиг Героїв Небесної сотні

8 років тому розпочалася Революція гідності. Мільйони українців вийшли на боротьбу. Більше сотні Героїв віддали життя за свободу рідної держави.
0З нагоди пам'ятної дати у Тернополі за участі представників влади та громадськості відбувся мітинг-реквієм.
«Ми пам'ятаємо подвиг і звитягу Небесної сотні та маємо святий обов'язок — продовжити розпочату ними справу. Одвічна мрія поколінь патріотів й борців за Незалежність рідної Землі повинна здійснитися побудовою сильної, суверенної, соборної Української держави! Слава Україні! Героям Слава!» — наголосив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.
Відео за посиланням.

 

Фотовиставка до Дня Гідності та Свободи діє у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї

Вівторок, 23 листопада 2021, 11:44

Фотовиставка до Дня Гідності та Свободи діє у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї

Експонати виставки, підготовленої з фондів Тернопільського обласного краєзнавчого музею, розповідають про «Помаранчеву революцію» та Революцію гідності.
0«На виставці представлено світлини, які розкривають весь трагізм і героїзм українців у відстоюванні власної гідності та свободи. Своєю непохитністю та самопожертвою Герої Майдану заслужили всенародну шану й повагу», — наголошують у музеї та запрошують всіх охочих переглянути виставку, що діятиме до 4-го грудня.
 

Тернопільський плавець Ілля Султанов - кількаразовий призер чемпіонату світу з плавання на короткій воді серед спортсменів з порушеннями слуху у Польщі

Вівторок, 23 листопада 2021, 11:43

Тернопільський плавець Ілля Султанов  - кількаразовий призер чемпіонату світу з плавання на короткій воді серед спортсменів з порушеннями слуху у Польщі

Досить успішно виступила національна дефлімпійська збірна команда України на Першому чемпіонаті світу з плавання на короткій воді серед спортсменів з порушеннями слуху, що проходив у місті Гливиці (Польща). У доробку українських плавців з порушеннями слуху 28 високих нагород, серед яких: 2 золоті, 15 срібних та 11 бронзових медалей, а також – третє загальнокомандне місце в офіційному медальному заліку, а за кількістю медалей – українці стали другими.

 

У чемпіонаті взяли участь 140 спортсменів з 21 країни, збірна команда України була представлена 21 спортсменом (8 жінок та 13 чоловіків). На змаганнях було розіграно 46 комплектів нагород, також цей чемпіонат світу – перші міжнародні змагання після тривалої перерви у зв’язку с пандемією Covid19 (з 2019 року).

У складі української збірної виступав і представник Тернопільського «Інваспорту», вихованець КДЮСШ імені Юрія Горайського Ілля Султанов. Ці змагання були для спортсмена дебютними, однак надзвичайно успішними. Ілля виборов ІІІ місце на дистанції 50 м вільний стиль (із результатом 23.18 ), ІІІ місце на дистанції 50 м батерфляй (із результатом 24.99 ), а також команда плавців зайняла ІІ місце у естафеті 4х50 м (комплексне плавання). Тренер спортсмена Марина Дзюбановська.

Загалом, як ідеться на офіційному сайті Спортивної федерації глухих України, багаторазовими призерами стали усі, без виключення, плавці української команди (з врахуванням естафет). В естафетному плаванні національна збірна займала призові місця в усіх, без винятку, видах програм естафет. Це ще раз підтверджує, що Україна утримує високі позиції у світовому дефлімпійському плаванні.

Більшість із 45 загиблих у катастрофі у Болгарії - туристи, що поверталися зі Стамбула

Вівторок, 23 листопада 2021, 11:02

ФОТО З САЙТУ "УКРІНФОРМ"

Пасажири македонського автобуса, у аварії з яким в Болгарії у ніч на вівторок загинули щонайменше 45 осіб, повертався з екскурсії у Стамбулі.

Про це повідомив македонський прем’єр Зоран Заєв, пише "Європейська правда".

В ефірі TV21 Заєв назвав аварію "жахливою трагедією", уточнивши, що автобус повертався зі Стамбула, де громадяни були на екскурсії.

Глава МЗС Північної Македонії Буяр Османі заявив, що більшість мандрівників, ймовірно, зі Скоп’є.

За даними болгарських ЗМІ, автобус був одним із чотирьох у колоні і рухався останнім. Болгарське видання NOVA повідомило, що власниками транспортної компанії, чий автобус згорів, є північні македонці.

Представник компанії вже перебуває на місці аварії. Компанія надасть список усіх пасажирів із чотирьох автобусів, які їхали у колоні, а також інформацію про технічний стан транспортних засобів та час їх останнього техогляду.

Нагадаємо, у ніч на 23 листопада на заході Болгарії щонайменше 45 людей загинули в результаті серйозної аварії та загоряння македонського автобуса.

Автобус прямував зі Стамбула в Скоп’є. За деякими даними, він міг врізатися в огородження, після чого загорівся. Поки у слідства дві версії: людська помилка водія та раптова технічна несправність.

 

Сторінка 746 з 1408

«ПочатокПопередня741742743744745746747748749750НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер